DOR: PLZ - SLA 5:1

Dorost zvítězil pošesté v řadě a jde na první místo!

Po 24 hodinách šli do akce opět plzeňští dorostenci. Včera svěřenci Petra Kořínka zvítězili nad Spartou 4:2, dnes si pro porážku dojela pražská Slavia.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

5:1
1:0, 4:1, 0:0

Branky a nahrávky: 20. Reiser (Kučera, Hořejší), 22. Hořejší (Reiser), 28. Kučera (Reiser, Eichler), 35. Bílek (Pittr, Makovec), 37. Titlbach (Lučan) – 32. Chludil. Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:1, 5:1.

Rozhodčí: Jílek – Rubáš, Matys.

vyloučení
3:4
Využití
1:0
střely na branku
27:20
Diváci
37

HC Škoda Plzeň

Mařík (Jansa) – Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Prošek, Skala, Eichler – Bílek, Beran, Hořejší (C), Mazanec, Reiser, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, Kučera, Titlbach, Makovec.

HC Slavia Praha

Vavřena (37. Hodic) – Křiženecký, Tichý, Málek (A), Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, Tichý, Chludil, Filip, Tomas (A), Němeček, Vosmík (C).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 20 1 19 95,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 -1 2
Jan Bílek 1 0 1 1 0
Adam Buzek 0 0 0 0 0
Josef Eichler 0 1 1 1 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 1 1 2 2 0
Jakub Hromádka 0 0 0 2 0
Jan Kučera 1 1 2 2 0
Antonín Lučan 0 1 1 2 0
Petr Makovec 0 1 1 0 2
Aleš Mazanec 0 0 0 1 0
Tomáš Pittr 0 1 1 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Jiří Reiser 1 2 3 2 2
Denis Řehoř 0 0 0 1 0
Tomáš Skala 0 0 0 1 0
Adam Titlbach 1 0 1 1 0

komentář

Jako první v zápase zahrozil Marek Hořejší, z pravého kruhu vyzkoušel pozornost Vavřeny, ten ránu domácího kapitána ovšem se štěstím chytil. Na druhé straně zkoušel své štěstí Nicolas Filip, hostující útočník vypálil přes obránce k pravé tyčce, tam byl ale připraven Mařík se svou lapačkou. Hra se přelévala ze strany na stranu, plzeňský Jan Kučera byl záhy sám u levé tyče, skrz beton gólmana ale puk neprocedil do sítě. Na své si nepřišel ani Daniel Kříženecký, který vyslal ostrou ránu krátce za modrou čárou. Nedlouho poté Aleš Mazanec pocukrovanou přihrávkou našel na brankovišti zcela volného Denise Řehoře, ten tváří v tvář brankáři neuspěl. Domácí se nakonec dokázali prosadit, stejně jako včera proti Spartě, až v poslední minutě první třetiny. Marek Hořejší našel u pravé tyčky volného Jana Kučeru, ten se neunáhlil a ještě přihrál lépe postavenému Jiřímu Reiserovi, který již jen lehce přehodil beton brankáře.

Jak úvodní dějství skončilo, tak prostřední perioda začala. Jiří Reiser vybojoval v útočném pásmu kotouč, ten následně předal Marku Hořejšímu, který se snažil vystřelit, nicméně hosté si nakonec sami dali celkem nešťastný vlastní gól. Následně dostali k dispozici domácí dvě početní výhody, leč využili až tu třetí za špatné hostující střídání. Josef Eichler z kruhu Vavřenu neprostřelil, lépe si nevedl ani Reiser z dorážky u levé tyčky, jenomže puk posléze vyplaval na brankovišti, kde ho pohotově dorazil do brány Jan Kučera a Plzeň vedla již o tři branky. To indiánům ovšem vydrželo jen necelé čtyři minuty. Poté se v útočném pásmu puku zmocnil Danny Chludil, který následně s pomocí břevna bekhendem prostřelil Matyáše Maříka. Škoda nicméně hrála ve velké pohodě a brzy si svůj náskok vzala zpět. Tomáš Pittr od zadního mantinelu oslovil na ose hřiště Jana Bílka, který našel mezeru mezi betony brankáře. A to stále nebylo ve druhé třetině vše. Za další dvě minuty nabral Adam Titlbach rychlost ve středním pásmu, vzápětí se dostal přes obránce ke střele a puk po jeho ráně nakonec skončil až v síti. Pro Titlbacha to byl první gól v plzeňském dresu, Petr Makovec mu tudíž záhy dojel pro puk na památku k rozhodčím. To už bylo na brankáře Vavřenu vše a do hostující brány nastoupil Ondřej Hodic. Toho hned zaměstnal ostrou ránou Adam Buzek, žádná branka už ovšem nepadla.

Závěrečná dvacetiminutovka začala další přesilovou hrou indiánů, v ní Pittr oslovil mezi kruhy volného Jana Kučeru, ten ovšem poté branku soupeře přestřelil. V dobré pozici se ocitl i Antonín Lučan, jehož ránu si ale Hodic našel ve své lapačce. Šestou branku měl na hokejce Marek Hořejší, který se dostal k dorážce své vlastní střely, na druhý pokus mířil mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas. Následně měl obrovskou šanci opět Antonín Lučan, který si sjel před branku od modré čáry, domácí bek však svou ránu poslal jen do vyrážečky gólmana sešívaných. Utkání se vzápětí prakticky jen dohrávalo, ani jeden z brankářů již nekapituloval. Plzeň tak porazila Slavii 5:1 a díky ztrátě Mladé Boleslavi jde Škodovka na první místo.



FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Další vítězství, které se počítá. V první třetině jsme se nemohli dlouho prosadit. Máme teď náročné období, během osmi dnů odehrajeme pět zápasů. Chyby v zápase byly, ale také tam byla spousta dobrých věcí. Nadále je co zlepšovat, bude se pořád opakovat, ale více takových zápasů.“

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):Těžko se mi to hodnotí. Utkání vesměs rozhodla naše chyba na konci první třetiny. Ve druhé třetině jsme následně zcela odpadli a Plzeň zaslouženě vyhrála.“