DOR: MBL - PLZ 3:1

Dorost neudržel vedení a po čtyřech zápasech prohrál

V rámci nadstavby vycestovaly mladé pušky poprvé mimo svůj mantinel. Potřetí v probíhající sezóně se dorost střetl s Mladou Boleslaví.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

3:1
2:1, 0:0, 1:0

Branky a nahrávky: 14. Hradec (Gron, Steklý), 17. Král (Vlasák), 47. Steklý (Hasman, Gron) – 4. Hořejší (Jiříček, Hromádka).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 3:1.

Rozhodčí: Šmika – Hradil, Hlinka

vyloučení
8:11
Využití
2:1
střely na branku
32:23
Diváci
124

BK Mladá Boleslav

Hora (Forst) – Skok, Sypecký, Křivánek, Hlinský, Halman, Vlasák, Průšek – Šachl, Hasman, Hradec, Hurt, Steklý, Moyseyev, Král, Gron, Šindelář, Lisler.

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan, Hromádka, Holubec, Prošek, Skala – Bílek, Beran, Hořejší, Mazanec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Makovec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 32 3 29 90,63 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 -1 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Jan Bílek 0 0 0 0 2
Tomáš Holubec 0 0 0 0 2
Marek Hořejší 1 0 1 0 4
Jakub Hromádka 0 1 1 -1 0
Adam Jiříček 0 1 1 0 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 0 0 0 2
Antonín Lučan 0 0 0 0 0
Petr Makovec 0 0 0 0 2
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 -1 0
Jiří Reiser 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 0 0 -1 6
Tomáš Skala 0 0 0 0 2

komentář

Škodovka začala utkání skvěle. Ve čtvrté minutě dostala k dispozici první početní výhodu a tu hned dokázala proměnit ve vedoucí trefu. Plzeň zakombinovala v útočném pásmu, Hromádka s Jiříčkem připravili palebnou pozici pro Marka Hořejšího, který zařídil hostům vedení. Odpovědět se snažil Moyseyes, který vystihl rozehrávku Západočechů, Jansu nicméně překonat nedokázal. Následně dostali Bruslaři dvě početní výhodu krátce po sobě a tu druhou v pořadí využili. Gron přesným pasem našel Vojtěcha Hradce, který zařídil vyrovnání. A za další tři minuty dokázala Boleslav překlopit stav na svou stranu. Krátce po buly nahazoval kotouč na bránu Vlasák a do jeho rány sáhl Jan Hurt, na jehož teč maskovaný muž indiánů nezareagoval. Po dvaceti minutách tak vedli domácí o jednu trefu.

Zkraje druhé části se snažil vyrovnat Jakub Hromádka, prostor mezi třemi tyčemi ovšem netrefil. Domácí odpověděli zásluhou Lislera, který dvakrát vystřelil na plzeňskou bránu, ani jedna rána ovšem svůj cíl nenašla. V polovině utkání se ke kotouči dostal Denis Řehoř, nicméně jeho nepříjemná střela z voleje Horu nezaskočila. V zápase bylo k vidění spoustu faulů, krátce před koncem druhé periody dostala Boleslav výhodu dokonce přesilové hry o dva muže, leč nikdo už se prosadit nedokázal a i po druhé třetině nadále vedli Bruslaři 2:1.

Třetí dvacetiminutovku odšpuntovali indiáni velkým tlakem do brány, na Horu to létalo ze všech stran, ten velkému tlaku ale odolal. Hra následně dostala rychlý spád, nepříjemně se do pásma probíjel hostující Jan Kučera, druhá branka leč ne a ne přijít. A tak si vzali puk domácí, Vojtěch Steklý zůstal zcela neobsazený před brankou Jansy a domácí hráč poté neměl problém trefit poodkrytou část brány. Navýšit vedení se vzápětí pokusil ještě Vlasák, jenomže jeho střelu našel hostující gólman ve své lapačce. V závěru to Plzeň zkusila bez brankáře, dvoubrankovou ztrátu už ale nedotáhla a před zraky 124 diváků tak podlehla domácí Mladé Boleslavi 1:3.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): „Dobrý zápas i nasazení z obou stran, a to i pro oko diváka. Musím klukům poděkovat, hráli výborně a gólman nás také podržel. Jsme rádi za tři body.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Bojovné utkání, hodně se bruslilo. Začátek jsme měli dobrý, ale srazila nás častá oslabení, hráli jsme hodně ve čtyřech i ve třech a na otočení nám pak nezbyly síly. Přesilovky, které jsme měli, jsme také nesehráli dobře. Soupeř zaslouženě vyhrál.“