JUN: PLZ - ZLN 5:2

Junioři doma opět nezaváhali, Zlínu vstřelili pět branek!

Osmifinálová skupina se přehoupla do své druhé poloviny a lídr dnes hostil čtvrtý celek. A Škoda začala lépe, hned zkraje utkání ustála oslabení a následně sama otevřela skóre.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

5:2
1:0, 2:1, 2:1

Branky a nahrávky: 4. Adamec (Slanina), 25. Marcel (D. Soukup, Houdek), 34. Malák (Ženíšek, Adamec), 42. Kopic (Houdek, Marcel), 53. Slanina (Kopic) – 40. Luža (Talafa), 47. Dědek (Riedl).
Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Vyšší tresty: Navíc Dvořák (PLZ), Nábělek (ZLN) - 5+OK, bitka

Rozhodčí: Horák, Zeliska – Žídek, Teršíp

vyloučení
6:4
Využití
1:2
V Oslabení
1:0
střely na branku
37:20
Diváci
66

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Lokajíček) – Houdek, Dolhý, Pánek, Pavlák, Malák – Kvasnička, Eremiáš, Kopic, Adamec, D. Soukup, Dvořák, Slanina, Marcel, Kreuzman, M. Soukup, Ženíšek, Kuchárik, Dáňa.

PSG Berani Zlín

Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Reidl, Kráčalík – Ramert, Martinec, Horský, Dědek, Masař, Hrazdira, Luža, Chludil, Čechmánek, Laciga.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 20 2 18 90,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 1 2 1 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 27
Adam Eremiáš 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 2 2 2 2
Marek Kopic 1 1 2 3 2
Daniel Kuchárik 0 0 0 0 2
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 2 0
Daniel Malák 1 0 1 0 0
Marcel Marcel 1 1 2 2 0
Tomáš Pánek 0 0 0 3 0
Dominik Pavlák 0 0 0 1 0
Jan Slanina 1 1 2 2 0
Marek Soukup 0 0 0 1 2
Dominik Soukup 0 1 1 2 0
Adam Ženíšek 0 1 1 0 2

komentář

Hned po dvaceti vteřinách hry musela Škoda do oslabení, avšak situaci ustála. Navíc v plných stavech brzy udeřila, když Václav Adamec nejprve z mezikruží rozezvučel brankovou konstrukci, v pokračující akci ale již síť rozvlnil. Po chvilce se k zakončení z osy hřiště dostal také Dominik Soukup, Synek zakročil vyrážečkou. Gólman Zlína se činil i nadále, když reflexivně zasáhl proti tečované dělovce Maláka od modré a dorážce Marka Soukupa z vrcholu brankoviště. Když si těsně před přestávkou poradil i s ránou Adamce z pravého kruhu, odcházelo se do kabin za fotbalového vedení Plzně.

Zkraje prostřední periody se ke dvěma dorážkám dostal u pravé tyče Laciga, Vondraš odolal. To na druhé straně udeřilo, když se střelou přes obránce Marcel Marcel. Do pohodlného náskoku poslal své barvy v přesilovce od modré Daniel Malák a Plzeň byla v trháku. Poté se na ledě udála i nefalšovaná bitka, kterou zcela jasně ovládl Dvořák proti o hlavu vyššímu Nábělkovi. Těsně před přestávkou ještě procedil kotouč do sítě mezi betony Vondraše Dominik Luža a zadělal na drama.

Třetí dějství začalo pro modrobílé barvy nejlépe jak mohlo. Krátce po návratu ze šaten utekla Škodovka do náskoku tří branek. Matěj Houdek oslovil v útočném pásmu Marka Kopice, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Ševci se pochopitelně snažili se zápasem ještě něco udělat, avšak Vondraš všechny pokusy hostujícího celku dokázal včas zachytit. Následně přece jen hosté ale zkorigovali skóre. Už to vypadalo, že se domácí v oslabení zvládnou ubránit, leč devět vteřin před návratem vyloučeného Kuchárika se dokázal prosadit Matyáš Dědek. Rozhodující moment dnešního zápasu přišel paradoxně v další početní výhodě Zlína, Škodovka se totiž dokázala prosadit ve vlastním oslabení. Kombinaci Marka Kopice s Janem Slaninou zakončil druhý jmenovaný přesnou ranou, Synek na jeho pokus nedosáhl. Více branek utkání nenabídlo, po třech prohrách mladé pušky zabraly, na svém ledě porazily zlínské Berany 5:2.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme dobrý vstup do utkání, dostali se postupně do vedení 3:0 a až na ty dvě nezvládnuté vyhození v oslabení, které musíme zahrát více v klidu a na jistotu a ze kterých nám soupeř dvakrát snížil, jsme myslím měli zápas pod kontrolou.