DOR: PLZ - MBL 1:2

Dorost i ve třetím domácím duelu nestačil na Mladou Boleslav

Plzeňské mladé pušky věděly, že v případě výhry by se dotáhly na první místo, to se ovšem nepovedlo. V těsné bitvě se radovali Bruslaři.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

1:2
0:0, 1:1, 0:1

Branky a nahrávky: 36. Hořejší – 21. Král (Kubíček), 46. Gron (Král, Lisler).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2.

Rozhodčí: Němec – Deja, Hošťálek.

vyloučení
6:6
Využití
0:0
V Oslabení
1:1
střely na branku
26:20
Diváci
55

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Skala, Eichler – Bílek, Hořejší (C), Mazanec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec.

BK Mladá Boleslav

Hora (Zavoral) – Skok, Sypecký, Hlinský, Halman, Kubíček, Vlasák (A), Průšek – Šachl, Dobner, Hasman, Hradec (C), Steklý, Král, Vítek (A), Gron, Šindelář, Lisler.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 59 20 2 18 90,00 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 -1 0
Jan Bílek 0 0 0 0 0
Adam Buzek 0 0 0 0 0
Josef Eichler 0 0 0 -2 4
Marek Hořejší 1 0 1 0 0
Jakub Hromádka 0 0 0 1 2
Adam Jiříček 0 0 0 0 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 0 0 -1 0
Antonín Lučan 0 0 0 -1 0
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Jiří Reiser 0 0 0 0 2
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 0 0 0 -1 0

komentář

Zápas začal přesilovou hrou hostujícího mužstva, nabito na levém kruhu dostal Oskar Lisler, plzeňskou branku ovšem těsně minul. Bruslaři měli i při rovnovážném stavu na ledě více ze hry, další střela Průška ovšem rovněž přesná nebyla. Škodovka zahrozila, když Marek Hořejší důrazným napadáním získal kotouč v útočném pásmu a následná střela Eichler pořádně zaměstnala Horu. Nedlouho poté Adam Titlbach vystřelil od levého mantinelu, před brankou se ještě snažil tečovat Mazanec, hostující brankář si však kotouč našel ve své rukavici. A jelikož se následně neprosadil ani hostující kapitán Hradec, který dostal skvělou přihrávku na brankoviště, úvodní třetina tak skončila bez branek.

Co se nepovedlo v prvních dvaceti minutách, dokázali hosté hned po 31 vteřinách prostředního dějství. Domácí udělali chybu ve středním pásmu, do samostatného nájezdu se dostal Patrik Král, který Jansu překonal díky povedené bekhendové kličce. Vyrovnat mohl Jan Kučera, který si na modré čáře poklepal o led na znamení přihrávky, plzeňský útočník se následně dostal do rychlého brejku, křižnou ranou trefil však jen beton Hory. Neuspěl ani zprava Petr Makovec, který střílel jen do připraveného brankáře. Plzeň se nakonec dokázala prosadit ve vlastním oslabení, stejně jako jejich soupeř. Marek Hořejší nejprve zastavil hostující střelu, vzápětí se dostal do rychlého brejku, skrz obránce se natlačil až před brankáře, kterého překonal pohotovou střelou. I po čtyřiceti minutách tak kostka nad ledem ukazovala nerozhodný stav.

Třetí dějství odšpuntoval Adam Jiříček, kterému nabil na pravý kruh Adam Titlbach, maskovaný muž Bruslařů však svůj podržel. A indiány to mohlo mrzet dvojnásob. Za dvě minuty se totiž za záda obránců dostal Stanislav Gron, který v pádu protlačil kotouč do sítě skrz betony Jansy. Plzeň mohla vyrovnat z dlouhé čtyřminutové přesilové hry, ránu Lučana ale gólman Středočechů vytáhl konečky svých betonů. Neuspěl ani Adam Benák, který si nabruslil do ideální střelecké pozice, Hora byl opět připraven. Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout Oskar Lisler, v početní výhodě ale trefil jen horní tyčku. V závěru to Škodovka zkusila v šesti bruslařích, vyrovnat se ji však již nepodařilo. Boleslav vyhrála na západě Čech těsně 2:1.



Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „S Mladou Boleslaví to byl opět vyrovnaný zápas. Věděli jsme, že to bude o jednom gólu. Bohužel jsme udělali opět individuální chyby a navíc se trápíme v koncovce. Blíží se konec sezóny, musíme na tom zapracovat. Porážka nás mrzí, nicméně jedeme dál. Před námi jsou ještě tři zápasy a pak již play off.“

David Vrbata (BK Mladá Boleslav): „Samozřejmě jsme rádi, že jsme dnešní utkání zvládli. S Plzní jsou ty zápasy celou sezónu vyrovnané a rozhodují maličkosti. Dnes musím pochválit celý tým za předvedený výkon, který měl parametry play off.“