DOR ČF2: PLZ - ZLN 5:1

Dorost porazil Zlín i ve druhém domácím zápase a je krok od semifinále!

Nový den, nový zápas, avšak stejná radost. Plzeňští dorostenci dokázali podruhé během 24 hodin porazit zlínské Berany a již v neděli na ledě soupeře mohou slavit postup mezi nejlepší čtyři celky soutěže.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

5:1
0:1, 2:0, 3:0

Branky a nahrávky: 21. Hořejší (Eichler), 24. Hořejší (Benák, Buzek), 53. Mazanec (Jiříček, Hořejší), 54. Mazanec (Řehoř), 55. Benák (Hořejší) – 19. L. Heš (Hamrla).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 5:1.

Rozhodčí: Čáp – Axman, Kučera.

vyloučení
3:4
Využití
0:0
střely na branku
49:27
Diváci
55

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Skala, Eichler – Beran, Hořejší (C), Mazanec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec.

PSG Berani Zlín

Kowalczyk (Uherek) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Špaňhel, Šisák (C) – Urban, Vaculík, Hampl, Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Babulík (A), Kaláč, J. Heš.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 27 1 26 96,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 1 2 4 2
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Adam Buzek 0 1 1 4 0
Josef Eichler 0 1 1 2 0
Marek Hořejší 2 2 4 4 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 1 1 1 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 0 0 -1 2
Antonín Lučan 0 0 0 1 0
Petr Makovec 0 0 0 -1 0
Aleš Mazanec 2 0 2 5 0
Tomáš Pittr 0 0 0 1 0
Jiří Reiser 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 1 1 1 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 0 0 0 -1 0

komentář

I do druhého utkání lépe vstoupila domácí Škodovka. Již ve třetí minutě se do velké šance prokličkoval Adam Benák, jenomže Kowalczyka, který nahradil do dnešního zápasu Uherka, nepřekonal. Další možnost ke skórování dostal nedlouho poté Adam Titlbach, jenž si našel ve středním pásmu odražený kotouč, z levého kruhu nicméně jen orazítkoval horní tyčku. V polovině první třetiny v početní výhodě Pittr před brankou hledal ještě u druhé tyče lépe postaveného Jana Kučeru, tomu ovšem hosté na poslední chvíli zablokovali hokejku a Kowalczyk tak zasahovat opět nemusel. Berani se osmělovali pomalu, ale již při rovnovážném stavu na ledě i oni měli slušnou příležitost. Domácí špatně vyvezli kotouč z vlastního pásma, puk se přívětivě odrazil k Tomáši Pilátovi, ten ovšem tváří v tvář Jansovi první gól svého týmu nevstřelil. To se povedlo až krátce před odchodem do šaten. Adam Hamrla z nouze nahazoval kotouč před branku, kde ho šikovně zády k brance tečoval Lukáš Heš a Jansa proti jeho ráně byl bezmocný. Po dvaceti minutách tak vedl Zlín na západě Čech 1:0.

Ze druhé třetiny uběhlo pouhých 21 vteřin a kostka nad ledem opět ukazovala vyrovnaný stav. Josef Eichler vypálil od pravého mantinelu, Kowalczyk puk jen vyrazil a domácí kapitán Marek Hořejší následně věděl co s ním. Plzeň byla v laufu, nedlouho poté dostala k dispozici další početní výhodu, tu ovšem zužitkoval nedokázala, avšak prosadila se jen sedm vteřin po jejím skončení. Adam Buzek našel na pravé straně jmenovce Benáka, jehož ránu Kowalczyk opět jen vyrazil a před brankou zaparkovaný Marek Hořejší vstřelil svůj druhý gól v zápase. Následně měl na hokejce vyrovnání Jakub Heš, který se dostal do samostatného úniku, Daniel Jansa ale předvedl parádní zákrok, čímž svůj tým hodně podržel. O dvě minuty později jela Škodovka ve dvou proti jedinému obránci, Benák našel na druhé vlně Aleše Mazance, ten ovšem třetí branku svého týmu nevstřelil. Lépe si nevedl ani Tomáš Pittr, který zůstal zapomenutý před brankou. A jelikož se neujala ani baseballová střela Adama Titlbacha, vedla po dvou třetinách Škoda nad svým soupeřem 2:1.

Na začátku třetí periody se snažil Jan Kučera tečovat pobídku kolegy Titlbacha, kotouč však ze vzduchu nezasáhl. Hosté se pochopitelně snažili se zápasem něco udělat, tudíž se hrál rychlý hokej nahoru dolů a šance střídala šanci. Následně Kowalczykovi vypadla rána Jiříčka od modré čáry, hostující brankář však svou chybu dokázal napravit. Berani poté dostali k dispozici početní výhodu, kde ostřelovali domácí branku, Daniel Jansa se však překonat nenechal. Vzápětí se karta obrátila, výhodu o jednoho muže dostala i Plzeň. Do zajímavé příležitosti se dostal Jan Kučera, který se uvolnil na ose hřiště, leč Kowalczyk na poslední chvíli stačil zasáhnout svou lapačkou. V 53. minutě už se ovšem Škodovka dokázala prosadit. Před brankou se nejlépe zorientoval Aleš Mazanec a díky jeho zásahu domácí odskočili do dvoubrankového vedení. O minutu později vyplaval před brankářem Zlína opět odražený kotouč, ten si vzal pod svá bedra zase Aleš Mazanec a díky povedené forhendové kličce mohl slavit druhý gól v zápase. Uběhlo pouhých patnáct vteřin a přítomní diváci na stadionu viděli neuvěřitelnou věc v podání Adama Benáka. Stále čtrnáctiletý útočník si vzal za brankou Zlína puk na hokejku a následně udělal "Granludovou" kličku, kdy puk hodil brankáři pod horní tyčku. Závěr zápasu už si Škodovka pohlídala a díky výhře 5:1 slaví indiáni druhý bod v sérii. V neděli ve Zlíně mohou modrobílí již slavit postup do semifinále.



Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Jsme moc rádi, že jsme zvládli i druhý domácí zápas. Vedeme 2:0, ale v neděli jedeme do Zlína, kde nesmíme nic podcenit. Základ jsme splnili, ale ještě to může být těžké. Dobře potrénujeme a připravíme se na další utkání. Z naší strany to byl dnes lepší výkon než včera.“

Radek Pšurný (PSG Berani Zlín): „Domácí zaslouženě vyhráli, protože my jsme nepodali optimální výkon, na který jsme zvyklí. Blahopřeji domácím k vítězství, my si musíme spoustu věcí v kabině vyříkat.“