DOR OF1: PLZ - PCE 5:1

Dorost zvládl vstup do play off na výbornou!

Je to tady, dnešním dnem odstartovalo play off! Na plzeňské dorostence čekaly v osmifinále Pardubice a první duel se odehrál v jasné režii modrobílých. Škodovka vyhrála 5:1 a již v pátek může slavit postup do čtvrtfinále.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

5:1
1:1, 3:0, 1:0

Branky a nahrávky: 11. Bílek (Titlbach, Kučera), 21. Buzek (Titlbach), 29. Řehoř (Benák), 37. Mazanec (Hořejší), 52. Titlbach (Hořejší, Mazanec) – 5. Kalužík (Oliva, Fiala).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 5:1.

Rozhodčí: Ovsík – Štěpánek, Hnát.

vyloučení
6:4
Využití
0:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
27:19
Diváci
72

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Eichler – Bílek, Beran, Hořejší (C), Mazanec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec.

HC Dynamo Pardubice

Matěcha (Červinka) – Úlehla, Sopoušek, Šmerda (C), Maštalíř, Oliva, Holec, Kaštánek – Kantor, Hiemer, Dostál, Pilař, Fiala (A), Pražan, Novák, Turena, Kalužík, Kučera.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 19 1 18 94,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 1 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Jan Bílek 1 0 1 2 0
Adam Buzek 1 0 1 3 2
Josef Eichler 0 0 0 0 2
Marek Hořejší 0 2 2 2 2
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 2 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 1 1 1 0
Antonín Lučan 0 0 0 3 0
Petr Makovec 0 0 0 1 0
Aleš Mazanec 1 1 2 2 0
Tomáš Pittr 0 0 0 -1 0
Jiří Reiser 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 1 0 1 0 4
Adam Titlbach 1 2 3 3 0

komentář

Úvod prvního duelu byl vyrovnaný, ani jedno z mužstev nechtělo udělat zbytečnou chybu. V páté minutě se poprvé měnilo skóre a trošku překvapivě šly do vedení Pardubice. Na vyhozený kotouč si najel Tadeáš Kalužík, který následně z levého kruhu našel mezeru mezi betony Daniela Jansy. Plzeň se snažila o rychlou odpověď, po střele Adama Buzka zkoušel zasunout puk za Matěchu Jan Kučera, hostující brankář nicméně proti jeho ráně zasáhl svým betonem. Až krátce za polovinou úvodního dějství domácí srovnali s hosty krok. Adam Titlbach skvěle zavezl kotouč do útočného pásma, následně si všiml na brankovišti volného Jana Bílka, který pod brankářem dostal puk do sítě. Poté Adam Jiříček pálil bez přípravy od pravého mantinelu, před brankářem se snažil ještě tečovat kotouč Marek Hořejší, Matěcha ovšem včas dokázal zasáhnout, první třetina tak nabídla po jedné brance na každé straně.

Začátek prostředního dějství byl již v jasné režii domácího celku. Hned po 51 vteřinách Titlbach našel na modré čáře Adama Buzka, který napřáhl a svou ranou se trefil přesně do levého horního rohu. Vyrovnat se pokoušel Adam Fiala, který se nejlépe zorientoval na brankovišti a bekhendem zaměstnal Jansu, ten svým betonem ale podržel domácí celek. Vzápětí agilní Titlbach oslovil na brankovišti Jana Kučeru, ten ale trefil jen horní tyčku. Poté dostali hosté k dispozici početní výhodu, jenomže s tou naložili prachbídně. A co víc, po návratu z trestné lavice obdržel Denis Řehoř vynikající přihrávku od Adama Benáka, domácí útočník si najel až před gólmana, kterého dokázal překonat bekhendovou kličkou. Další branku měl na hokejce obránce Adam Jiříček, jeho jedovatou střelu avšak na poslední chvíli zkrotil Matěcha v hostující bráně. Nedlouho poté si zahráli Východočeši další přesilovou hru, nicméně ta byla ještě horší, než ta předešlá, jelikož Škodovce se povedlo skórovat ve vlastním oslabení. Marek Hořejší dojel vyhozený kotouč, na druhé vlně našel Aleše Mazance, který puk nekompromisně poslal za záda Matěchy. Prostřední dějství patřilo jasně domácí Plzni, po čtyřiceti minutách vedla již 4:1.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval svým samostatným nájezdem Adam Titlbach, domácí útočník se rozhodl pro bekhendovou kličku, tu Matěcha ale přečetl a betonem proti jeho ráně zasáhl. Hosté se pochopitelně snažili se zápasem ještě něco udělat, z jejich strany to bylo ovšem málo. Škodovka zahrozila akcí, kterou táhl Tomáš Pittr, Matěcha si pro jeho ráně vůbec nebyl jistý. V následující minutě si Šimon Kaiser šikovně vybruslil až před gólmana Pardubic, na poslední chvíli mu ovšem utekl kotouč od hokejky. Až ve 47. minutě se hosté dostali k nebezpečně střele, z pravého křídla rychle střílel autor jediné pardubické trefy Tadeáš Kalužík, Jansa jeho ránu dokázal včas svou vyrážečkou zastavit. Korekturu skóre neudělal ani Jáchym Sopoušek, který pálil od modré čáry. Maskovaný muž indiánů tentokrát vůbec nic neviděl, puk ho však dokázal trefit. Pardubice nakonec již fantastického Jansu v bráně nepřekonaly, naopak sami ještě jednou kapitulovaly. Adam Titlbach rozjel domácí akci z vlastní třetiny, přes Hořejšího s Mazancem se k němu kotouč opět vrátil a přesnou střelou k levé tyči rozradostnil domácí fanoušky popáté. Konec zápasu už si Plzeň zkušeně pohlídala. Modrobílí v prvním zápase osmifinále porazili Pardubice 5:1 a pozítří na půdě Dynama může slavit postup mezi nejlepších osm celků.



Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Jsme rádi za vítězství v prvním zápase play off. Pokračujeme dále, je to jen první krok. V zápase byly chyby, měli jsme zbytečná vyloučení, z toho se určitě musíme poučit. Musíme být při zemi a s pokorou jít do dalšího zápasu.“

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): „První dvě třetiny jsme byli vykulený z toho, že jsme na cizím stadionu a že ti v bílých dresech strašně rychle jezdí a mydlí nás. Bohužel s tím prvním zápasem jsme se dobře nesrovnali. Ve třetí třetině jsme se trochu otrkali a začali hrát více do těla. Domácí zaslouženě dnes vyhráli. My se v pátek pokusíme o výhru, rádi bychom se do Plzně zpět vrátili, nicméně víme, že to bude hrozně těžké.“