DOR: SLA - PLZ 0:7

Dorost zničil Slavii! V Edenu se trefil hned sedmkrát!

Plzeňští dorostenci navázali na úspěch z ledu Mladé Boleslavi a v dnešním utkání proti Slavii dominovali. Sešívaným nasázeli dohromady sedm gólů, aniž by jediný inkasovali.

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň

0:7
0:3, 0:3, 0:1

Branky a nahrávky: 7. Reiser (Eichler, Jiříček), 10. Reiser (Benák), 12. Benák (Bílek, Eichler), 21. Benák (Hořejší, Mazanec), 32. Makovec (Kučera), 36. Hořejší (Benák), 47. Mazanec (Eichler, Benák).
Průběh utkání: 0:0, 0:7.

Rozhodčí: Matoušek – Jindra, Maňák

vyloučení
8:8
Využití
0:2
V Oslabení
0:1
střely na branku
27:38
Diváci
69

HC Slavia Praha

Vedral (12. Hodic) – Karas, Kříženecký, Tichý, Málek, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Krejčí, Tichý, Sander, Chludil, Filip, Skalský, Němeček, Vosmík.

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan, Hromádka, Buzek, Prošek, Eichler – Bílek, Beran, Hořejší, Mazanec, Reiser, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, Kučera, Benák, Makovec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 27 0 27 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 2 3 5 4 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Jan Bílek 0 1 1 1 0
Adam Buzek 0 0 0 1 2
Josef Eichler 0 3 3 1 4
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 1 1 2 2 4
Jakub Hromádka 0 0 0 5 0
Adam Jiříček 0 1 1 3 0
Jan Kučera 0 1 1 1 0
Antonín Lučan 0 0 0 0 2
Petr Makovec 1 0 1 2 0
Aleš Mazanec 1 1 2 2 4
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Jiří Reiser 2 0 2 1 0
Denis Řehoř 0 0 0 1 0

komentář

Plzeň začala utkání ve velkém stylu, od první minuty udávala tempo utkání. V šesté minutě dostala výhodu první početní výhody a po necelé minutě ji hned zužitkovala. Škodovka ve středním pásmu rychle otočila hru, na levém kruhu Josef Eichler přenechal kotouč Jiřímu Reiserovi, který poprvé překonal domácího brankáře. Indiány gól ještě více povzbudil a za další tři minuty Škoda svůj náskok dokázala zdvojnásobit a opět u toho byl stejný hráč. Adam Benák si najel na osu hřiště, jeho nebezpečnou ránu Vedral pouze stačil vyrazit, na dorážku Jiřího Reisera již byl ovšem krátký. Navíc to stále nebylo vše. Ve dvanácté minutě hosté podnikli rychlý výpad do útočného pásma, Eichler oslovil najetého Adama Benáka, který bekhendem propasíroval kotouč do sítě mezi betony. To už bylo na brankáře Vedrala příliš a své místo v brankovišti přenechal náhradníkovi Hodicovi. Domácí zahrozili v závěru úvodního dějství, nebezpečně pálil Kříženecký, Daniel Jansa ovšem jeho střelu z pravého kruhu viděl a včas ji vytěsnil. Po dvaceti minutách tak vedla Škodovka 3:0.

I do prostředního dějství vstoupila Plzeň s velkou vervou. Hned po 34 vteřinách přiťukl Marek Hořejší puk na pravý kruh Adamu Benákovi, který křižnou ranou poslal puk přesně pod horní tyčku. Pro plzeňského mladého hráče to byla desátá branka v roce 2022. Následně se obě mužstva provinila nedovoleným způsobem, hra ve čtyřech ovšem nic nebezpečného neukázala. Až při rovnovážném stavu na ledě Chludil vyzkoušel pozornost Jansy, ten byl připraven. V polovině utkání mohla Slavia snížit z přesilové hry, nicméně nestalo se. Naopak Západočeši udeřili ve vlastním oslabení. Jan Kučera zachytil nepřesnou rozehrávku Slavie, v rychlém přečíslení našel za obranou Petra Makovce, který poslal puk přesně k pravé tyči. Zmar domácích dokreslila situace, když při snaze vyhodit kotouč sešívaní trefili jednoho z rozhodčích, Adam Benák vzápětí potáhl kotouč, rychlým pasem následně našel před brankou Marka Hořejšího, který pálil rychle a navíc přesně. I ve druhé třetině se dokázala Škoda třikrát prosadit a po čtyřiceti minutách disponovala pohodlným šestibrankovým náskokem.

Plzeňský kapitán se mohl prosadit i nedlouho po návratu ze šaten, leč tváří v tvář brankáři neuspěl. Domácí plzeňského brankáře prověřovali jen sporadicky. Ve 47. minutě hosté využili podruhé výhodu o jednoho muže v poli navíc. Adam Benák z pravého kruhu poslal přihrávku přes celou šíři pásma, následnou ránu Eichlera Hodic pouze vyrazil mezi kruhy, kde byl připraven na dorážku Aleš Mazanec. Hosté hráli skvěle, Pražané se navíc nemohli prosadit ani z početní výhody. Dalo by se říci, že více byla nebezpečná Plzeň v oslabení, než domácí při hře v pěti. V závěru zápasu toužila Slavia alespoň po čestném úspěchu, ale střelu Currana Jansa bez problémů vyrazil. Konec utkání už si Škodovka pohodlně pohlídala a mohla začít slavit třetí vítězství po sobě. Daniel Jansa navíc udržel čisté konto a i díky jeho zákrokům dospěla Plzeň k jasné výhře v Edenu 7:0.



FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Naši hru bych dnes nehodnotil, protože Plzeň byla ve všem lepší. Nemá cenu si něco nalhávat. Dneska se nám to prostě nepovedlo. Dneska jsme nebyli nic, Plzeň byla jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrála. My jdeme dál.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Velmi dobrý, bojovný zápas. Rozhodl dobrý vstup do zápasu, od první minuty jsme podali velmi dobrý kolektivní výkon a myslím si, že jsme domácím nedali žádnou šanci. Tým pracoval velmi dobře, dle mého jsme zaslouženě vyhráli. Slavii jsme přetlačili a taky se nám podařilo konečně dát branky, protože jsme se v zakončení trochu trápili. Kluky je potřeba podruhé za sebou pochválit za velmi dobrý týmový výkon.“