Ohlasy 51. kolo

Za předvedený výkon jsme si takový výsledek zasloužili, prohlásil Michal Moravčík

Ze severu České republiky si indiáni nakonec odvezli porážku, poslední venkovní zápas jim nevyšel, v Litvínově nestačili v poměru 1:5. Po nepovedeném utkání byl bek Michal Moravčík velice zklamaný.

Srdnatě bojující Verva nakonec vyhrála naprosto jednoznačně. Podle Michala Moravčíka nakonec skóre odpovídalo předvedené hře, jak upřímně řekl po konci zápas: „Za předvedený výkon jsme si takový výsledek zasloužili. Nevím, co k tomu říct. Litvínov byl efektivnějších v obou předbrankových prostorech, to rozhodlo.“

Modrobílí byli zkraje utkání velice aktivní, domácí bránu zasypali střelami, ale chyběl právě onen důraz před brankovištěm. Litvínovští předvedli během dvou akcí v osmé a deváté minutě naprostý opak, před bránou Dominika Frodla díky důrazu úřadovali Lukášové Kašpar a Doudera, chemici rázem vedli 2:0. „Litvínov dal trochu šťastnější první gól, proklouzlo to do brány. Druhý dali z předbrankového prostoru, jak jsem říkal. My jsme pak snažili hru trochu zjednodušit, víc střílet, ale pořád nám chyběl tlak do brány. Pak se těžko hraje a těžko se dávají góly,“ ví Moravčík.

Plzeňané měli na zkorigování stavu mnoho příležitostí, dokonce i minutou přesilovku pět na tři, ale pokaždé se vylámali zuby na Jaroslavu Janusovi. Litvínovského gólmana připravil o čisté konto až deset minut před koncem Jan Eberle. „Janus měl svůj den, chytal výborně, to se musí nechat. My jsme mu to ale na druhou stranu neudělali moc těžké. Spoustu puků viděl, skoro všechno chytil, nic nevyrážel. Když už jsme se k nějaké dorážce dostali, tak byl Litvínov zarputilejší,“ vidí další část neúspěchu Michal Moravčík.

Boj o zisk Prezidentského poháru se tak již Plzeňanů týkat nebude. V posledním kole budou proti Karlovým Varům hájit třetí místo v tabulce. „Nepovedlo se to, ale můžeme si za to sami, nikdo jiný,“ prohlásil Moravčík a pokračoval: „Než něco hájit, tak chceme hlavně vyhrát. Do play-off je vždycky lepší jít s vítězstvím v zádech, trošku si ještě zvednout sebevědomí. Musíme jít do derby s čistou hlavou a plnit to, co máme.“

Výhra z derby může mít nakonec velice důležitý efekt, alespoň pro čistější hlavu hráčů před blížícími se vyřazovacími boji. Škodovka má totiž za sebou dvě prohry v základní hrací době. „Zápasy z naší strany třeba nebyly tak špatné, ale chyběl nám tlak do brány, hlavně v Litvínově. Nevím, jestli se bojíme dostat ránu, ale hrát dobře před bránou, to je alfa a omega úspěchu. To rozhoduje a v posledních dvou zápasech nám to chybělo,“ uvědomuje si Michal Moravčík.