Ohlasy OF1 CHL

Zjednodušili jsme hru a výsledek se dostavil, těší Jakuba Kindla

Plzeňští hokejisté si v rámci letošního ročníku hokejové Ligy mistrů ulovili další cenný skalp. Na ledě úřadujícího šampiona EBEL ligy si připsali impozantní výhru 6:1. Velkou měrou se pod výsledek podepsal výborným výkonem také Jakub Kindl.

„Ligu mistrů bereme velice vážně a chtěli jsme navázat na náš povedený start do soutěže,“ vyprávěl po utkání obránce s číslem 4. „Výhra 6:1 pro nás ohromně znamená. O to víc, když se nám v extralize teď moc nedařilo a nesbírali jsme body, jak bychom si představovali. Můžeme se od toho odrazit.“

Ke skórování šesti branek v extralize indiáni potřebovali pět posledních duelů, v Itálii jim k tomu stačilo „jen“ šedesát minut. „Zjednodušili jsme hru, to byl ten zásadní rozdíl. Samozřejmě už jsme byli frustrovaní, že nám tam góly nepadaly, ale dobře jsme v pondělí i v úterý potrénovali a výsledek se dostavil. Dávali jsme si víc záležet na těch malých věcech a hodně puk cpali na bránu,“ pochvaloval si Kindl.

Kromě vynikající práce směrem dozadu se starší z bratrů Kindlů blýskl i v útoku, když připravil Indrákovi jeho druhou branku tak, že ten jen doklépaval do odkryté klece. „Dostal jsem pěknou nahrávku od Petra Kodýtka, najel si doleva a chystal se vystřelit, ale uslyšel jsem právě Míru, jak na mě volá a říká si o puk. Tak jsem mu ho nahrál a on to moc pěkně zakončil,“ pokračoval Kindl, který jedním dechem dodal, že ho atmosféra v hale opravdu hodně nadchla. „Italští fanoušci na mě udělali velký dojem, jací jsou to, v dobrém slova smyslu, blázni do hokeje. Jsem rád, že jsem mohl zažít na vlastní kůži jejich kulturu fandění a styl, kterým podporují své hráče.“

Obrovský dík ale především přiletěl k plzeňským fanouškům, kteří vážili dlouhou cestu za Škodou. „Chci jim ohromně poděkovat! Jeli za námi snad devět hodin, aby nás na vlastní oči viděli a pomohli nám. Doufám, že si zápas užili!“ uzavřel Jakub Kindl.