DOR OF2: PCE - PLZ 1:5

Dorost porazil Pardubice i podruhé a slaví postup do čtvrtfinále!

Plzeňští dorostenci odjeli do Pardubic s pocitem, že pokud utkání zvládnout, postoupí nejrychlejší cestou do čtvrtfinále. A to se nakonec také povedlo.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

1:5
0:0, 1:4, 0:1

Branky a nahrávky: 35. Fiala (Sopoušek, Turena) – 22. Hořejší (Benák, Mazanec), 23. Beran (Reiser), 31. Hořejší (Mazanec, Benák), 40. Kučera (Pittr), 56. Benák (Lučan).
Průběh utkání: 0:0, 0:3, 1:3, 1:5.

Rozhodčí: Labuta – Jurak, Teršíp

vyloučení
3:5
Využití
1:1
střely na branku
28:39
Diváci
95

HC Dynamo Pardubice

Matěcha (Červinka) – Úlehla, Sopoušek, Šmerda (C), Maštalíř, Oliva, Holec, Kaštánek – Kantor, Hiemer, Dostál, Pilař, Fiala (A), Pražan, Novák, Turena, Kalužík, Kučera.

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Eichler – Bílek, Beran, Hořejší (C), Mazanec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 28 1 27 96,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 2 3 3 0
Matyáš Beran 1 0 1 2 0
Jan Bílek 0 0 0 0 0
Adam Buzek 0 0 0 3 0
Josef Eichler 0 0 0 2 0
Marek Hořejší 2 0 2 2 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 0 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Jan Kučera 1 0 1 1 2
Antonín Lučan 0 1 1 2 0
Petr Makovec 0 0 0 0 2
Aleš Mazanec 0 2 2 3 0
Tomáš Pittr 0 1 1 0 0
Jiří Reiser 0 1 1 1 4
Denis Řehoř 0 0 0 0 2
Adam Titlbach 0 0 0 1 0

komentář

Jako první vážněji zahrozilo domácí Dynamo, Fiala dostal přihrávku od zadního mantinelu přesně na hokejku, Daniel Jansa ovšem jeho střelu vytáhl ramenem nad branku. Plzeňský brankář si vedl skvěle i proti ráně Tadeáše Kalužíka, který se jako jediný trefil na západě Čech v prvním duelu. Plzeň zahrozila střelou Adama Benáka, který dostal v okolí branky spoustu prostoru, hostující hráč jen těsně minul bránu. Poté si Pardubice zahrály přesilovou hru, Úlehlova střela avšak skončila jen na tyči Jansovy brány. Na druhé straně domácí obraně pláchl Adam Titlbach, svůj dravý průnik nicméně nezakončil přesně. Úvodní třetina tak branku nenabídla.

Co se nepovedlo v první periodě, zvládli indiáni hned zkraje prostředního dějství. U mantinelu se ke kotouči dostal kapitán Plzně Marek Hořejší a jeho střela skončila až za zády Matěchy. A co víc, v následující minutě Škodovka svůj náskok hned zdvojnásobila. Od odrazu pardubického obránce puk poskakoval u brankáře Pardubic, gólman vůbec nevěděl, kde je kotouč a ten nakonec skončil až za brankovou čárou, jako poslední se ho dotkl Matyáš Beran, který byl určen jako autor trefy. Modrobílí na ledě najednou lítali, v další šanci byl opět Adam Titlbach, který se nacpal před obránce, leč branku následně těsně minul. Do černého naopak zamířil Marek Hořejší, kterého krátce za polovinou přesně našel Aleš Mazanec, Matěcha se stačil jen smutně ohlédnout. Následně si ale domácí zahráli další přesilovou hru, Adam Fiala v ní nevěděl co s pukem, tak ho tvrdě napálil na brankáře a černý nesmysl nakonec skončil přesně v šibenici. Tříbrankový náskok mohl vzápětí hostům vrátit agilní Adam Titlbach, který unikl dvěma obráncům, dneska plzeňský hráč ale neměl svůj den. Lépe si nevedl ani jeho spoluhráč Denis Řehoř, který netrefil poodkrytou část klece. Až v poslední minutě při dvojnásobné přesilovce se Západočeši dokázali znovu prosadit. Jan Kučera perfektně zužitkoval pas od Tomáše Pittra, Matěcha se proti jeho střele pod horní tyčku nestačil přesunout.

Na začátku třetí části Plzeň dohrávala zbytek přesilové hry, Pardubice se však ubránily. Následnou nebezpečnou ránu Josefa Eichlera hosté dokázali včas zablokovat. Početní výhodu si následně zahrálo i domácí Dynamo, Kaštánek s Pilařem už v ní zvedali ruce nad hlavu, hlavní rozhodčí však rozpažil, puk celým objemem za brankovou čárou nebyl. Pardubice se nechtěly vzdát a již v 54. minutě domácí trenéři odvolali brankáře Matěchu z branky a zkusily to v šesti. Risk jim ovšem nevyšel, jelikož o minutu později Adam Benák trefil opuštěnou domácí klec a definitivně tak rozhodl o plzeňském vítězství a postupu do čtvrtfinále. Na soupeře si zatím Škodovka musí počkat.


FOTO: Ronald Hansel

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Vyhrocené, hodně tvrdé utkání, nicméně jak první, tak i dnešní zápas jsme odehráli ve vysokém tempu. Zdálo se nám, že domácím ke konci docházeli síly. Musím pochválit kluky, že oba zápasy osmifinále odřeli, zvlášť ten dnešní byl hodně těžký. Jsme rádi za postup, budeme se nyní připravovat na další kolo.“