Ohlasy 20. kolo

Zápas rozhodla druhá třetina, kde jsme udělali pár chyb, říká po zápase s Olomoucí Petr Straka

Dnes to nebyl plzeňský den. V rámci dvacátého kola zavítala na západ Čech Olomouc a poprvé v probíhající sezóně odcházela Škodovka z ledu bez vstřelené branky. Indiáni prohráli 0:3, na svého soupeře vyslali přes čtyřicet střel, ale žádná se nezatřepala v síti. Na pozápasové tiskové konferenci nám bezprostřední postřehy řekl plzeňský útočník Petr Straka.

Úvodní dvacetiminutovka branku nepřinesla, největší šanci spálil právě Petr Straka, který uháněl sám na brankáře. "Moc mě to mrzí, mohli jsme odskočit na 1:0 a zápas by možná vypadal úplně jinak. Mě už se to stalo letos snad popáté." Právě první třetina zřejmě rozhodla o osudu dnešního střetnutí, Plzeň tam měla spoustu šancí, svého soka přestřílela, ale to bylo vše. "Je to jedna z možností, že první třetina zápas rozhodla, když jsme nevyužili naše šance. Zase z druhého pohledu mohla rozhodnout ta druhá, kde jsme udělali pár chyb a oni je potrestali," říká člen třetí útočné formace. 

Olomouc se vedoucí brankou uklidnila a plzeňský útočník si nedokáže vysvětlit, co se následně s Plzní stalo. "Z nějakého důvodu, možná z lehké paniky, jsme přestali hrát. Přišla nervozita na hokejky, na nějakou dobu se vytratila ta lehkost a následně už to byla křeč." Hráč s číslem 23 na zádech zároveň i ocenil dobrou práci Olomouce, když se v zápase dostane do vedení. "Oni tam mají kluky co bojují o každý puk, mají na tom postavenou svou hru. Když prohráváte, je to o to těžký se s nimi takto prát. Olomouc odehrála dobře dnešní zápas, my měli snad čtyřicet střel, ale obránci to brankáři hodně ulehčili," prozrazuje Straka.

Škodovka poprvé v sezóně nevstřelila ani branku. "Já zrovna v šatně po zápase přemýšlel, že nevím zda nás nikdo jiný za poslední tři roky vynuloval než právě Olomouc. Jim se to proti nám povedlo snad podruhé, potřetí. Pamatuji si, že v každém utkání jsme měli snad padesát střel, ale stejně na konci svítila na ukazateli nula." Plzeň se neprosadila ani z přesilové hry, k dispozici jich měla celkem pět. "Já dneska na přesilovce nebyl, ale co jsem viděl ze střídačky, kdykoliv byla nějaká šance na střelu, tak bylo potřeba prostřelit minimálně dva obránce plus gólmana a při hře pět na pět to bylo snad ještě horší," říká Petr Straka.

Po reprezentační přestávce se naplno rozběhl kolotoč zápasů, hned v neděli čeká na plzeňského hokejisty souboj ve Vítkovicích a v úterý Škodovka přivítá na svém ledě Kladno. Petr Straka má o takovém sledu zápasu jasný názor. "Já bych volno nechtěl, i kdybychom dneska vyhráli. Je dobře, že můžeme dnešní prohru hned odčinit a získat body v Ostravě. Na druhou stranu nás mrzí, že jsme nenavázali na naše výkony, které jsme měli před reprezentační pauzou. Uděláme vše pro to, aby naše nová bodová série začala právě v dalším zápase," prohlásil odhodlaně Straka.