Ohlasy Mountfield

Zlomová byla inkasovaná branka před koncem druhé části, mrzelo Davida Stacha

Z dramatického utkání proti hradeckému Mountfieldu vytěžila Škodovka nakonec jeden bod po porážce v prodloužení. Vyrovnané utkání hodnotil útočník indiánů David Stach, který měl prsty ve druhé trefě Dominika Kubalíka, jenž rozhodla o tom, že v utkání Plzeňané brali alespoň bod.

V Hradci Králové jste vybojovali nakonec jeden bod. Jak byste zpětně zhodnotil utkání proti Mountfieldu?
První třetinu jsme nehráli dobře, ale paradoxně jsme jí vyhráli 1:0. Od druhé třetiny jsme se potom zvedli a možná jsme byli i lepším týmem na ledě. V konečném součtu je to ovšem zasloužená remíza. Prodloužení bylo už vabank.

V zápase jste dvakrát vedli, ale domácí vždy vyrovnali. Co bylo podle vás zlomovým bodem v zápasu v řádné hrací době?
Byla velká škoda, že jsme dostali branku na 2:2. Pokud bychom to ještě těch pár vteřin udrželi, mohlo to dopadnout jinak. Bohužel se to ale stalo. Skončilo to proto, jak to skončilo.

Byl to velký rozdíl oproti minulému zápasu proti Olomouc?
Takový zápas si myslím nejméně pět let nezahrajeme. Řekli jsme si po něm hlavně, že chceme být nohama na zemi. Je škoda, že jsme neurvali v Hradci alespoň dva body, zároveň ale jsme rádi i za ten jeden.

V čem byl podle vás Hradec jiný soupeř než Olomouc?
Hradec je v domácím prostředí silný soupeř. Hrají výborně do útoku, což potvrdili. Třikrát za sebou prohráli, věděli jsme proto, že budou chtít vyhrát.

Neměli jste v hlavách, že Hradec třikrát v řadě prohrál, nemusel být proto v takové herní pohodě?
Pokud bychom na to mysleli, byla by to pro nás spíše nevýhoda. Vždycky tým, co víckrát prohraje, o to víc bojuje. Přesně to Hradec v zápase předvedl.

Po čtyřech zápasech máte na kontě sedm bodů. Jak jste zatím spokojení se startem do sezony?
V domácím prostředí předvádíme výborný hokej. Venku je to o fous horší, Nemáme podle mě špatný start do sezony, nesehráli jsme vyloženě zatím špatný zápas. V neděli nás čeká Sparta. Musíme se na ní pořádně připravit a urvat tři body.

Co by mohlo podle vás platit na pražský tým?
My jsme nejsilnější v ofenzívě. Musíme proto hrát útočně a dát víc gólů než soupeř (úsměv).