Ohlasy 13. kolo

Vzpomněl jsem si, jak nepříjemné je hrát proti Olomouci, směje se Pavel Musil

Plzeň – Indiáni zvládli deváté soutěžní střetnutí v řadě, v prodloužení po velkém boji udolali Olomouc. Vítězství se však lehce rozhodně nerodilo.

Modrobílí začali dobře, po úvodní periodě v rukou třímali příjemné vedení po dělovce svého kapitána Milana Gulaše. Jenže jak se ve skutečností body rodily? „Hodně těsně. Bylo to nahoru - dolů, Olomouc byla dobře připravená fyzicky. Celkově to byl nepříjemný zápas. Udělali jsme nějaké chyby, byla tam i řada faulů, tím, jsme je dostali na koně. Zaplať pánbůh za ty dva body,“ popisuje Pavel Musil. 

Sám osmadvacetiletý forvard na západ Čech dorazil právě z týmů Hanáků a tamní nepříjemný styl hokeje si hodně rychle vybavil: „Bylo to chvilku takové zvláštní, ale jsem v Plzni a díky bohu za ty dva body. Vzpomněl jsem si, jak nepříjemné je hrát proti Olomouci. Věřím, že až se tady všichni uzdraví, tak se Olomouc zvedne.“ 

Narážel tak na domácí situaci, kdy pro různé důvody chybělo mužstvu deset hráčů. Přesto červenobílí dokázali povolat posily a zformovat síly proti svým nájezdníkům. „Bylo hodně šancí na obou stranách. Nemyslím si, že na gólovky bychom měli vyhrát, Frodo nás podržel,“ popisuje dravý forvard. 

Se svými bývalými spoluhráči je šikovný útočník stále v kontaktu a předzápasové hecování tak nemohlo chybět: „Lukáš Nahodil mi něco psal, ale já to neotvíral, protože ho moc dobře znám (smích).“ 

Ale zpátky k utkání, modrobílí se nechtěli i přes remízový stav vzdát pomyšlení na vítězství a i v nastavení nic neponechali náhodě. „Do každého prodloužení jdeme s tím, že chceme vyhrát. Myslím si, že to bylo vidět, podle mě jsme chtěli trošku víc, Olomouc to možná chtěla uhrát do nájezdů,“ uzavírá Pavel Musil.