DOR: LIB - PLZ 1:2

Čtvrtá výhra v řadě, dorost zvládl drama pod Ještědem!

I třetí venkovní duel zvládli na výbornou plzeňští dorostenci. Po Mladé Boleslavi, Slavii Praha zvítězily mladé pušky i na severu Čech v Liberci. Těsně 2:1, čímž si upevnily druhou příčku ve skupině.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

1:2
0:1, 1:1, 0:0

Branky a nahrávky: 21. Prokůpek (S.Jansa) – 18. Skala (Kučera, Mazanec), 39. Mazanec (Reiser, Hofrajtr).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2.

Vyšší tresty: Navíc Jakubec (LIB), Skala (PLZ) - 5+OK, bitka

Rozhodčí: Veinfurter - Řezníček, Šesták.

vyloučení
15:16
Využití
0:1
střely na branku
25:24
Diváci
46

Bílí Tygři Liberec

Hambálek (Petříček) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Průšek, Macháček, Ficenec, Král – T. Kučera, Hrabčák, Fiala (A), Hois (A), Vološín, Špilka, S. Jansa, Janata (C), Prokůpek.

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Buzek, Skala, Eichler – Bílek, Beran, Mazanec (C), Reiser, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, J. Kučera, Makovec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 25 1 24 96,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Jan Bílek 0 0 0 0 8
Adam Buzek 0 0 0 1 6
Josef Eichler 0 0 0 0 10
Aleš Hofrajtr 0 1 1 -1 0
Adam Jiříček 0 0 0 -1 0
Jan Kučera 0 1 1 1 0
Antonín Lučan 0 0 0 -1 2
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 1 1 2 1 2
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Jiří Reiser 0 1 1 -1 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 4
Tomáš Skala 1 0 1 1 25

komentář

Jako první stříleli domácí v početní výhodě, plzeňský Jansa střelu Fialy ovšem včas dokázal zkrotit. Následně se o slovo přihlásili i Plzeňané. Domácí brankář Hambálek vyrazil střelu pouze před sebe, k dorážce se dostal Denis Řehoř, ten ovšem touš poslal jen do tyče. Maskovaný muž Liberce se vyznamenal i nedlouho poté. Střela Adama Buzka od modré čáry orazítkovala jen beton brankáře, k odraženému puku se tentokrát dostal obránce Plzně Adam Jiříček, ten však poslal puk jen do lapačky Hambálka. O dvě minuty později poprvé vzplály naplno emoce, to když Hrabčák se Skalou si před brankou ostře vyměnili své názory. Krátce před odchodem do šaten hosté otevřeli skóre dnešního utkání. Kotouč se dostal na modrou čáru k Tomáši Skalovi, který si ještě vylepšil pozici a z prostoru za kruhy propálil Vojtěcha Hambálka zápěstím pod lapačku. Po dvaceti minutách tak vedli Západočeši o jedinou branku.

Prostřední část začala pro Bílé Tygry nejlépe jak mohla. Hned po 42 vteřinách se dostal Samuel Jansa před svého jmenovce Daniela, zadovkou oslovil svého spoluhráče Tomáše Prokůpka, který trefil poodkrytou část plzeňské klece. Poté ale domácí udělali chybu v rozehrávce, Hofrajtr vyslal do samostatného úniku Matyáše Berana, ten ovšem indiánům vedení nevrátil. Krátce za polovinou utkání Marek Macháček přihrávkou hledal Radka Janatu, kterému avšak ve velké šanci zakončení pořádně nesedlo. Ve 36. minutě se dral do zakončení opět Aleš Hofrajtr, domácí mu ale na poslední chvíli zablokovali hokejku a Hambálek kotouč zachytil. Po jeho zákroku se na ledě navíc strhla další velká bitka. Matouš Jakubec s Tomášem Skalou si vyměnili několik přesných úderů, až nakonec oba skončili na ledové ploše. Pro oba byla bitka také to poslední, co v zápase stihli. V předposlední minutě dostali k dispozici hosté zkrácenou početní výhodu a tu se jim podařilo zužitkovat. Jiří Reiser z pravé strany přihrál mezi kruhy Aleši Mazancovi, který krásnou střelou do šibenice vrátil hostům těsný náskok.

Zkraje třetí dvacetiminutovky měl na hokejce vyrovnání Matěj Hájek, betony Daniela Jansy k sobě ovšem sklaply včas. Na druhé straně se neujala tvrdá rána Adama Jiříčka, která se nebezpečně odrazila před branku od zadního mantinelu. O minutu později pálil z levého kruhu Matyáš Beran, ovšem ani on nezdvojnásobil hostující vedení. Jak postupně čas ubíhal, hra se začala více a více kouskovat, což pochopitelně více vyhovovalo plzeňským hráčům. O třech bodech mohl poté rozhodnout i Petr Makovec, jenže z osy hřiště jen protáhl Hambálka. Domácí to v závěru zkusili v šesti hráčích, nicméně Plzeň skvěle vše odbránila a z tuhé bitvy veze na západ Čech cenné tři body.


FOTO: Jan Běhounek

Ohlasy trenérů

Milan Plodek (HC Bílí Tygři Liberec): „Možná se opakuju, ale zase to byl velice kvalitní zápas. Hodně se bruslilo, byla tam agresivita, připomínalo to zápas play-off. Dobře jsme se s tím rvali, šance byly na obou stranách. Bohužel jsme o jeden gól prohráli, ale kluky jsme pochválili. Takhle si naši hru představujeme."

František Bombic (HC Škoda Plzeň): „Bylo to hodně bojovné a soubojové, jako každé utkání s Libercem. Byl to kvalitní zápas. Přijeli jsme v oslabené sestavě a myslím si, že jsme podali slušný výkon."