JUN: PLZ - MHK 4:1

Junioři se na čtvrtfinále naladili nejlepším možným způsobem!

Mladí indiáni mají za sebou úspěšnou základní část i osmifinálovou skupinu, s tou se rozloučili dnes soubojem s Mountfieldem.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

4:1
0:0, 3:0, 1:1

Branky a nahrávky: 22. Hamšík (Kopic, Soukup), 27. Kremláček (Adamec, Malát), 40. Kopic (Marcel, Ženíšek), 58. Marcel (Kopic, Ženíšek) – 47. Šedivý (Perička). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Rozhodčí: Battěk, Kosnar – Dědek, Hnát

vyloučení
5:7
Využití
2:1
střely na branku
42:21
Diváci
66

HC Škoda Plzeň

Němeček (Vondraš) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák – Kvasnička, Kopic, Adamec, Korčák, D. Soukup, Dvořák, Slanina, Marcel, Malát, Ženíšek, Dáňa.

Mountfield HK

Sajdl (Mrázek) – Boukal, Pinkas, Havlíček, Naar, Perička – Matěj Beneš, Budina, Kašpar, Lang, Pajer, Šimek, Novotný, Idžan, Šedivý, Pilný, Michal Beneš.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Josef Němeček 60 21 1 20 95,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 1 1 1 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 2
Adam Dvořák 0 0 0 1 0
Jakub Hamšík 1 0 1 1 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Marek Kopic 1 2 3 1 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 1 0 1 1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 2 0
Sebastián Malát 0 1 1 1 0
Marcel Marcel 1 1 2 1 2
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 0 0 0 2
Dominik Soukup 0 1 1 1 2
Adam Ženíšek 0 2 2 0 2

komentář

Jako první v utkání zahrozil Kvasnička, který se protáhl za obranu soupeře, Sajdl sklapl betony včas. Poté se k dorážce u pravé tyče dostal Adamec, avšak minul. Mountfield zahrozil dvakrát v početní výhodě čtyři na tři. Nejprve na brankovišti tečoval Langovu dělovku od modré Šedivý, poté to zkusil sám z mezikruží, Němeček ale své barvy podržel. Na druhé straně muž s maskou Východočechů dvakrát pouze vyrazil pokus od modré, Kopic poté dorážkou nastřelil tyč, Soukup zase těsně minul.

Lépe si vedl zkraje prostředního dějství Jakub Hamšík, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Odpovědět mohl v přečíslení dvou na jednoho po příhře Matěje Beneše jmenovec Michal, Němeček zakročil betonem. To na druhé straně opět udeřilo, tentokráte uspěl svou pumelicí od modré Vladimír Kremláček. Od další pohromy zachránila hosty další tyčka, když Sajdl vyrazil střelu Adamce z mezikruží přímo na čepel Dvořáka. Třetí gól však přesto padl a byl ze všech nejhezčí. Ženíšek předal z mezikruží k levé tyči na Marcela, ten rychle posunul na brankoviště Marku Kopicovi, který zakončil do prázdné.

Závěrečná část začala z obou stran opatrně, změna nastala až při domácím vyloučení, protože gól naděje pro hosty zařídil ihned po buly Daniel Šedivý. Na dostřel mohl Východočechy dostat po chvilce Pajer, osamocený na pravém kruhu ale nemířil přesně. Definitivní podobu tak dal utkání Marcel Marcel, který po příhře Kopice využil početní výhodu. V poslední minutě si oba hráči akci zopakovali, Marcel znovu Sajdla překonal, avšak kotouč zamířil těsně mimo. Indiáni i tak vítězně zakončili osmifinálovou skupinu a naladili se tak na čtvrfinále nejlepším možným způsobem. Po základní části totiž Plzeňští ovládli i právě svou osmifinálovou skupinu!

Foto: Martin Voltr

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Zápas se odvíjel od herního plánu, který jsme si řekli. Postupně jsme navyšovali skóre a myslím si, že jsme dnes odehráli dobré utkání. Neměli jsme v duelu žádná hluchá místa, jen škoda, že jsme inkasovali zbytečný gól v oslabení. Nyní čára a v úterý začínáme čtvrtfinále. Musíme teď z hlav vypnout celou základní část i osmifinále a uvidíme, co se stane dál.“

Jiří Janoušek ml. (Mountfield HK): „My jsme samozřejmě věděli, jaký dnes musíme předvést výkon, bohužel jsme boj o čtvrtfinále nechali zajít až sem. Navíc nás čekal asi nejtěžší možný soupeř, k tomu prakticky v nejsilnější možné sestavě. Bohužel jsme boj na dálku s Kometou nezvládli. Plzeň byla lepší, navíc efektivní v přesilových hrách. Já mužstvu nemůžu vyčíst vůbec nic, podali jsme výkon na hraně našich možností. Každý se může podívat s čistým sebevědomím do zrcadla a říct, že dnes tam odevzdal maximum. Stejně tak ale v celé sezóně. Samozřejmě nás to teď mrzí, ale hráči si za celou sezónu zaslouží obrovský respekt a já bych jim chtěl za jejich výkony poděkovat.“