DOR: KVA - PLZ 4:0

Ach tak koncovka, dorost podruhé za sebou vyšel střelecky naprázdno

Mladé pušky chtěly v Karlových Varech odčinit domácí prohru s Libercem, jenomže utkání se jim opět velmi nepovedlo. Navíc ani tentokrát jediný puk neskončil v brance.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

4:0
1:0, 1:0, 2:0

Branky a nahrávky: 19. Adámek (Csabi), 39. Csabi (Mähler, Adámek), 49. Pavelec (Pastor), 54. Pastor (Šmíd)
Průběh utkání: 0:0, 4:0.

Rozhodčí: Žižka – Belko, Baxa.

vyloučení
5:4
Využití
0:0
střely na branku
32:21
Diváci
67

HC Energie Karlovy Vary

Ebenstreit (Psohlavec) – Kočí (A), Kubíček, Anton, Mähler, Postl, Smykal – Mikeš, Adámek, Csabi (C), Pavelec, Šmíd, Handl, M. Váňa (A), Pastor, V. Váňa.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Jansa) – Lučan (A), Hromádka, Eichler, Jiříček, Buzek (A), Prošek – Hořejší (C), Mazanec, Benák, Reiser, Řehoř, Makovec, Titlbach, Kučera, Pittr, Beran, Bílek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 32 4 28 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 -3 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Jan Bílek 0 0 0 -1 0
Adam Buzek 0 0 0 -1 0
Josef Eichler 0 0 0 0 2
Marek Hořejší 0 0 0 0 2
Jakub Hromádka 0 0 0 -2 0
Adam Jiříček 0 0 0 -2 0
Jan Kučera 0 0 0 -1 2
Antonín Lučan 0 0 0 -2 0
Petr Makovec 0 0 0 -1 2
Aleš Mazanec 0 0 0 -2 0
Tomáš Pittr 0 0 0 -1 0
Hynek Prošek 0 0 0 -1 0
Jiří Reiser 0 0 0 -1 0
Denis Řehoř 0 0 0 -1 0
Adam Titlbach 0 0 0 0 0

komentář

Začátek utkání byl velice opatrný, dlouhé minuty se čekalo na první vážnější střelu. Až v sedmé minutě pálil domácí Adam Csabi z voleje, Matyáš Mařík si ale našel kotouč ve své lapačce. Za hosty ohrozil karlovarskou svatyni Marek Hořejší, gólman Energie jeho pokus však viděl. Lépe si nevedl ani Jan Kučera, jehož pokus zastavil Ebenstreit bez problémů svou rukavicí. Když už to vypadalo, že úvodní dvcacetiminutovka skončí bez branek, tak domácí udeřili. Adam Csabi zachytil vyhození Maříka, domácí útočník záhy oslovil Matyáše Adámka, který se trefil přesně do černého.

Ve druhé třetině měl vyrovnání na hokejce Antonín Lučan, který měl před sebou prázdnou branku, kotouč ovšem hostující obránce netrefil ideálně a černý nesmysl nakonec skončil vedle brány. Krátce za polovinou utkání přišla na řadu první početní výhoda, Plzeň ji ovšem nevyužila. Dělovka Lučana měla sice gólové parametry, orazítkovala ovšem jen zadní mantinel. Ani Karlovy Vary svou první přesilovku nevyužily a mohly za to následně pykat. Jan Bílek se ocitl sám před Ebenstreitem, jenže z osy hřiště těsně minul branku. Nakonec se opakovala situace z první třetiny a necelé dvě minuty před koncem Vary opět skórovaly. Nick Mähler v rychlém kontru našel na druhé vlně Adama Csabiho, který zdvojnásobil domácí vedení.

Plzeň chtěla ve třetím dějství se zápasem ještě něco udělat, Hořejší ovšem utkání nezdramatizoval. Nedlouho poté měl na hokejce třetí branku Handl, který byl adresátem přihrávky na brankoviště, kotouč ovšem netrefil. Energie udělala velký krok ke třem bodům ve 49. minutě. Petr Pavelec si vzal puk pod svá bedra ve vlastní třetině, vzápětí s ním projel celý hřiště a střelou nad rameno nedal Maříkovi šanci. O tři minuty později Adámek se Csabim jeli sami na brankáře, druhý jmenovaný vzal odpovědnost na sebe, ale trefil se přímo do Maříkovy lapačky. Zápas nakonec přece jen skončil čtyřbrankovým rozdílem. Plzeň nepřesně rozehrála, po přihrávce Šmída si převzal kotouč Tobiáš Pastor, který následně objel hostující branku a puk poslal mezi betony gólmana Škodovky. Indiáni prohráli ve Varech 0:4 a poprvé v sezóně proti Energetikům neberou ani bod.


FOTO: Daniel Kubelka

Ohlasy trenérů

Martin Gombár (HC Energie Karlovy Vary): „Máme málo možností hrát s týmem, na který bychom se chtěli připravit do play-off. Chtěli jsme toho trošku využít, jelikož na Slavii se nám to úplně nepovedlo. Po zápase se Slavií jsme si pár věcí řekli, kluci to pochopili. Řekl bych, že tohle byl jeden z mála zápasů, kde jsme dokázali hrát celých šedesát minut a celou týmovou práci, podpořenou gólmanem, se nám povedlo hrát tak, jak jsme si představovali. Jsme rádi za tyhle tři body, speciálně proti Plzni.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Zápas měl veliké tempo, hrálo se hodně nahoru dolů, navíc do těla, takový fyzický hokej. Bohužel poslední dva zápasy hrajeme velmi komplikovaně, místo toho, abychom to zjednodušili. Svědčí o tom také fakt, že jsme dva zápasy nedali ani branku. Šance jsme měli, ale bohužel hrajeme složitě, do příštího utkání to musíme určitě zjednodušit.“