DOR: PLZ - LIB 0:4

Dorost se gólově neprosadil proti Liberci a po měsíci prohrál

Můj dům - můj hrad. To v této v sezóně při zápase Plzně s Libercem moc neplatí. I s letní přípravou se obě mužstva potkala v aktuálním ročníku již posedmé a hned v šesti případech se radoval soupeř, ne jinak tomu bylo i dneska.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

0:4
0:3, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky: 1. Jansa (Hois), 16. Macháček (Hois, Janata), 17. Janata (Hois, J. Peréz), 26. Hois (Macháček, Janata).
Průběh utkání: 0:0, 0:4.

Rozhodčí: Pastier – Deja, Hošťálek.

vyloučení
13:13
Využití
0:2
střely na branku
30:28
Diváci
68

HC Škoda Plzeň

Jansa (21. Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Skala, Eichler – Bílek, Beran, Hořejší (C), Mazanec, Reiser, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, Kučera, Titlbach, Makovec.

Bílí Tygři Liberec

Hambálek (Pech) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Král, Průšek, Macháček – Kučera, Hrabčák, Hois (A), J. Pérez, Vološín, Shpilka, Jansa, Janta (C), Prokůpek, Hájek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 20 9 3 6 66,67 0
Matyáš Mařík 40 19 1 18 94,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Jan Bílek 0 0 0 -1 0
Adam Buzek 0 0 0 0 4
Josef Eichler 0 0 0 0 4
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 0 0 0 -1 0
Jakub Hromádka 0 0 0 -1 2
Adam Jiříček 0 0 0 -1 0
Jan Kučera 0 0 0 -1 0
Antonín Lučan 0 0 0 -1 2
Petr Makovec 0 0 0 -1 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 2
Tomáš Pittr 0 0 0 -1 4
Jiří Reiser 0 0 0 -1 2
Denis Řehoř 0 0 0 0 4
Tomáš Skala 0 0 0 -1 2
Adam Titlbach 0 0 0 0 0

komentář

Utkání pro domácí barvy vůbec nezačalo dobře. Po 41 vteřinách hostující Vojtěch Hois udržel kotouč na modré čáře, ten si následně pod svá bedra vzal Samuel Jansa a bekhendem prostřelil svého jmenovce v plzeňské brance. Indiáni mohli srovnat nedlouho poté, co hostující brankář nepřesně rozehrál, Jan Kučera ovšem nikým neatakovaný nedotáhl svůj bekhendový blafák. Obě mužstva si následně vyzkoušela přesilovou hru, skóre se však neměnilo. Až při rovnovážném stavu střelu Hoise domácí brankář vyrazil pouze k volnému Radku Macháčkovi, který měl následně lehkou práci, když mu stačilo pouze přehodit beton gólmana. A to z liberecké strany ještě nebylo vše. V následující minutě agilní Vojtěch Hois přes celou šíři pásma našel Radka Janatu, která Jansu prostřelil k bližší tyči. Bílí Tygři po dvaceti minutách vedli na západě Čech o tři branky.

Do druhé třetiny místo Jansy nastoupil do brankoviště Matyáš Mařík, vytoužené nakopnutí týmu se ovšem nedostavilo. Toho hned zaměstnal Tomáš Prokůpek, který měl napravo spoustu místa, na domácího maskovaného muže si nicméně nepřišel. Lépe si nevedl ani Jaromír Peréz, který byl dokonce zcela sám před plzeňským brankářem. Svůj náskok tak hosté navýšili až v přesilové hře. Vojtěch Hois si udělal prostor na pravém kruhu a následně s pomocí břevna vstřelil čtvrtou branku svého týmu. Na druhé straně mohl odpovědět Jan Kučera, který se fantasticky proháčkoval až před gólmana, leč poté domácí útočník orazítkoval pouze pravou tyč. A když už Plzeňané dokázali dostat kotouč za záda Hambálka, branka nemohla být uznána, protože kotouč překročil brankovou čáru jen pár desetinek vteřin po siréně.

Do poslední dvacetiminutovky nastoupila Plzeň s velkou vervou, Liberec však dobře bránil domácí tým do mnoha šancí nepouštěl. V početní výhodě mohl snížit Tomáš Skala, který si řekl o puk na pravý kruh, ostrou ranou však trefil oblouk branky. Lépe si nevedl ani střelecky aktivní Jan Kučera, který bekhendem jen těsně minul vzdálenější tyč. V polovině třetí periody dostala Škodovka výhodu trestného střílení, k němu se rozjel kapitán týmu Marek Hořejší, leč bohužel ani on brankáře Liberce neprostřelil. Liberecký brankář Vojtěch Hambálek nakonec udržel čisté konto, protože ani Adam Jiříček, který měl v posledních dnes nabito, ho neprostřelil. Plzeň podlehla Bílým Tygrům 0:4 a po šesti zápasech prohrála.



Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Dnešní zápas se mi těžko hodnotí. Od prvního střídání nebyla naše hra dobrá. Výkon, který jsme odváděli v minulých zápase, kdy jsme vyhrávali, tak ten tam dnes nebyl a Liberec zaslouženě vyhrál. Byl lepší ve všech směrech. Špatně jsme vstoupili do utkání a poté jsme se vůbec nemohli prosadit. Musíme se z toho poučit.“

Milan Plodek (HC Bílí Tygři Liberec): „Dneska jsme spokojení jak s hrou, tak i výsledkem. Proti Plzni to jsou vždy těžké zápasy, je v nich hodně osobních soubojů. Dneska kluci hodně střel zblokovali, domácí to dneska měli proti nám hodně těžké. Proti Plzni to jsou hezké, vyrovnané zápasy, kvalitní příprava na play off.“