DOR: PLZ - SLA 1:2

Dorost poprvé v sezóně prohrál dvě utkání za sebou

Po téměř dvou letech se Plzeň utkala v soutěžním zápase se Slavií. V předminulé sezóně se radovala v obou případech Škodovka, tentokrát ale tři body získala Slavia, i když vystřelila pouze šestnáctkrát na bránu.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

1:2
0:1, 0:0, 1:1

Branky a nahrávky: 50. Hromádka (Benák) – 11. Krčál (Tichý, Hubinka), 52. Sander (Krčál, Chludil).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2.

Rozhodčí: Hacaperka – Charvát, Sýkora.

vyloučení
7:6
Využití
0:1
střely na branku
32:16
Diváci
65

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Holubec, Prošek, Skala – Bílek, Hořejší (C), Mazanec (A), Reiser, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Makovec.

HC Slavia Praha

Vavřena (Vedral) – Kříženecký, Tichý, Málek (A), Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Sander, Chludil, Krčál, Filip, Skalský, Tomas (A), Vosmík (C).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 16 2 14 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 0 0
Jan Bílek 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Tomáš Holubec 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 0 0 0 1 2
Jakub Hromádka 1 0 1 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 1 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 0 0 0 0
Antonín Lučan 0 0 0 0 0
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 2
Jiří Reiser 0 0 0 0 2
Denis Řehoř 0 0 0 -1 2
Tomáš Skala 0 0 0 -1 6

komentář

Jako první v zápase zahrozili domácí, Reiser udržel puk na hokejce, i když byl atakovaný dvojicí protihráčů. Následně z rohu našel přesně obránce Hynka Proška, ten ovšem hostujícího brankáře neprostřelil. V další akci Hořejší nahazoval puk na brankoviště, tam se k němu dral Mazanec, jenomže puk těsně minul. Neujal se ani bekhend Adama Benáka a tak Slavia trestala. V první početní výhodě vystřelil od modré čáry Matyáš Tichý a na ose hřiště puk tečoval za zády Jansy David Krčál. Vyrovnání měl na hokejce Šimon Kaiser, který dorážel střelu Reisera, domácí útočník ale poslal puk až do ochranné sítě. Neujala se ani teč Marka Hořejšího, který do střely Lučana šikovně sáhl. Po dvaceti minutách tak vedli Pražané o jednu branku.

Prostřední dějství načal opět Reiser, který na sebe vzal rychlé domácí přečíslení, Vavřena nicméně jeho úmysl vystihl. Slavia odpověděla akcí ve vlastním oslabení. Do samostatného úniku se dostal Maxmilian Curran, ale ani on prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Na druhé straně nebezpečně střílel od modré čáry obránce Lučan, jeho tvrdá rána ovšem jen orazítkovala zadní mantinel. Hra se poté přelévala ze strany na stranu a šance střídá šanci. Na domácí straně dostal puk do jízdy Aleš Mazanec, kotouč se mu následně ale zamotal mírně pod brusle, plzeňský hráč tak musel zpomalit. Mazanec se poté rozhodl pro střelu k pravé tyči, tu Vavřena dokázal vykopnout svým betonem. Ve druhé třetině tak žádná branka nepadla.

Hosté na začátku poslední dvacetiminutovky poctivě bránili a Plzeň se tak obtížně dostávala do šance. Tu největší v zápase měl ve 45. minutě Adam Benák, nejproduktivnější hráč Škodovky nicméně trefil pouze horní tyčku. Až v polovině třetí třetiny se indiáni dočkali zaslouženého vyrovnání. Agilní Benák zavezl kotouč do pásma, tam ho předal na levou stranu, kde byl připravený Jakub Hromádka a jeho rána z kruhu skončila přesně pod horní tyčkou. Vedení Západočechů ovšem nemělo dlouhého trvání. Za necelé dvě minuty našel Krčál mezi kruhy volného Karla Sandera a ten se štěstím prostřelil Jansu. Velkou příležitost na srovnání měl Aleš Mazanec, jenomže domácí útočník z kruhu pouze trefil hruď gólmana. Plzeň to v závěru zápasu zkusila i při hře bez brankáře, leč hosté už svůj náskok nepustili. Škodovka přestřílela sešívané 32:16, nicméně hraje se na góly a tam byli Pražené o jeden lepší.


Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Z obou stran tvrdé utkání, nicméně my jsme měli opět při domácím zápase spoustu vyloučených hráčů, což nás sráží. Další věc je neproměňování šancí. V zápase máme hrozně nedotažených akcí. Můžeme jet v zápase ve dvou sami na bránu, leč špatnou přihrávkou se o to připravíme. V posledních dvou zápasech jsme dali dva góly, což je strašně málo. Musíme zvýšit četnost střelby, abychom ten mančaft zase nastartovali.“