DOR: KVA - PLZ 3:4p

Dorost zvládl vyrovnané derby ve Varech, hattrickem rozhodl Adam Titlbach!

Základní část Extraligy dorostu jde pomalu do svého finále, dnešním zápasem se rozběhla poslední čtvrtina. Indiáni na jejím úvodu zamířili do nedalekých Karlových Varů.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

3:4p
0:2, 2:0, 1:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 24. Poizl (Bálek, Anton), 37. Pavelec (Poizl, Zahejský), 53. Zahejský (Kubíček) – 9. Kučera (Řehoř, Buzek), 13. Titlbach (Mazanec), 58. Titlbach (Benák, Mazanec), 63. Titlbach (Buzek).
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 3:2, 3:4.

Vyšší tresty: Navíc Hořejší (PLZ) - 5+OK, krosček

Rozhodčí: Hlinka – Herles, Pěkný.

vyloučení
5:1
Využití
1:1
střely na branku
31:30
Diváci
95

HC Energie Karlovy Vary

Ebenstreit (Pavlovic) – Kubíček "C", Mähler, Anton "A", Smýkal, O. Postl – Pavelec, Pastor, Šmíd, Bálek, Zahejský, Poizl, Holejšovský, M. Váňa "A", Mikeš.

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Hromádka, Lučan "A", Skála, Buzek "A", Prošek – Řehoř, Kučera, Hořejší "C", Bílek, Pittr, Reiser, Titlbach, Benák, Mazanec, Kaiser, Makovec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 63 31 3 28 90,32 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 2 0
Jan Bílek 0 0 0 -2 0
Adam Buzek 0 2 2 0 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 27
Jakub Hromádka 0 0 0 1 0
Adam Jiříček 0 0 0 0 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Jan Kučera 1 0 1 0 0
Antonín Lučan 0 0 0 1 0
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 2 2 2 0
Tomáš Pittr 0 0 0 -1 0
Hynek Prošek 0 0 0 -1 0
Jiří Reiser 0 0 0 -2 0
Denis Řehoř 0 1 1 0 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 3 0 3 3 0

komentář

Lépe do utkání vstoupili domácí Energetici, kteří měli po pár minutách dvě velké šance. Nejprve se sám z levé strany řítil na Jansu Holejšovský, avšak na plzeňského brankáře si nepřišel. Lépe si nevedl ani nedlouho poté Zdeněk Šmíd, který povedenou ranou orazítkoval jen beton gólmana. Vzápětí se o slovo přihlásila Plzeň. Aleš Mazanec se uvolnil v útočném pásmu, poté oslovil na druhé vlně Adama Benáka, jeho pokus ale přečetl Ebenstreit. Z další šance už se nicméně Škodovka prosadila. Denis Řehoř nabral rychlost ve středním pásmu, následně přes šíři hřiště našel Jana Kučeru, který z jedničky poslal puk rovnou do sítě. Energie se snažila vyrovnat, jenomže o pár minut později Mählerovi přeskočil na modré čáře puk hokejku, do samostatného nájezdu se dostal Adam Titlbach, který domácího brankáře překonal povedeným blafákem. V závěru první periody mohla Energie snížit na rozdíl jediné trefy, přečíslení dvou na jednoho vzal na sebe Mikeš, Jansa si ovšem našel puk ve své rukavici.

Zkraje druhé dvacetiminutovky mohla Škoda navýšit svůj náskok, jenomže Reiser po dobrém pasu Benáka trefil jen připraveného maskovaného muže Karlových Varů. Naopak o dvacet vteřin později mohl snížit Holejšovský, ale bekhendem neprotlačil puk skrz beton Jansy. Poté se ale skóre již měnilo. Plzeňský Jakub Hromádka přišel na červené čáře o kotouč, do úniku se dostal David Poizl, který poprvé v utkání překonal Daniela Jansu. Vyrovnat mohl Mähler, který si udělal místo v útočném pásmu, prostor mezi třemi tyčemi ovšem přestřelil. Srovnat se nepodařilo ani Bálkovi, jenž se protlačil až před plzeňského brankáře, dorážku jeho střely vzápětí poslal Poizl jen do tyče. Energie byla v těchto pasážích hry lepší, Pavelec ve vlastním oslabení měl spoustu prostorů mezi kruhy, přihrávku od zadního mantinelu ovšem nezužitkoval dobře. Vzápětí se nechal vyloučit kapitán Plzně Marek Hořejší a nabídnutou početní výhodu už Karlovy Vary využily. Petr Pavelec se dostal k odraženému puku na brankovišti a po jeho zásahu se začínalo od nuly. V závěru druhé periody si mohla vzít Škodovka zpět ztracené vedení, Mazanec mířil mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas, třetí dějství tak slibovalo zajímavou podívanou.

Závěrečnou třetinu odšpuntoval svou akcí Petr Holejšovský, domácí útočník si vzal puk u pravého mantinelu, na modré čáře se protáhl přes bránícího hráče a švihem zakončil, puk se ale zatřepetal v lapačce Jansy. Poté si zahrála Škodovka přesilovou hru, Ebenstreit avšak všechny hostující pokusy vychytal. Už při rovnovážném stavu na ledě pálil Denis Řehoř, ale ani on nerozsekl nerozhodný stav. To se nakonec povedlo až Energii. Kubíček dokázal prostrčit puk na Víta Zahejského, který zůstal nehlídaný mezi kruhy a díky jeho ráně se domácí poprvé dostali v zápase do vedení. Indiáni mohli brzy vyrovnat, puk se odrazil do prostoru kruhů opět k Řehořovi, jenže plzeňský útočník ani nadvakrát nedokázal trefit puk a trestuhodně v dobré pozici promáchl. V závěru mohla Energie rozhodnout, rychlé přečíslení dvou na jednoho vyřešil střelou z pravé strany Pastor, Jansa svůj tým podržel. A co víc, opět zaúřadovalo pravidlo nedáš - dostaneš. Na opačné straně ledové plochy domácí ztratili kotouč za svou brankou, Benák rychle oslovil na brankovišti Adama Titlbacha, který svou druhou brankou v zápase poslal utkání do prodloužení.

Prodloužení nakonec trvalo jen necelé dvě a půl minuty. Hostující Adam Buzek zavezl kotouč do útočné třetiny, na přihrávku z druhé vlny si najel hrdina utkání Adam Titlbach, který skvělou ranou zkompletoval svůj hattrick a navíc svému mužstvu zajistil bonusový druhý bod. Pro Titlbacha to je navíc druhý hattrick v řadě, jelikož tři branky dokázal vsítit i ve čtvrtek Spartě.


FOTO: Daniel Kubelka.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): „Do zápasu jsme nevstoupili úplně ideálně, ne tak, jak jsme chtěli. Opět jsme prohrávali jako v posledních utkáních. Ve druhé a třetí třetině jsme si řekli, že jediná šance na úspěch je totální forčeking a hrát oboustranný hokej, čímž se zlepší náš pohyb. Myslím, že ve druhé polovině utkání jsme byli lepším týmem a utkání jsme dokázali otočit. Jednou chybou jsme ale soupeře vrátili do hry, což jejich první útok dokázal využít, stejně poté jedno naše špatné střídání v prodloužení, to nás stálo vítězství, ke kterému soupeři gratuluji.

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Z naší strany to nebyl dobrý zápas, musíme se z něj poučit. Od druhé třetiny jsme nehráli dobře, bylo to takové rozhárané, nahoru – dolů. Vary hrály dnes velmi dobře. Myslím si, že jsme dnes získali dva body se štěstím. Samozřejmě jsme za ně rádi, ale máme co zlepšovat.