Rozhovor Kolář

Zkušenosti z reprezentace jsou ty nejcennější, ví Kolář

Třemošná/Plzeň – Opora mladšího dorostu HC Plzeň Kristián Kolář se v Třemošné účastnil přípravného kempu s národním týmem do 17 let. Celkem na něm strávil devět dní. „Jsou to ty největší zkušenosti, které jsem dosud v životě získal,“ váží si této šance.

Nejprve se účastnil čistě jen kempu pro brankáře. „Zde jsme dvakrát denně trénovali na ledě a dvakrát na suchu, a to každý den,“ popisuje Kristián Kolář. O víkendu se však ke gólmanům připojili i hráči v poli. „Zde jsme opět trénovali dvakrát na ledě, ale večer jsme pokaždé měli výběh na hotel,“ dodává písecký rodák, jehož vzorem je Pekka Rinne z Nashvillu Predators (NHL).

Parta dle plzeňského talentovaného gólmana byla výborná. „S kluky byla velká sranda. Zpočátku je třeba vůbec neznám, ale po pár dnech, kdy jsme spolu pořád na ledě a na hotelu, se poznáme. Všechno je potom naprosto v pohodě a problém to nikomu nedělá,“ prozrazuje Kristián Kolář, jehož spolubydlícím na pokoji byl Martin Altrichter, syn bývalého extraligového brankáře.

Na začátku srpna navíc v podobném složení odletí národní tým do 17 let na turnaj do Spojených států amerických. „Jsem rád, že pojedeme prakticky ve stejné partě. Těším se tam moc, bude to na malém hřišti, což je něco úplně jiného. Aspoň si to vyzkouším a poznám jinou zemi, hrozně moc se na to těším,“ netají Kolář.

Šestnáctiletý brankář se k indiánům připojil před uplynulou sezonou, když přišel z Písku. A rozhodně této změny nelituje. „Díky ní jsem se obrovsky posunul. S trenéry je to tady úplně jiné, máme tu i vlastního kouče brankářů, což je obrovská výhoda. Všichni s námi navíc výborně spolupracují,“ říká talentovaný brankář.

V sezoně 2015/2016 vyhráli plzeňští mladší dorostenci základní část, v prvním kole play-off ale smolně vypadli s Českými Budějovicemi. „Byla škoda, že jsme to nezakončili tím vytouženým titulem. Ale měli jsme výbornou partu a v šatně byla sranda, rozuměli jsme si,“ hlásí Kristián Kolář, jenž se netají tím, že letos bude mít tým velké ambice: „Budeme se chtít dostat do play-off a nejlépe ho celé vyhrát!“ velí.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej