DOR: PLZ - LIB 4:2

Dorost zakončil rok 2021 výhrou nad Libercem!

Naposledy v letošním roce vyjeli na plzeňský led plzeňští dorostenci. Protivníkem jim byl Liberec, se kterým se dohromady letos utkali již čtyřikrát a vždy se radovalo hostující mužstvo. Tentokrát ale bylo vše jinak.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

4:2
1:0, 1:0, 2:2

Branky a nahrávky: 17. Bílek (Hořejší), 31. Hořejší (Kučera, Benák), 42. Pittr (Reiser, Lučan), 52. Řehoř (Kučera, Kaiser) – 41. Hois (Král), 45. Ehrenberger (FIala).
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Rozhodčí: Svoboda – Matys, Deja.

vyloučení
4:5
Využití
0:0
střely na branku
29:21
Diváci
38

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Prošek, Skala, Eichler – Bílek, Hořejší (C), Reiser, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Makovec.

Bílí Tygři Liberec

Pech (Bogač) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Král, Průšek, Macháček – Zenker, Kučera, Hrabčák, Fiala (A), Hois (C), Vološín, Jansa, Prokůpek, Hájek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 21 2 19 90,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 1 0
Jan Bílek 1 0 1 -1 0
Josef Eichler 0 0 0 0 2
Aleš Hofrajtr 0 0 0 -1 0
Marek Hořejší 1 1 2 2 2
Jakub Hromádka 0 0 0 1 2
Adam Jiříček 0 0 0 2 0
Šimon Kaiser 0 1 1 1 0
Jan Kučera 0 2 2 2 0
Antonín Lučan 0 1 1 1 2
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Tomáš Pittr 1 0 1 1 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Jiří Reiser 0 1 1 0 0
Denis Řehoř 1 0 1 1 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0

komentář

Zápas začal přesilovou hrou Plzně, jelikož hned po čtyřiceti vteřinách hosté špatně vystřídali. V početní výhodě se drze natlačil až před brankáře obránce Josef Eichler, na gólmana Liberce si ale nepřišel. Už při rovnovážném stavu na druhé straně střílel v pokleku Tadeáš Vološín, jeho střela mířila k levé tyči, tam měl ovšem Jansa svůj beton. Za domácí zkoušel své štěstí u pravé tyčky Adam Benák, poté co Reiser vystihl hostující rozehrávku, skóre se však neměnilo. První gól nevstřelil ani Jakub Ehrenberger, jenž byl ve výborné pozici na ose hřiště, hostující obránce napřáhl až ke stropu haly, leč jeho pokus Jansa vystihl. Až v sedmnácté minutě padla úvodní trefa zápasu. Marek Hořejší si nabruslil do útočné třetiny, z levé strany našel hokejku Jana Bílka a ten puk jen lehce tečnul za záda gólmana. Po dvaceti minutách tak vedli domácí o jeden gól.

Prostřední dějství načal Jan Zenker, který zůstal za domácí obranou sám na brankovišti, hostující útočník dvakrát dorážel kotouč za Jansu, ten se ale tentokrát překonat nenechal. Následně pálil v přesilové hře obránce Adam Jiříček, jeho bomba z levé strany jen těsně minula vzdálenější roh brány. Lépe sí nevedl ani jeho kolega z obrany Josef Eichler, který z kruhu poslal kotouč jen do betonu gólmana Severočechů. Poté to fantasticky udělal Adam Benák, který dokázal udržet puk hned proti trojici hráčů Liberce. Domácí útočník záhy oslovil mezi kruhy Antonína Lučana, ten trefil jen prostředek brány. Při dalším přečíslení Plzně dvou na jednoho oslovil Marek Hořejší na druhé vlně zcela volného Jana Bílka, nicméně z velké šance svůj druhý gól v dnešním zápase nevstřelil. Z další situace už zapršelo a domácí byli za svoji aktivitu odměněni druhou brankou. Jan Kučera našel na pravém kruhu volného Marka Hořejšího, který utaženou střelou dokázal dostat puk za záda Pecha. V poslední šanci se od červené čáry až před brankáře dostal bek Škodovky Jakub Hromádka, jeho bekhendový pokus skončil těsně vedle brány.

Poslední dvacetiminutovka začala pěkně zostra. Hned po sedmnácti vteřinách Adam Král vyslal do samostatného úniku Vojtěcha Hoise, který našel mezeru mezi betony. Odpověď indiánů ale byla blesková. Jiří Reiser od zadního mantinelu našel Tomáše Pittra, který dokázal prostřelil Pecha na bližší tyč. Už na rozdíl tří branek mohl zvýšit Josef Eichler, domácí obránce ovšem z mezikruží trefil jen horní tyčku. Nedáš - dostaneš. Hostující Fiala oslovil na modré čáře Jakuba Ehrenbergera, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Ve třetí části se hrál výborný hokej, v další šanci Marek Hořejší zavezl kotouč do útočného pásma skrz tři hráče Liberce, poté si několikrát hokejkou klepl o led obránce Lučan, jehož nebezpečná rána skončila na bližší tyči. Krátce za polovinou poslední periody udělali hosté zřejmě osudovou chybu utkání. Po špatné přihrávce se do samostatného úniku dostala hned dvojice domácích hráčů, Jan Kučera přihrál Denisi Řehořovi, který celou akci zakončil u pravé tyče. Plzeň v závěru už hosty nepustila ani ke hře bez brankáře a po výhře 4:2 může slavit poslední tři body v roce 2021. Další duel odehrají mladé pušky až 6. ledna na ledě pražské Sparty.



Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Jsme rádi, že jsme poslední utkání v letošním roce zvládli, zvlášť po těch dvou porážkách, co jsme měli. Kluci celý zápas odmakali, utkání navíc mělo nasazení. Nyní během pauzy potrénujeme a budeme se těšit na lede, kdy se budou hrát další zápasy.“

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): „Přijeli jsme do Plzně s hodně osekanou sestavou, máme hodně zraněných a nemocných kluků. Poslední dobou dostávají prostor hráči, který ho obvykle mají méně, ale dneska se s tím poprali. Trošku mě mrzí nějaké zákroky domácích, které do dorosteneckého hokeje nepatří, nicméně my jsme se s tím dokázali popasovat. Třetí třetina už konečně nabídla pořádný hokej. Pro nás škoda, že jsme nevybojovali nějaký bod, nicméně klukům děkuji za výkon.“