Ohlasy ČF

Za postup do semifinále jsme strašně rádi, říká po vítězné premiéře Matěj Stříteský

Obránce Matěj Stříteský poprvé po svém příchodu do týmu indiánů oblékl v utkání plzeňský dres. Hned z toho byla výhra na ledě Litvínova a postup do semifinále turnaje Generali Česká Cup.

Kvůli zdravotním komplikacím nemohl do duelů zasáhnout dříve, proto si svůj debut v dresu Škodovky připsal Matěj Stříteský až v osmém utkání Generali Česká Cupu. Jak se během zápasu na ledě Litvínova cítil? „Měl jsem toho docela hodně nabrusleno. Spíš mi chyběla herní praxe, jak jsem si to počítal, asi pět a půl měsíce jsem byl bez zápasů. Většinou je pauza tak měsíc, pak hned začíná letní příprava, takže jsem takový herní výpadek nikdy nezažil. Myslím, že jsem se do toho ale dostal docela rychle, měl jsem i poradu s trenéry, na které mi vysvětlili, co po mně chtějí. Všechno bylo v pohodě,“ hlásí bek indiánů. 

Západočeši měli na ledě Vervy raketový nástup, už po třech minutách vedli 2:0. Následně zvýšili na rozdíl tří tref, i když domácí náskok dvakrát snížili, pokaždé modrobílí znovu odskočili. Nakonec si ze severu Čech odvezli přesvědčivou výhru 5:2. „První třetina byl jasně v náš prospěch, tam jsme převahu proměnili i gólově. Druhá nám trošku utekla, začali jsme hrát malinko složitě. Ztráceli jsme puky, soupeř si díky tomu vytvářel šance. Ve třetí třetině Litvínov hodně otevřel hru. Bylo to těžší, že jsme museli udržet hlavu celou dobu v utkání, abychom se zbytečně nedostávali do problémů. Celkově byl ale zápas pod naší kontrolou,“ shrnul průběh mače Stříteský.

V obranné dvojici nastoupil při své premiéře Matěj Stříteský s Viktorem Langem. A spolupráci se švédským spoluhráčem si rozhodně pochvaloval: „Myslím si, že to bylo super. Neměli jsme, až na jednu moji blbost, žádný větší závar v obranném pásmu. Hráli jsme dobře, jednoduše jsme posouvali puky na útočníky. Dávali jsme to dopředu, jak chtěli trenéři.“

Již v úterý 1. září rozehrají indiáni semifinálovou sérii Generali Česká Cupu na domácím ledě. Matěj Sříteský se na další zápasy v turnaji rozhodně těší a slibuje, že tým udělá maximum, aby si zahrál i ten úplně poslední. „Myslím, že je fajn sledovat, jak jsou týmy i v letní přípravě našlapané. Nikdo nehraje takticky, k vidění je tvrdý a rychlý hokej. To se musí fanouškům líbit. Za postup do semifinále jsme strašně rádi, určitě uděláme vše pro to, abychom se dostali i do finále," říká obránce s číslem 11 na zádech.