JUN: ZLN - PLZ 4:3p

Junioři berou v osmifinálové skupině bod z ledu Zlína

Plzeňští mladíci se podruhé vydali k souboji se Zlínem v rámci osmifinálové skupiny, po výhře 3:2 na svém ledě se dnes představili na území Beranů.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

4:3p
0:2, 2:1, 1:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 25. Dědek, 34. Dědek (Lukáš Heš), 46. Lukáš Heš (Luža, Talafa), 64. Riedl (Chludil, Martinec) – 12. Kopic (Hamšík, Dvořák), 15. Slanina (Soukup, Pánek), 34. Dvořák (TS). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3.

Rozhodčí: Kubičík, Blaha – Gebauer, Tvrdý

vyloučení
4:3
Využití
0:2
střely na branku
27:41
Diváci
102

PSG Berani Zlín

Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C), Kráčalík – Martinec, Dědek, Masař, Pilát, L. Heš, Luža (A), Chludil, Čechmánek, Laciga.

HC Škoda Plzeň

Němeček (Vondraš) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, Soukup, Dvořák, Slanina (A), Marcel, Soukup, Ženíšek, Dáňa

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Josef Němeček 64 27 4 23 85,19 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -2 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 1 1 2 0 2
Adam Eremiáš 0 0 0 0 0
Jakub Hamšík 0 1 1 -2 0
Matěj Houdek 0 0 0 -2 0
Marek Kopic 1 0 1 -2 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 -1 0
Daniel Malák 0 0 0 -1 2
Marcel Marcel 0 0 0 -1 2
Tomáš Pánek 0 1 1 -1 0
Jan Slanina 1 0 1 -2 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 0 1 1 -1 0
Adam Ženíšek 0 0 0 -2 0

komentář

Utkání započaly dvě početní výhody Zlína v rychlém sledu, avšak největší šanci si v plném stavu vypracovala až Plzeň. Hamšík se před Synkem dostal k povedené teči, jenže ten bravurně stihl zareagovat. Po chvilce si po závaru našel odražený kotouč na levém kruhu Ženíšek, poloodkrytou svatyni domácích přestřelil. Do třetice to již Plzni vyšlo. Ta využila hned svou první převahu jednoho muže v poli, když propálil vše, co mu stálo v cestě, od modré Marek Kopic. I druhé oslabení znamenalo kapitulaci Beranů, náskok svých barev navýšil Jan Slanina. Před přestávkou ještě mohl snížit v přečíslení dvou na jednoho Riedl, Němeček zakročil betonem.

Prostřední část odstartovala gólově, když rychlý kontr přetavil v zápasové drama Matyáš Dědek. Vzápětí sahal po vyrovnání Jakub Čechmánek, jenž se dostal do samostatného úniku, muž s maskou indiánů předvedl důležitý zákrok. Brzy na to totiž obrana Zlína propadla a vše hasila pouze za cenu faulu. Nařízené trestné střílení poté proměnil po hezké kličkované zakončením mezi betony Adam Dvořák. Jenže přestřelka pokračovala. Ve hře o body Zlín podržel opět Matyáš Dědek, který odpověděl po pouhých patnácti sekundách hry.

Poslední periodu načal Talafa, který se proháčkoval přes dva protihráče, následně ale pohořel na Němečkovi. Lépe si vedl Lukáš Heš, který z první uklidil puk do sítě v ponechané výhodě po křižné příhře. Rozhodnutí mohla přinést dorážka Dominika Soukupa, černý nesmysl ale těsně minul levou tyč. Radovali se tak až domácí, když v prodloužení rozhodl Vojtěch Riedl, který si našel mezi kruhy odražený kotouč a zamířil nechytatelně do horního růžku. Škoda tak z ledu Zlína odváží bod a o další může bojovat již za dva dny v Třinci.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme těžký vstup do utkání, protože hned na začátku jsme hráli dvě oslabení. Pak jsme ale hráli dvě přesilovky my a využili obě, čímž jsme udělali první krok v plánu utkání. První část tak byla výsledkově, ale i herně, dobrá. Od druhé třetiny jsme ale nepochopitelné úplně vypadli ze hry, kupili individuální i systémové chyby a nechali soupeře laciným gólem snížit na 1:2. Pak jsme ještě zvýšili z trestného střílení, ale hned po buly dostali gól po další individuální minele. To byl asi zlomový bod utkání. Šli jsme do třetí třetiny s tím, že to uhrajeme, ale místo toho jsme po dvou zbytečných faulech dostali opět velmi laciný vlastní gól. Pak už se utkání dohrávalo, měli jsme tam nějaké šance v závěru to překlopit na naši stranu, ale nevyužili je.“