DOR: PLZ - KVA 6:4

Dorost zvládl vyhecované derby, padlo 163 trestných minut!

Dnešním dnem vstoupily plzeňské mladé pušky do nadstavbové časti. Prvním protivníkem byly Karlovy Vary, se kterými měla Plzeň v probíhající sezóně vyrovnanou bilanci.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary

6:4
1:0, 3:2, 2:2

Branky a nahrávky: 19. Kučera, 34. Skala (Reiser), 37. Eichler (Hromádka, Benák), 38. Benák (Hořejší, Mazanec), 53. Benák (Mazanec, Hořejší), 55. Kučera (Jiříček) – 28. Šmíd (Cipko), 33. Zeman (Handl), 43. Zeman (Zahejský, Pavelec), 47. Váňa (Handl, Cipko).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:2, 4:2, 4:4, 6:4.

Vyšší tresty: Navíc Buzek (PLZ) - 5+OK, zásah do oblasti hlavy a krku
Eichler (PLZ), Kaiser (PLZ), Csabi (KVA), Pastor (KVA) - 5+OK, bitka

Rozhodčí: Němec – Hošťálek, Kaiser.

vyloučení
9:10
Využití
4:0
střely na branku
39:25
Diváci
87

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Skala, Eichler – Bílek, Beran, Hořejší (C), Mazanec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Makovec.

HC Energie Karlovy Vary

Psohlavec (Ebenstreit) – Postl, Malý, Cipko, Anton (A), Mahler, Kubíček – Zahejský, Šmíd, Handl, Šilhan, Pavelec, Csabi (C), Pastor, Váňa, Zeman, Král.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 25 4 21 84,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 2 1 3 -1 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Jan Bílek 0 0 0 0 4
Adam Buzek 0 0 0 -1 25
Josef Eichler 1 0 1 -2 27
Marek Hořejší 0 2 2 -1 0
Jakub Hromádka 0 1 1 1 2
Adam Jiříček 0 1 1 0 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 25
Jan Kučera 2 0 2 -1 0
Antonín Lučan 0 0 0 -2 0
Petr Makovec 0 0 0 0 2
Aleš Mazanec 0 2 2 -1 2
Tomáš Pittr 0 0 0 0 2
Jiří Reiser 0 1 1 0 0
Denis Řehoř 0 0 0 -1 2
Tomáš Skala 1 0 1 0 2

komentář

Jako první v zápase zahrozili hosté, Tobiáš Pastor dostal puk do předbrankového prostoru, odkud hostující hráč napálil kotouč do horní tyčky. Škodovka odpověděla rychlou akcí, Psohlavec ránu Makovce pouze vyrazil, odražený kotouč si našel Tomáš Pittr, jenomže ten z dorážky těsně minul klec Energetiků. Následně Petr Makovec po další chybě v hostující rozehrávce zůstal zcela sám před brankářem, kterého rychlou střelou na lapačku ale nepřekonal. Karlovy Vary následně dostaly k dispozici dvě početní výhody krátce za sebou, jenomže domácí vše skvěle odbránili. A těsně před odchodem do šaten nakonec sami udeřili, Škodovka oproti Varům svou první početní výhodu využila. Jan Kučera si pro sebe uzmul kotouč a střelou z mezikruží nedal brankáři šanci. Dvacet vteřin před odchodem do šaten mohl plzeňské vedení zdvojnásobit Adam Buzek, leč puk poslal pouze do tyče. Po dvaceti minutách tak vedli indiáni o jedinou branku.

Začátek prostředního dějství byl opatrný, velké šance přišly až při hře ve čtyřech. Nejprve při přečíslení tří na jednoho netrefil Adam Benák prázdnou bránu, puk mu totiž přeskočil hokejku. Na druhé straně jel sám na Jansu Adam Csabi, ten pro změnu domácí klec přestřelil. Poté už se Energie ale vyrovnání dočkala. V útočném pásmu napřáhl Zdeněk Šmíd a puk po jeho ráně skončil až v domácí síti. Krátce za polovinou zápasu hosté dokonce překlopili stav na svoji stranu. Handl vyhodil kotouč tak šikovně, že to nebylo zakázané uvolnění, puk záhy dojel Matěj Zeman, který z úhlu prostřelil domácího brankáře mezi betony. Jenomže odpověď Plzně byla blesková, Vary vedly pouhou minutu a půl. Tomáš Skala napřáhl na modré čáře a jeho rána skončila přesně v pravém horním rohu, Psohlavec byl zcela bez šance. Necelé čtyři minuty před koncem druhé třetiny dostali domácí 71 vteřin dlouhou početní výhodu o dva muže a Plzeň ji dokonale využila. Hromádka našel na levé straně kolegu z obrany Josefa Eichlera, který rychlým švihem prostřelil gólmana Energie. V minutě následující Marek Hořejší oslovil na druhé vlně volného Adama Benáka, který už měl před sebou poodkrytou část brány a modrobílí rázem vedli o dvě branky.

Energie se ale nechtěla jen tak vzdát a ve třetí minutě posledního dějství dokázala snížit na rozdíl jediné trefy. Zahejský vysunul Matěje Zemana, který udělal kličku obránci a záhy se trefil z pravé strany přesně mezi betony. Branka vlila hostům novou krev do žil a za další čtyři minuty už bylo opět srovnáno. Jansa pouze vyrazil ránu Radima Handla, odražený puk si našel mezi kruhy volný Matyáš Váňa, který poté trefil opuštěnou klec. Až vyrovnání donutilo domácí zapnout na vyšší rychlostní stupeň. Krátce za polovinou třetí třetiny Marek Hořejší obral soupeře o puk, přihrál do na pravou stranu Mazancovi, ten se neunáhlil střelou a ještě oslovil na druhé vlně zcela volného Adama Benáka, který zakončoval do prázdné brány. Hezký hokejový moment! Poslední minuty už to byl spíše boj, navíc rozhodčí tresty rozhodně nešetřil. Škodovka dostala nedlouho poté k dispozici další přesilovou hru pět na tři a i tentokrát ji využila. Psohlavec neudržel Jiříčkovu střelu z levé strany, puk si u druhé tyčky sebrl Jan Kučera, který už měl následně snadnou pozici. V posledních minutách emoce tryskaly proudem, k vidění bylo několik bitek. Hosté mohli ještě v závěru zadělat na drama, ale domácí vše ubránili. Indiáni tak vstoupili do nadstavby pravou nohou, na svém ledě zdolali v derby Karlovy Vary 6:4.



Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Derby, navíc velice vyhecované. My jsme říkali klukům před zápasem, že každý následující zápas už bude těžký. V zápase bylo spoustu faulů z obou stran, nicméně utkání mělo tempo a nasazení, takové zápasy chceme hrát.“