JUN: MHK - PLZ 3:1

Junioři poprvé padli v nadstavbě

Plzeňští junioři se v tomto týdnu již potřetí vydali do bojů v osmifinálové skupině, poprvé se po dvou domácích výhrách se Zlínem a Třincem představili na ledě soupeře.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

3:1
0:1, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 23. Perička (Michal Beneš), 31. Šimek (Šedivý, Červenka), 59. Šedivý (Šimek) – 6. Slanina (M. Soukup, D. Soukup) Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Vyšší tresty: Naar - Marcel oba 5+DKU

Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Lučan, Kis

vyloučení
7:7
Využití
0:1
střely na branku
26:38
Diváci
120

Mountfield HK

Burda (Kasal) – Červenka, Boukal, Havlíček, Naar (A), Perička, Pelda – Matěj Beneš, Souček, Budina, Kašpar (C), Šimek, Novotný, Idžan, Šedivý (A), Pilný, Michal Beneš.

HC Škoda Plzeň

Němeček (Vondraš) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek (A), Pavlák – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (C), Adamec, Korčák, Dvořák, Slanina (A), Marcel, M. Soukup, D. Soukup, Ženíšek, Dáňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Josef Němeček 58 25 2 23 92,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -1 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 -2 0
Adam Dvořák 0 0 0 -2 0
Adam Eremiáš 0 0 0 -1 4
Jakub Hamšík 0 0 0 -1 4
Matěj Houdek 0 0 0 0 2
Marek Kopic 0 0 0 -2 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 -1 0
Marcel Marcel 0 0 0 0 25
Tomáš Pánek 0 0 0 -1 2
Dominik Pavlák 0 0 0 0 0
Jan Slanina 1 0 1 -1 0
Marek Soukup 0 1 1 -1 0
Dominik Soukup 0 1 1 0 0
Adam Ženíšek 0 0 0 -2 2

komentář

Utkání odstartovalo domácím vyloučením a Plzeň trestala. V závěru prohřešku Červenky dostal nabito mezi kruhy Jan Slanina a trefil znamenitě pod břevno. Ještě větší možnost nabídl Mountfield Západočechům zanedlouho poté, kdy musel na více jak půlminuty do tří. Avšak situaci ustál a sám později sahal po vyrovnání. Beneš oslovil v dobré palebné pozici Budinu, ten ovšem síť rozvlnil pouze z boku. O první přestávce se tak odcházelo do kabin za fotbalového vedení Škody.

Dlouho stav 0:1 ovšem neplatil. I modrobílí museli do tří, dokonce na 93 vteřin. A přestože se po chvilce proti pravidlům provinili i domácí, využil početní převahu čtyři na tři Tomáš Peřička, jenž svůj pokus od modré otřel o bránícího hráče. Za nedlouho poté se musela Plzeň opět bránit, byla to ale právě ona, kdo nejvíce zahrozil. Mezi kruhy dostal šanci na skórování Adamec, jenže Burda svůj tým podržel. Nakonec přišlo rozhodnutí na druhé straně. Šedivý předložil v přečíslení Pavlu Šimkovi, jenž odstartoval velkou radost na stadiónu. Před přestávkou ještě doslova poslal k ledu v bitce Marcel Naara, avšak jeho barvy ve skóre stále ztrácely.

A zvrat již nepřišel ani v závěrečné periodě. Naopak. Činit se musel Němeček, když vyrazil složitou střelu Michala Beneše a poradil si i s dorážkami jmenovce Matěje. Více jak dvě minuty před koncem základní hrací doby zkusili modrobílí hru v šesti, jenže poměrně brzy je potrestal Daniel Šedivý. Plzeň tak poprvé ztrácí jak v osmifinálové skupině, tak celkově po čtyřech duelech.

Foto: Martin Voltr

Ohlasy trenérů

Martin Vágner (Mountfield HK): „Byl to dobrý zápas proti kvalitnímu soupeři. Od začátku jsme s nimi drželi tempo a dobře jsme bruslili. Líbilo se nám, že kluci hráli obětavě a tým bojoval až do poslední minuty.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „V utkání jsme odehráli jen prvních deset minut, kdy jsme hráli přesně to, co jsme chtěli podle konceptu hry. Pak se nám celá hra rozpadla nedisciplinovaností a egoismem hráčů. Soupeř se soustředil hlavně na defenzivu, takže bylo velmi těžké se přes něj dostat. Na jeden gól v Hradci nevyhrajeme, bohužel jsme tady body nechali, ale můžeme si za to sami. Musíme se z toho poučit. Hlavně hráči si musí uvědomit, jak se v této fázi sezóny hraje.“