Ohlasy 6.zápas ČF

Z naší strany to dnes byla katastrofa, nekličkuje Vojtěch Němec

Plzeň – Indiáni na ledě Olomouce postup v sérii nedokonali, rozhodne se tak v sobotu v jejich prériích. „Porazili nás nadšením, jednoduchostí a bojovností,“ říká Vojtěch Němec.

Vojto, proč to dne nevyšlo?
My jsme měli strašně špatný vstup do zápasu. A hledat příčiny je hrozně těžké. Nebyli jsme nachystaní, nevím, jestli jsme dostali strach nebo… Opravu se těžko hledá příčina. Každopádně to nic nemění na tom, že tento zápas musíme hodit za hlavu a zapomenout na něj, protože to z naší strany byla katastrofa…  

Čím Olomouc dnes rozhodla?
Nadšením, jednoduchostí a bojovností. My jsme to opravdu nezvládli, byl to z naší strany špatný výkon. Jediný, kdo si zaslouží absolutorium, je Dominik Frodl. 

Sedm duel je hodně ošidný, že?
Samozřejmě, tam se může stát cokoliv. My máme výhodu domácího prostředí a nic než výhra pro nás neexistuje. Uděláme pro to všechno. 

Někdo říká, že sedmý zápas doma je spíše nevýhoda...
Kdepak! My budeme mít v zádech naše skvělé fanoušky, nebudeme muset cestovat a tak dále. Když k tomu přistoupíme lépe než dneska ze začátku, tak se není čeho bát. V sedmých zápasech se dějí velké věci, to jsme si v kariéře prožili mnohokrát všichni. Víme, o co jde, necháme tam všechno!

Je Olomouc v laufu?   
To je na nich vidět. Ale ve vší úctě k nim, my jsme lépe technicky vybavení, ale oni to hrají více srdíčkem a týmově. To je zdobí několik sezón – výborně bruslí, zblokují neskutečné množství střel, opravdu je to s nimi těžké, stojí to hodně sil. 

Někdo říká, že mají i lepší kondici…   
To je subjektivní názor, nevím. To se asi nedá posoudit. My jsme dneska ten zápas nezvládli, tak to možná vypadalo, že měli, ale to není o kondici, ale nastavení hlavy. 

Začali jste špatně, ale nakonec jste vedli…
To ano, ovšem jak se říká, upletli jsme z h*vna bič. Paradoxně nás to možná ještě více ukolébalo, je naopak nakoplo, protože již neměli co ztratit. Dostali jsme dva rychlé góly a sesypali jsme se. 

Čím to, že nejhorší výkon v sérii přišel zrovna nyní, když jste mohli rozhodnout?
Těžko říct, kdybychom to věděli, tak se to nestane, že? Možná nezkušenost některých borců, možná přemotivovanost jiných… Ale bylo vidět, že jsme dnes nebyli schopní hrát s pukem, báli jsme se tvořit, jen jsme nesmyslně odpalovali…   

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí!