JUN: MHK - PLZ 3:2

Junioři těsně padli na Mountfieldu

Mladé pušky v osmifinálové skupině vstupují do poslední třetiny zápasů, vše odstartovaly dnes na ledě Mountfieldu.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

3:2
0:1, 2:1, 1:0

Branky a nahrávky: 26. Naar (Perička, Šedivý), 32. Pinkas (Pajer, Matěj Beneš), 55. Pajer (Idžan) – 17. Houdek (Marcel, Hamšík), 25. Hamšík (Korčák, M. Soukup). Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Rozhodčí: Veselý, Úlehla – Lučan, Maštalíř.

vyloučení
3:4
Využití
2:0
střely na branku
27:30
Diváci
123

Mountfield HK

Burda (Sajdl) – Červenka, Boukal, Pinkas, Havlíček, Naar (A), Perička – Matěj Beneš, Budina, Kašpar (C), Pajer, Šimek, Novotný, Idžan, Šedivý (A), Pilný, Michal Beneš.

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Lokajíček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Pavlák, Malák (C) – Kvasnička, Kopic (A), Korčák, D. Soukup, Dvořák, Slanina (A), Marcel, M. Soukup, Beránek, Ženíšek, Dáňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 27 3 24 88,89 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Beránek 0 0 0 1 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 -1 0
Adam Dvořák 0 0 0 1 0
Jakub Hamšík 1 1 2 2 0
Matěj Houdek 1 0 1 2 0
Marek Kopic 0 0 0 -1 2
Matěj Korčák 0 1 1 1 2
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 -1 0
Marcel Marcel 0 1 1 1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 2
Dominik Pavlák 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 0 0 -1 0
Marek Soukup 0 1 1 1 0
Dominik Soukup 0 0 0 1 0
Adam Ženíšek 0 0 0 -1 0

komentář

Hned v první minutě se po závaru za brankou zamotal Vondraš a do prázdné zakončoval Budina, leč síť z ostrého úhlu rozvlnil pouze z boku. Odpověděl Dvořák z mezikruží, ani on ale skóre utkání neotevřel. Poté předával v situaci dvou na jednoho Marek Soukup Slaninovi, Burda se bravurně přemístil. Po chvilce se za obranu Škody dostal Pinkas, bekhendovým zakončením nastavený beton nepřehodil. První střelecký zápis tak zaznamenal až Matěj Houdek, který udeřil z levé strany od modré. Těsně před přestávkou ještě obdržel příhru na brankoviště Kvasnička, nakonec ovšem nezakončil ideálně.

Prostřední periodu odstartovali lépe indiáni, když Ženíšek oslovil Kopice, ten přestřelil. Udeřil až Jakub Hamšík, jehož tečovaná rána z první z pravého kruhu zaplula přesně do bližšího horního růžku. Podobně ovšem brzy na to odpověděl ze stejné pozice Jakub Naar, jen s tím rozdílem, že mířil ke vzdálenější tyči. Za vyrovnáním se hnal za Kašpar, avšak tečí rány Peričky si na Vondraše nepřišel. Uspěl až Matěj Pinkas, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Vrátit vedení svým barvám chtěl vymotáním se zpoza branky před ní Ženíšek, Burda si prostor u své tyčky pohlídal.

Poslední periodu načal Pajer, který obkroužil klec a jal se rychle zakončovat, leč minul zařízení. Poté z mezikruží zakončoval Novotný, na Vondraše si nepřišel. Rozhodnutí duelu ovšem přišlo vzápětí. Po vyhraném buly v útočné třetině rychle vypálil Lukáš Pajer a rozvlnil síť. V závěru utkání ještě i při power Plzeň vystupňovala svůj tlak, ovšem na vyrovnání již nedosáhla. Nyní ji čekají další venkovní utkání, představí se ve Zlíně a Třinci.

Ohlasy trenérů

Jiří Janoušek (Mountfield HK): „Věděli jsme, že nás čeká velmi těžké utkání, protože Plzeň patří k nejsilnějším soupeřům. Navázali jsme na předchozí výkony, kdy mužstvo hrálo na maximum. Stoprocentní bojovnost, odhodlání a chuť udělat co nejlepší výsledek se do toho dneska promítly. Přestože jsme prohrávali 0:2 a byli opravdu v těžké pozici, tak hráči v sobě našli morál. Dokázali jsme si pomoct v přesilovkách a ve třetí třetině obrovskou vůlí překlopili skóre na naši stranu. Budu se opakovat, ale musíme poděkovat všem hráčům a poslat do kabiny gratulaci.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Z naší strany to bylo minimálně na bod, nezasloužili jsme si takhle ke konci prohrát. Rozhodla sporná situace, kdy jsme rozhodčím reklamovali faul na nás. Místo toho se vhazovalo u nás v pásmu, my čistě prohráli buly a dostali z toho gól. Cítíme trošku křivdu, ale podíváme se na video, jak to vypadalo. Musím každopádně pochválit soupeře, protože jeho defenzivní výkon byl bez chybičky. Přesto jsme měli pár šancí, které jsme neproměnili. V koncovce se trápíme, naopak soupeř proměnil své šance. Nakonec si zasloužil vyhrát, ale asi ne za tři body.“