DOR: PLZ - MBL 3:4p

Dorost svedl tuhý boj s Boleslaví, nakonec bere jeden bod

Plzeňští dorostenci podruhé v sezóně přivítali na svém ledě Mladou Boleslav. Obě mužstva měla před zápasem stejně bodů, utkání tak slibovalo zajímavou podívanou. Duel nakonec dospěl za vyrovnaného stavu až do prodloužení.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

3:4p
0:0, 1:1, 2:2 - 0:1

Branky a nahrávky: 23. Hořejší (Hromádka), 51. Hořejší (Kučera), 57. Titlbach (Mazanec) – 31. Šindelář (Skok, Gron), 51. Lisler (Steklý, Král), 53. Král (Hlinský, Lisler), 63. Gron.
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Rozhodčí: Hacaperka – Sedláček, Kaiser.

vyloučení
9:8
Využití
1:1
střely na branku
27:25
Diváci
123

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Skala, Eichler – Bílek, Hořejší (C), Mazanec, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec.

BK Mladá Boleslav

Forst (Hora) – Skok, Sypecký, Křivánek, Hlinský, Kubíček, Vlasák (C) – Šachl, Dobner, Hasman, Kristek, Havránek, Steklý, Král (A), Vítek (A), Gron, Šindelář, Lisler.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 63 25 4 21 84,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 0 0
Jan Bílek 0 0 0 -2 4
Adam Buzek 0 0 0 -2 0
Josef Eichler 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 2 0 2 1 2
Jakub Hromádka 0 1 1 0 2
Adam Jiříček 0 0 0 1 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 1 1 1 2
Antonín Lučan 0 0 0 1 2
Petr Makovec 0 0 0 1 0
Aleš Mazanec 0 1 1 -1 2
Tomáš Pittr 0 0 0 -2 0
Denis Řehoř 0 0 0 -1 2
Tomáš Skala 0 0 0 -1 0
Adam Titlbach 1 0 1 1 2

komentář

Domácí začali utkání aktivněji, na hráčích bylo vidět, že se snaží odčinit dvě porážky v řadě. Ve druhé minutě nebezpečně pálil od modré čáry Tomáš Skala, domácí obránce trefil však jen masku gólmana. Neuspěl ani záhy v početní v výhodě jeho kolega z obrany Adam Jiříček, který jen o malý kousek minul soupeřovo svatyni. Hosté odpověděli střelou Adama Vlasáka, který střílel skrz domácí obranu, Jansa přes klubko těl nic neviděl, nakonec puk ale skončil vedle domácí brány. Blízko první trefě byl o pár minut později Denis Řehoř, který inkasoval hezkou přihrávku na brankoviště, radost hráči Škodovky ale překazil brankář Forst. A jelikož se neujala ani hezká teč Petra Šachla, skončila tak první třetina bez branek.

Co se nestalo v úvodním dějství, nastalo krátce po návratu ze šaten. Domácí dostali k dispozici další výhodu o jednoho muže a tu tentokrát již využili, čímž ukončili dlouho sérii bez gólu. Po 165 minutách Marek Hořejší mezi kruhy šikovně tečoval nabídku Jakuba Hromádky a indiáni jako první v zápase vedli. Zdvojnásobit plzeňské vedení mohl nedlouho poté Adam Titlbach, který skvěle trefil puk ze vzduchu, chybělo pouze trefit bránu. Naopak vyrovnání měl na hokejce Stanislav Gron, hostující útočník však trefil jen břevno. Hosty to ale přece jen nakonec mrzet nemuselo, jelikož o necelé dvě minuty se dočkali. David Šindelář, podobně jak domácí Hořejší, tečoval ránu od modré čáry a začínalo se od nuly. Bruslaři mohli skóre dokonce otočit, ale rána Krále skončila v rukavici Daniela Jansy. Po čtyřiceti minutách tak nadále platil vyrovnaný stav.

V závěrečné periodě se hrál otevřený hokej, obě mužstva chtěla vyválčit tři body. Zkraje třetiny Adam Benák našel na ose hřiště kolegu Titlbacha, ten ovšem třetí branku svého mužstva nevstřelil. Poté pálil od modré čáry Tomáš Skala, jeho ostrou ránu podruhé v zápase vyrazil Forst svou maskou. Až v polovině třetí třetiny se Škodovka konečně dokázala prosadit. Nejprve modrobílí nevyužili rychlý protiútok, poté ale Jan Kučera našel na pravém kruhu Marka Hořejšího, který se prosadil přesnou střelou k levé tyči. Radost indiánů trvala ovšem pouze 22 vteřin. Oskar Lisler dostal přihrávku na levou stranou a vzápětí propálil vše, co mu stálo v cestě. V následující minutě hlavní rozhodčí vyhodnotil potyčku za brankou pouze dvouminutovým trestem pro domácího hráče, což se Plzni nelíbilo. Arbitr Hacaperka nakonec uložil domácí střídačce další dvouminutový trest za nesportovní chování a indiáni šli na celé dvě minuty do tří. A početní výhodu Boleslav dokázala nakonec využít. Jansa vyrazil ránu Hlinského pouze k volnému Patriku Královi, který měl u pravé tyčky již snadnou práci. Tři body ale do středních Čech nakonec neputovali. Tři minuty před koncem si našel odražený kotouč před brankou Adam Titlbach a díky přesné dorážce poslal zápas do prodloužení.

V něm mohla Škodovka rozhodnout, ale jak Jiříček, tak Kučera své šance nevyužili. A tak platilo známé pravidlo nedáš - dostaneš. Stanislav Gron si s pukem nabruslil až před domácího brankáře, kterého poté překonal rychlou střelou pod horní tyčku. Z vyrovnaného utkání tak bere Škodovka jeden bod.




FOTO: Martin Voltr

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Vyhecované utkání, řekl bych už zápas play off. Boleslav hrála velmi dobře. Skóre se přetáčelo ze strany na stranu. My jsme se dostali do vedení, jenomže pak jsme měli hodně vyloučených, takže to tím bylo mírně ovlivněný. Ve třetí částí jsme se dostali znovu do vedení a velká škoda, že jsme z dalšího střídání hned inkasovali. Nerad bych to poté nějak komentoval, ale byli jsme poslání do tří a soupeř to potrestal. Podařilo se nám naštěstí ještě vyrovnat a prodloužení už je loterie. Měli jsme šance, abychom rozhodli, ale nakonec jsme sami inkasovali.“

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): „Dobrý zápas od obou týmů. Ve třetí části jsme se díky přesilové hře pět na tři dostali do vedení, poté jsme ale byli od tlakem a v závěru jsme nakonec inkasovali na 3:3. Nicméně zvládli jsme se z toho oklepat a v prodloužení jsme dali vítěznou branku. Kluci hráli dobře, navíc nás celý západ držel brankář.“