DOR: SPA - PLZ 3:11

Čtrnáct branek, dva hattricky a především drtivé vítězství dorostu nad Spartou!

Dorost po třech nezdarech zamířil do hlavního města, kde se utkal se Spartou. Modrobílí měli utkání od první minuty pod kontrolou a po drtivé výhře 11:3 vezou domů cenné tři body. Díky nim svěřenci Petra Kořínka poskočili ve skupině A na druhé místo, právě před Spartu. Řádila především dvojice Benák - Titlbach, kteří si v zápase dohromady připsali hned 12 bodů.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

3:11
1:3, 1:4, 1:4

Branky a nahrávky: 20. Žemlička (Janský), 39. Křišťan (Novák, Žmola), 43. Mack (Janský) – 2. Titlbach (Benák, Mazanec), 13. Makovec (Bílek, Benák), 18. Titlbach (Benák, Lučan), 28. Benák (Mazanec, Titlbach), 34. Řehoř (Kučera, Hořejší), 36. Titlbach (Jiříček, Benák), 38. Hořejší (Kučera), 49. Benák (Buzek, Titlbach), 56. Hořejší (Kučera, Řehoř), 57. Benák (Skala), 58. Kučera (Řehoř).
Průběh utkání: 0:0, 0:3, 1:3, 1:7, 3:7, 3:11.

Vyšší tresty: Navíc Stepanchuk (SPA), Brož (SPA), Odehnal (SPA), Hromádka (PLZ), Eichler (PLZ), Pittr (PLZ) - 5+OK za bitku

Rozhodčí: Šmika – Svobodová, Stacho.

vyloučení
8:5
Využití
1:5
střely na branku
28:52
Diváci
55

HC Sparta Praha

Přikryl (Obolenski) – Hašek, Šeba, Bartoň (C), Byakov, Mack, Janský, Vrabec – Stepanchuk, Odehnal, Potoma, Jakab, Žemlička, Novák (A), Skuratov, Brož, Žmola, Křišťan.

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Skala, Eichler – Bílek, Hořejší (C), Mazanec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 28 3 25 89,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 3 4 7 2 0
Jan Bílek 0 1 1 1 0
Adam Buzek 0 1 1 2 4
Josef Eichler 0 0 0 0 27
Marek Hořejší 2 1 3 1 0
Jakub Hromádka 0 0 0 1 25
Adam Jiříček 0 1 1 2 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Jan Kučera 1 3 4 2 0
Antonín Lučan 0 1 1 2 0
Petr Makovec 1 0 1 0 0
Aleš Mazanec 0 2 2 2 4
Tomáš Pittr 0 0 0 0 25
Jiří Reiser 0 0 0 1 0
Denis Řehoř 1 2 3 2 0
Tomáš Skala 0 1 1 0 0
Adam Titlbach 3 2 5 2 0

komentář

Škodovka do utkání vstoupila dobře a již na konci druhé minuty šla zásluhou Adama Titlbacha do brzkého vedení. Sparta záhy mohla vyrovnat, když dostala dvě po sobě jdoucí početní výhody, leč Daniel Jansa všechny pokusy domácího mužstva dokázal vykrýt. Poté se karta obrátila a přesilovou hru si zahrála i Plzeň. A na rozdíl od Pražanů hned tu první dokázala využít. Domácího brankáře dokázal prostřelit přesnou ranou Petr Makovec. A to stále nebylo vše, jelikož Západočeši vzápětí využili i druhý nabídnutý faul Sparty. Benák našel svého jmenovce Adama Titlbacha, který poslal hosty již do tříbrankového brejku. Když už to vypadalo, že se za takového stavu půjde i do kabin, udeřila Sparta. Richard Žemlička vstřelil první gól svého mužstva a po jeho zásahu navíc vzplály na ledě emoce. Hned tři trojice vyfasovali trest na pět minut plus do konce utkání za bitku.

Začátek prostředního dějství byl opatrný, leč od poloviny druhé třetiny viděla padesátka přítomných diváků pokračující koncert indiánů. Nejprve počtvrté brankáře Sparty prostřelil Adam Benák a domácí opět prohrávali o tři branky. Pražané se snažili se zápasem něco udělat, leč na Plzeň to dnes bylo málo. O pár minut později totiž Jan Kučera našel Denise Řehoře, který navýšil vedení hostů. O necelé dvě minuty Adam Jiříček oslovil Adama Titlbacha, který povedenou ranou zkompletoval svůj hattrick, premiérový v plzeňském dresu. A to stále nebylo vše, protože za další dvě minuty se prezentoval ostrou ranou do černého kapitán Plzně Marek Hořejší. Nicméně i ve druhé části měla poslední slovo Sparta. V předposlední minutě Petr Křišťan upravil na 2:7 z pohledu svého týmu.

Třetí dvacetiminutovku odšpuntovali domácí aktivní hrou a nakonec si vykřesali malou jiskřičku naděje na zvrat v zápase. Tadeáš Mack si vzal kotouč pod svá bedra a po příchodu z Kobry Praha vstřelil první branku za Spartu. Radost domácího celku ovšem netrvala dlouho. Osmou branku vstřelil po přihrávce Buzka Adam Benák, který pokračuje ve skvělé formě. Sparta odpadla a indiáni svého soupeře zasypali dalšími třemi brankami. Nejprve Marek Hořejší se trefil podruhé v zápase a minutu po něm završil svůj hattrick Adam Benák. Dvě minuty před koncem na konečných 11:3 pro hosty upravil Jan Kučera. Plzeň dala sbohem nepovedeným výsledkům z minulých kol a po zásluze slaví tři body z pražského ledu.


FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

František Ptáček (HC Sparta Praha): „Soupeř byl od začátku důraznější. Když jsme se mu chtěli vyrovnat, bylo nám jasně ukázáno, že takhle ne, a přišli jsme o dva klíčové hráče. Ten zápas potom měla Plzeň ve své režii a také to tak dopadlo.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Odehráli jsme velice dobré utkání. Na začátku zápasu jsme dali rychlé branky, bohužel na konci první třetiny to bylo hodně vyhrocené. Škoda, že rozhodčí vyloučil do konce zápasu šest hráčů za normální potyčku a my poté museli dohrávat zápas na tři lajny. Výsledek jsme si ale dokázali pohlídal a kluci zaslouží pochvalu za dobrý výkon.“