JUN: PLZ - TRI 4:1

Junioři roztavili třineckou ocel!

Modrobílí nastoupili ke svému druhému utkání osmifinálové skupiny, po vítězném střetnutí se Zlínem je dnes čekal Třinec.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

4:1
1:1, 0:0, 3:0

Branky a nahrávky: 9. Ženíšek (Dvořák, Hamšík), 44. Dvořák (Adamec, Hamšík), 45. Pánek (Kopic), 49. Adamec (Slanina, Hamšík) – 4. Ramik (Matěj, Pětník). Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Vyšší tresty: Malák - Moškoř 5+DKU

Rozhodčí: Němec, Sýkora – Malý, Sedláček

vyloučení
4:9
Využití
2:0
střely na branku
51:25
Diváci
43

HC Škoda Plzeň

Němeček (Lokajíček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Malák – Kvasnička, Eremiáš, Kopic, Adamec, Korčák, D. Soukup, Dvořák, Slanina, M. Soukup, Ženíšek, Dáňa.

HC Oceláři Třinec

Švančara (Klimek) – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek, Procházka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Josef Němeček 60 25 1 24 96,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 1 2 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 1 0
Adam Dvořák 1 1 2 1 0
Adam Eremiáš 0 0 0 0 0
Jakub Hamšík 0 3 3 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Marek Kopic 0 1 1 1 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 2
Daniel Malák 0 0 0 0 25
Marcel Marcel 0 0 0 0 4
Tomáš Pánek 1 0 1 1 0
Jan Slanina 0 1 1 0 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 0 0 0 1 0
Adam Ženíšek 1 0 1 0 2

komentář

Jako první zahrozil Dominik Soukup z pravého kruhu, touš nakonec zamířil těsně mimo. Nevedlo se na druhé straně ani Pětníkovi z mezikruží, který svůj bekhend rovněž poslal až na zadní mantinel. Jenže akce pokračovala a puk do sítě nakonec procpal Michal Ramik. Srovnání měl na čepeli Slanina, jenž se hezky vymotal zpoza branky před ní, Švančara byl proti. Hostující gólman se činil i po chvilce, kdy Adamec vypálil po křižné příhře z první z pravého kruhu. Nakonec jej překonal až Adam Ženíšek, který využil po třinácti sekundách početní výhodu.

Prostřední pasáž hry odšpuntoval dělovkou od modré Hamšík, Švančara měl plnou výstroj práce. Poté při vlastním oslabení pláchl všem na ledě Kopic, ale neuspěl po rychlé kličce do forhendu, neujala se ani dorážka Marcela. Puk do sítě vzápětí neprocpal ani osamocený Dvořák na pravé straně a ani Kopic z první z mezikruží. Vše tak mohl v situaci dvou na jednoho potrestat Haas, avšak z pravého kruhu Němečka nepřekonal.

Poslední dějství načal krásnou přesilovkovou trefou o břevno z první z levého kruhu Adam Dvořák. Uběhla jen chvilka a Škoda byla rázem v trháku, když se ihned po buly prosadil ranou od modré Tomáš Pánek. Poslední hřebík do rakve Ocelářů zatloukl v úniku Václav Adamec, který svou kličkou zmrazil Švančaru a zakončil prakticky do prázdné. Pověstného bůra mohl stejný hráč přidat s Dominikem Soukupem, když se zjevili sami před svatyní soupeře, ale nerozuměli si a nakonec ani nezakončili. Definitivní tečku za zápasem udělal Dáňa, který z hrany brankoviště přestřelil a především Malák, který ve skvělém pěstním souboji nedal šanci Moškořovi. Modrobílí tak dnes potvrdili skvělý vstup do osmifinálové skupiny, po Zlínu skolili i Třinec.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Přijel kvalitní soupeř a my měli špatný vstup do zápasu. Ale náš výkon měl vrůstající tendenci a především velice dobrou třetí část. V ní jsme zápas rozhodli.“

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „Nastoupili jsme dobře, měli jsme z přečíslení i poměrně hodně brankových příležitostí především v první části. I když byli domácí více na kotouči, těmi brejky jsme splňovali, co jsme chtěli. Ale bohužel od druhé třetiny byly z naší strany samé zbytečné fauly až do konce zápasu. Šestnáct minut v oslabení je hrozná spousta.“