Ohlasy ČF4

Začátky rozhodují, shodují se Kadlec s Indrákem

Plzeň – Indiáni vyrážejí do Liberce k pátému utkání s vidinou odvracení mečbolu, který si Tygři na západě Čech vypracovali po bezchybné hře hlavně v zadních řadách.

Petr Kadlec

Petře, jak si vysvětlit rozdílné začátky v domácích zápasech?
Nevím, těžko říct. Začátky rozhodují a jak se nám to včera povedlo, tak dneska vůbec.

Bylo to hlavně o vás nebo Liberec něco změnil?
Asi obojí. Samozřejmě my jsme nehráli dobře, byli jsme všude druzí a nechodili jsme za tím pukem tolik. I Liberec trošku přidal, ale myslím si, že to bylo hlavně o nás.

V čem byli ještě hosté lepší?
Ve všem, bohužel. Nám vyšlo včera všechno v tom utkání a dneska to bylo přesně naopak. Tak to někdy v play-off bývá. Hlavně oni dnes hráli na puku. Když na něm nejste, tak všechno stojí mnohem více sil a nedostanete se do zápasu. Když ho na chvilku získáte, neumíte si přihrát, nic najednou nefunguje. Musíme být prostě více aktivní, být u kotouče a mít více pohybu. Je to jedno s druhým. Ale to jsou všechno slova, uvidíme pozítří.

Může z vás nyní všechno spadnout, že hrajete v Liberci a nemáte co ztratit?
Já myslím, že se nic nemění. My víme, o co hrajeme a již jsme si dokázali, že Liberec můžeme porazit. Ale také jsme si ukázali, že musíme hrát na sto procent, jinak proti ni nemáme šanci.

Může pro vás být motivující povedený obrat v předkole proti Vítkovicím?
To už je pryč. Víme, že jsme s Libercem hráli vyrovnané zápasy, doma jsme je i porazili. Nyní je na čase, abychom to uhráli také venku.

Včera i dnes padlo hodně branek v početních výhodách…
V play-off přesilovky rozhodují zápasy. Fauly ovšem vyplývají ze hry. Když budeme více na puku, budeme více hrát, bude zápas vyrovnaný a pak třeba i ty fauly. Bohužel dneska jsme tahali za kratší konec a nestíhali jsme a z toho plynula i ta vyloučení.

Může se již projevovat i únava z těch pěti zápasů během pár dní navíc?
To nevím, těžko říct. Takhle jsme se mohli bavit i včera. To nám to bruslilo, dnes ne. O tom to podle mě není. Je to play-off, zápasy bývají jednoduše rozdílené. Jednou jasně vyhrajete, poté můžete jasně prohrát. To se jen potvrdilo. Nyní je na čase, abychom udělali nějaký výsledek venku.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!

Miroslav Indrák

Míro, Roman Will dnes na nulu nepotřeboval příliš práce, že?
Co jsem viděl, měli jsme asi šestnáct střel. Málo jsme se tlačili do brány, to bylo kamenem úrazu.

Scházely síly nebo vás srazil tak ten začátek?
Určitě úvod střetnutí. Brzy jsme inkasovali, po chvilce hned v přesilové hře… Proti takovému týmu se to pak těžko otáčí, oni si to docela dobře pohlídali a k ničemu nás moc nepustili.

Dá se ještě v pátém utkání něco změnit?
Musíme na ně nastoupit jako včera a když dáme první gól, budeme mít šanci to ještě zkusit urvat.

Zápas byl hodně emotivní a tvrdý. Jak to bylo znát na ledě?
V play-off jsou emoce vždycky. Já si myslím, že to k tomu patří. Ale nějak výjimečné to zase nebylo.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!