JUN: PLZ - CHM 5:0

Povedená generálka! Junioři pěti góly sestřelili loď Pirátů!

Přípravné duely plzeňských juniorů dospěly do finále. K poslednímu zápasu přijel na západ Čech Chomutov a indiáni svého soupeře vůbec nešetřili.

HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov

5:0
3:0, 0:0, 2:0

Branky a nahrávky: 7. Eremiáš (Adamec), 14. Adamec (Eremiáš, Kopic), 18. Šiler, 45. Dvořák, 56. Dvořák (Malák, Eremiáš).
Průběh utkání: 0:0, 5:0.

Rozhodčí: Sýkora – Jelínek, Hošťálek

vyloučení
2:5
Využití
1:0
V Oslabení
1:0
Diváci
39

HC Škoda Plzeň

Němeček (Lokajíček) – Kremláček, Malák (C), Pánek, Vajner, Kvasnička, Hamšík – Kopic, Eremiáš, Adamec, Marcel, D. Soukup, Šiler, Dvořák, Ženíšek, Slanina, Dáňa, M. Soukup, Korčák.

Piráti Chomutov

Tuček (Pecháček) – Pavlát, Pöschl, Matějka (C), Janda, Petrásek (A), Špinka, Šugar, Svoboda (A), Vyroubal, Adam, Vostiňák, Stárek, Černý, Döring, Čech, Puczek, Jurak.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Do utkání vstoupili lépe domácí a ti taky měli první velkou šanci. Nejprve dostal puk ideálně na pravý kruh Daniel Malák, jenomže bránu netrefil, poté Jan Slanina orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Z další šance už ovšem Škodovka šla do vedení. Adamec našel rozjetého Adama Eremiáše, který rozkmital šikovné ruce a puk následně bekhendem pověsil pod horní tyčku. Plzeň následně dostala výhodu početní převahy o jednoho muže, nicméně ránu Slaniny brankář Chomutova zneškodnil. A tak udeřila Škoda až v rovnovážném stavu a opět u toho byla stejná dvojice, jen v opačném pořadí. Eremiáš od levého mantinelu našel na ose hřiště Václava Adamce, který podruhé v zápase vykoupal Filipa Tučka. Stejný hráč se následně hezky prokličkoval až před brankáře Pirátů, plzeňský útočník mířil pod horní tyčku, Tuček ale proti jeho ráně vytasil své rameno. Jenomže o půl minuty později už zase lovil puk ze své sítě. Jakub Šiler si nabruslil na levý kruh a poté se trefil přesně mezi betony. Do stejného místa mířil i v poslední minutě Josef Dáňa, skóre v první periodě už se nicméně nezměnilo.

Ani start prostředního dějství hosté příliš nezachytili. V další přesilové hře pálil nebezpečně Adam Dvořák, brankář Tuček puk na poslední chvíli vyrazil svým betonem. Záhy se před branku prokličkoval Kopic se Šilerem, ani jeden z nich ale bekhendem neuspěl. Piráti stále nestíhali a často se bránili jen za cenu nedovolených zákroků. Při další výhodě si stáhl puk na čepeli Jan Slanina, posléze ho rychlým švihem poslal směr brána, chybělo jen pár centimetrů. Až čtyři minuty před koncem přišla ojedinělá akce Chomutova, rána Šugára z pravého kruhu ovšem nebyla z kategorie vyložených a maskovaný muž indiánů tak puk lehce zachytil. Ve druhé třetině nakonec branka nepadla, i když blízko k ní byl Adam Ženíšek. Ten potáhl kotouč přes obránce až před gólmana, kterého se snažil překonat kličkou mezi nohama, Tuček se štěstím podržel svůj tým.

Na začátku poslední periody se konečně dočkali přesilové hry i hosté, leč žádnou díru do světa s ní neudělali. Ba naopak, nakonec to byli sami, kdo museli lovit puk z branky. Osm desetin před koncem hostující početní výhody se dostal Adam Dvořák od zadního mantinelu až před branku, tam Tučka prostřelil bekhendem mezi betony. Hostující gólman nedostal v zápase prakticky jedinou minutu na odpočinek. Při další střele nicméně zachoval klid a bombu Maláka od modré čáry včas vykryl. V polovině třetího dějství se do samostatného nájezdu dostal překvapivě obránce Jakub Hamšík, domácí hráč se rozhodl pro střelu na vyrážečku, na poslední chvíli ovšem gólman Tuček zasáhl a zabránil tak jasnému gólu. Následovala série vyloučených hráčů, kterou modrobílí podtrhli brankou. Další ránu Maláka od modré Tuček tentokrát pouze vyrazil, puku se zmocnil na levé straně Adam Dvořák, který kotouč pohotově dopravil do odkryté brány. Více toho zápas nenabídl, plzeňští junioři tak zvládli generálku před novou sezónou na výbornou, Piráty z Chomutova sestřelili jasně 5:0. První duel v novém ročníku sehrají svěřenci Petra Vojana příští pátek, kdy zavítají do akademie rakouského Salzburgu a o den později změří síly s Motorem České Budějovice.



Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Za nás celkem slušné utkání, nepouštěli jsme soupeře příliš do šancí, i když v první třetině nám tam párkrát ujeli, nicméně do velkých šancí jsme je nepouštěli. Hráli jsme dobře do ofenzivy a dominovali jsme na puku. Jen bychom si představovali lepší koncovku, protože těch šancí máme hodně. Víme, že s tím máme delší dobu problémy, takže se na to zaměříme a budeme na tom pracovat. Příští týden začíná Extraliga, věříme jsme na ni dobře naladěni.“