Ohlasy 33. kolo

Za možnost hrát v Plzni jsem velmi šťastný, říká po debutu Martin Lang

Po vítězném zápase proti lídrovi z Třince čekal na plzeňské hokejisty další těžký oříšek, derby s karlovarskou Energií. Do něho už nastoupili i navrátilci z mistrovství světa juniorů a svého debutu v nejvyšší soutěži se dočkal Martin Lang, který se hned dvěma góly podepsal pod vítězstvím 4:3.

Plzeňský hráč se skvěle prezentoval na nedávno skončeném mistrovství světa juniorů v Kanadě, kde nad jejich síly byl ve čtvrtfinále právě domácí celek. Samotný hráč si ale nemyslí, že účast na mistrovství by mu nějak k debutu v extralize pomohla. „Myslím si, že mistrovství světa mi k zápasu v Plzni nepomohlo, jelikož to je úplně jiný hokej než extraliga, takže jsem za tu možnost si tu zahrát velmi šťastný. V Edmontonu jsme se bavili s klukama, že pár hokejistů vypadlo, tak že tu je možnost nastoupit a myslím, že jak David Jiříček, tak Filip Přikryl i já jsme to chtěli trenérům za důvěru vrátit a vyšlo nám to, za což jsme rádi,“ říká Martin Lang.

Nyní už pojďme k samotnému zápasu. Martin Lang při své premiéře nastoupil hned v první formaci s Milanem Gulašem. „Pro mě to jsou výborné zkušenosti, protože hrát s nejlepším hráčem celé extraligy a s Petrem Kodýtkem, který se taky vypracovává v oporu Plzně se jen tak nepoštěstí, rozhodně jsem si to užíval.“ A jak probíhal přechod z juniorského hokeje na ten dospělý? „Aklimatizace byla znát, dnes jsem od tří hodin na nohou, na tempo zápasu jsem si postupně zvykal, hrálo se na větších hřišti než v Kanadě, nicméně myslím si, že vše vyšlo parádně a hlavně, že jsme vyhráli,“ nezastírá radost Martin Lang.

První třetina branku nenabídla, hrál se vyrovnaný hokej, ale střelecky aktivnější byly Karlovy Vary. „Začali jsme špatně, nebyli jsme správně nastavený, nicméně v kabině jsme si o přestávce sedli, řekli si co musíme změnit, což se následně stalo a jsme moc rádi, že jsme dokázali zápas vyhrát.“ A po přestávce skutečně přišla změna. Krátce za polovinou duelu během 25 vteřin dokázal Lang hned dvakrát skórovat! „Já si určitě nejdříve budu pamatovat hit, který jsem rozdal a pak budou ty góly. Při tom prvním to byla celkem náhoda, jelikož Milan Gulaš měl jít na led a já mu tam omylem skočil, takže jsem se mu trošku omlouval. Tou povedenou ranou jsem si to snad u něj napravil. (smích). Při druhém jsem zůstal sám před bránou, Petr Kodýtek mi přistrčil puk, já se pak jen otočil a snažil jsem se hned pálit na bránu,“ hodnotí své premiérové trefy Martin Lang.