Ohlasy 35.kolo

Vždycky je dobré jít do nového roku vítězně, říká oslavenec Milan Gulaš

Plzeň - Obrovská dřina na závěr roku, jako letos již tradičně proti srdnatě bojujícímu nováčkovi z Jihlavy. Hráči Dukly nevynechali na ledě ani jeden souboj, neustále napadali rozehrávku Plzně, indiáni znovu neměli ani centimetr volného ledu navíc. Nakonec však díky třetí třetině, kterou tentokráte Západočeši zvládli skvěle, berou tři body. Výhru vystřelili útočníci Jan Schleiss a Milan Gulaš, kteří duel zhodnotili na pozápasové tiskové konferenci.

Jan Schleiss zhodnotil celé utkání typicky po svém stylu: „Byla to taková šílenost. Celkově hrozně těžký zápas, ale vydrželi jsme to, po dvou třetinách jsme to zvládli, nezačali jsme bláznit, ale dali dva góly. Potom už jsme to udrželi, což je super.“ Jeho kolega z útoku Milan Gulaš, který v předposlední den roku oslavil dvaatřicátiny, měl v hlavě jen hokej. „Já to ani neřeším, protože každý rok hraji na narozeniny, takže už jsem na to hodně zvyklý. Žádnou narozeninovou statistiku si nevedu. Vlastně jsem ani ráno nevěděl, že ty narozeniny mám zrovna dnes, až když mi přišla zpráva od manželky s přáním, tak jsem si to uvědomil,“ prozrazuje nejproduktivnější hráč TELH.

2:1 po prodloužení, 2:1, 3:1, navíc s gólem do prázdné branky. To jsou letošní výhry Plzně proti Dukle - co zápas, to obrovský boj. „Hrají pořád ten stejný styl. Jejich hokej je urputný, jsou to s nimi těžké zápasy. Oni jsou takoví buldoci, kteří se snaží urvat každý zápas nějaký bod. Obrovsky bojují, ale dnes jsme to proti nim zvládli,“ těší Schleisse. Ten si hned po začátku třetí třetiny připsal vítězný gól, když bleskově objel branku Jihlavy, jinak vynikající gólman Lars Volden se nestihl přesunout.

Když se člověk během utkání zadíval na Milana Gulaše, vypadalo to, že má velikánskou motivaci vstřelit narozeninový gól. „Ale dneska jsem chtěl hlavně vyhrát. Je to pro mě opravdu hodně důležité vítězství, předtím jsme to měli vždycky dobře rozehráno, ale nepovedlo se to. Až dneska. Měli jsme proti sobě hodně těžké týmy, také dnes jsme hráli proti nesmírně obtížnému soupeři. Důležitý gól byl hlavně od Honzy Schleisse, takový rozhodující moment utkání, který nás hodně nabudil,“ říká Gulaš. Ten si v utkání připsal celkem čtyři střely, zdárným koncem skončil až šikovný bekhendový pokus do prázdné klece.

Po třech prohrách v řadě na týmu Plzně nebyla vidět skepse, ale velké odhodlání získat tři body, což hned po duelu ocenil asistent trenéra Jiří Hanzlík. „Na každý tým občas padne deka, teď to poslední zápasy bylo na nás vidět, ale aspoň jsme brali bod za bodem. Třeba proti Jihlavě jsme dali gól hned na začátku třetiny, což se nám přesně opačně stalo v Chomutově. A také byl nesmírně důležitý gól Milana do prázdné branky, protože kdybychom ještě hráli minutu proti šesti v našem pásmu, tak by to bylo hodně těžké,“ myslí si Jan Schleiss.

Svůj komentář k uplynulým duelům přidal i útočník s číslem 77: „Předešlé zápasy se nějak vyvíjely, vypadlo to dobře, pak zase ne, teď každý soupeř bojuje o body, všechno se hraje jako play-off utkání. Já jsem to uvítal, protože nás to alespoň připraví na vyřazovací boje.“ A Milan Gulaš je dost vděčný za to, že indiáni nyní musí bojovat o každý kousek ledu, oceňuje hlavně zisk zkušeností do budoucích mačů. „I dnes to bylo obrovsky těžké utkání, samé boje v rozích, hra u mantinelů, pro nás je to opravdu super průprava na play-off. Všechny duely jsou těžké, někdy jsme měli i smůlu, ale já se snažím brát i to dobré z negativních věcí, pak se nám to bude hodit. Jsem strašně rád za tři body, vždycky je lepší jít do nového roku s výhrou v zádech,“ je rád Gulaš.