JUN: TRI - PLZ 5:4sn

Junioři vykřesali ze ztraceného zápasu bod!

Indiáni se dnes představili v rámci osmifinálové skupiny na ledě Třince, se kterým dosud ve třech vzájemných duelech neztratili ani bod.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

5:4sn
2:0, 0:0, 2:4 - 0:0

Branky a nahrávky: 3. Kozlík (Ramik, Marcinko), 11. Ullrych (Haas, Andrle), 42. Geidl (Haas, Ullrych), 56. Matěj (Pětník), rozh. náj. Ullrych – 49. D. Soukup (Marcel, Slanina), 51. Ženíšek (Marcel, Eremiáš), 57. Dáňa (Marcel), 58. Marcel (Ženíšek, Hamšík). Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4.

Rozhodčí: Koziol, Maršálek – Axman, Kučera

vyloučení
6:6
Využití
2:0
střely na branku
30:60
Diváci
61

HC Oceláři Třinec

Klimek (Švančara) – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek.

HC Škoda Plzeň

Němeček (Lokajíček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Pavlák, Malák – Kvasnička, Eremiáš, Kopic, D. Soukup, Slanina, Marcel, M. Soukup, Pešek, Ženíšek, Kuchárik, Dáňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 0 0 0 0 0,00 0
Josef Němeček 68 30 4 26 86,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 1 0 1 1 0
Adam Dolhý 0 0 0 1 0
Adam Eremiáš 0 1 1 1 4
Jakub Hamšík 0 1 1 1 2
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Marek Kopic 0 0 0 0 0
Daniel Kuchárik 0 0 0 -1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 1 0
Daniel Malák 0 0 0 1 2
Marcel Marcel 1 3 4 4 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Dominik Pavlák 0 0 0 -1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 1 1 1 0
Marek Soukup 0 0 0 -1 0
Dominik Soukup 1 0 1 2 2
Adam Ženíšek 1 1 2 3 0

komentář

Utkání započalo brzkou přesilovou hrou Třince, kterou domácí využili již po dvaadvaceti vteřinách. Ramik poslal kotouč do ohně a na brankovišti dílo zkázy pro Plzeň dokonal Matěj Kozlík. Situace se po chvilce otočila, Oceláři ale situaci ustáli. Navíc poté v další převaze jednoho hráče v poli udeřili, když křižnou příhrou oslovil Haas Petra Ullrycha a Slezané byli v trháku. Následně obdržel Jobánek příhru mezi kruhy z pravé strany, Němeček sklapl betony včas.

Zkraje prostřední periody domácí čestně odvolali faul, poté nešťastně tvrdá střela zasáhla Slaninu. Ve velké šanci následně zakončoval Kopic na brankovišti, avšak minul zařízení. Stejně jako vzápětí bek Pavlák ze zajímavé pozice. Lépe mířil Pánek, ale zase až příliš, jeho dělovka od modré skončila na tyči. Později Slanina z předbrankového prostoru přestřelil. Stejný hráč ještě v závěru periody pelášil na Klimka sám, ani tentokrát ovšem skórem nepohnul.

V úvodu poslední dvacetiminutovky indiáni sice ubránili oslabení, ovšem jen co se dostali do plného stavu, domácí udeřili. Haas našel z kruhu na kruh Nica Geidla, který z levé strany překonal Němečka. Sám asistent se mohl proměnit ve střelce, z otočky kolem svého strážce ale pálil mimo. A tak přišlo drama. Nejprve byl faulován Marcel, i tak ale ještě posunul na Dominika Soukupa, který puk dostal do sítě. Za dalších pětapadesát vteřin navíc opět stejný asistent tentokrát v přečíslení dvou na jednoho oslovil Adama Ženíška a hostům rázem stačil k alespoň bodu jediný gól. Avšak udeřilo na druhé straně. Při hře ve čtyřech našlápl do rychlého kontru Pavel Matěj a Třinec byl opět o dva kroky dál. Jenže Plzeň si opět připravila pro svého soka dva rychlé direkty. Nejprve Marcel Marcel i potřetí v duelu vyzval ke skórování svého spoluhráče, tentokrát Josefa Dáňu a za sedmatřiceti vteřin sám od modré vyrovnal.

Prodloužení rozhodnutí nepřineslo, to až samostatné nájezdy. V nich se za Škodu prosadil pouze Dominik Soukup, což ale hostům nestačilo, za domácí pak rozhodl Petr Ullrych.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme jeli na zápas v hodně okleštěné sestavě, ale kluci se semkli a nakonec odehráli dobré utkání. Bohužel jsme zase začali zápas úplně hloupým a zbytečným faulem, dostali rychlý gól v oslabení a pak ještě druhý v oslabení. Takže špatná první třetina. Potom jsme ale jednoznačně převzali otěže zápasu, dominovali, ale opět nás zradila koncovka. Dlouho jsme nemohli dát gól, byly tam tyčky, samostatné nájezdy, dorážky do prázdné, ale bohužel, nic jsme nedali. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že zápas otočíme, protože jsme domácí přehrávali a byli lepší. Místo toho jsme pak dostali zase laciný gól na 0:3 a začala stíhací jízda, kterou jsme završili vyrovnávacím gólem na 4:4 ve hře bez brankáře. V prodloužení jsme dostali skvělou šanci zápas vyhrát, ale v přesilovce 4 na 3 jsme zase trefili jen tyčku. Nájezdy jsme neměli dobré a nakonec bereme bod. Kluky musím pochválit za týmovost a bojovnost, méně již za tu koncovku, která nás hrozně limituje...“