DOR: SLA - PLZ 3:4sn

Dorost zvládl nájezdové drama a z Edenu veze dva body!

Do konce základní části zbývají ještě tři kola a dorost touží před play off si vybudovat v tabulce co nejlepší pozici. Důležitý krok k tomu dnes udělal v hlavním městě, kdy po samostatných nájezdech porazil Slavii Praha.

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň

3:4sn
1:2, 2:1, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 1. Tomas (Curran), 30. Tomas (Málek, Curran), 38. Vosmík (Poletín, Ciolek) – 10. Řehoř (Buzek), 14. Titlbach (Lučan, Benák), 26. Eichler (Pittr), rozh. náj. Hořejší.
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

Rozhodčí: Müller – Karda, Hlinka.

vyloučení
5:5
Využití
1:1
střely na branku
32:38
Diváci
57

HC Slavia Praha

Hodic (Vavřena) – Kříženecký, M. Tichý, Málek, Labuzík, Švec, Ciolek – Poletín, Curran, Nemes, Havlíček, J. Tichý, Hlavička, Matějovský, Tomas, Vosmík.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Jansa) – Jiříček, Lučan, Hromádka, Buzek, Skala, Eichler – Bílek, Hořejší, Mazanec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 65 32 3 29 90,63 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 0 2
Jan Bílek 0 0 0 0 0
Adam Buzek 0 1 1 -1 2
Josef Eichler 1 0 1 -1 0
Marek Hořejší 0 0 0 -1 2
Jakub Hromádka 0 0 0 0 2
Adam Jiříček 0 0 0 1 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 0 0 1 0
Antonín Lučan 0 1 1 1 0
Petr Makovec 0 0 0 0 2
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Tomáš Pittr 0 1 1 1 0
Jiří Reiser 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 1 0 1 0 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 1 0 1 0 0

komentář

Zápas začal pro domácí ideálně jak mohl, hned po sedmi vteřinách po úvodním vhazování se totiž dokázal prosadit z levého křídla Radek Tomas. Za Plzeň odpověděl Denis Řehoř, brankáře sešívaných ale nepřekonal. Lépe si nevedl ani plzeňský Reiser, brankář Hodic se proti jeho ráně ale dokázal včas přesunout. Plzeň najednou začala přebírat otěže utkání a v desáté minutě se dočkali Západočeši zasloužené vyrovnání. V přesilové hře napřáhl Denis Řehoř a jeho střela skončila až v brance Slavie. Domácí chtěli rychle na plzeňský gól odpovědět, leč byli to nakonec oni sami, kteří znovu kapitulovali. Střelu Adama Benák Hodic pouze vyrazil a dorážející Adam Titlbach měl před sebou už jen prázdnou bránu. A když se v závěru neprosadil Marek Hořejší, ovládli úvodní dějství hosté 2:1.

Zkraje prostřední třetiny sehrála obě mužstva početní výhodu, v nich ale kralovali gólmani. Blízko branky byl hostující obránce Adam Buzek, jeho rána ovšem skončila jen na tyči. Plzeň nakonec udeřila až při rovnovážném stavu na ledové ploše. Kotouč se po souboji před brankou odrazil přímo k v druhé vlně najíždějícímu Josefu Eichlerovi, jenž na nic nečekal a tvrdou dělovkou zvýšil na rozdíl dvou branek. Vedení Plzeň ale nakonec nemělo dlouhého trvání. Nedlouho poté totiž na pravém kruhu znovu napřáhl Radek Tomas a i tentokrát jeho střelu zastavila až síť za Maříkem. Domácí nakonec před odchodem do šaten stihli ještě i vyrovnat. V další výhodě o jednoho muže napřáhl Poletín, hostující brankář puk vyrazil jen k Adamu Vosmíkovi, který kotouč následně poslal na místo určení.

Třetí dvacetiminutovka tak slibovala zajímavou podívanou. Plzeň ji odšpuntovala další přesilovou hrou, šance měli Aleš Mazanec s Adamem Benákem, obou hráčům scházelo jen pár centinemtrů. Když už byl brankář Slavie Hodic překonaný, zachránila ho však horní tyč. Za domácí se dral do zakončení Kříženecký jeho rychlý únik skončil až Maříkovo úspěšným zákrokem. Oba týmy si zřejmě dali za cíl již neinkasovat a to se nakonec také stalo. Zápas za stavu 3:3 tak musel do prodloužení, mezi těmito celky poprvé v sezóně.

V něm byla Plzeň lepší, měla více střel, branka ovšem nepadla žádná. Největší šance měl Eichler s Titlbachem, ani jeden však puk do branky nedostal. Na řadu tak přišla disciplína zvaná samostatné nájedy. V nich padl jediný gól a k velké radosti plzeňského mužstva ho vstřelil kapitán Marek Hořejší. Plzeň vyhrála v Praze za dva body a nadále drží ve skupině A druhé místo za Mladou Boleslaví. Další duel odehrají svěřenci Petra Kořínka ve čtvrtek v Liberci.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Rozhodly nájezdy, ve kterých my gól nedáme – už asi dvanáct nájezdů v řadě jsme nedali. Musíme najít kluky, kteří jsou schopní gól v nájezdech dát, zatím se nám to nedaří. Nicméně musím kluky pochválit. Nechci se vymlouvat na sestavu – měli jsem tam tři mladé kluky – ročníky 2007 – a ti se o to porvali, ještě s Plzní, což je dobrý tým. Chci klukům za dnešní výkon poděkovat.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Bojovný zápas. Ve druhé třetině jsme se dostali do vedení 3:1, ale bohužel v oslabení jsme dostali soupeře zase do zápasu – snížil – a poté vyrovnal. Třetí třetina byla nahoru dolů, o jednom gólu. Dva body z venku bereme, je to pro nás cenné vítězství. Směřujeme to k play-off, takže potřebujeme dobře odehrát dva venkovní zápasy.“