ČF1 JUN: PLZ - PCE 2:5

Juniorům na úvod čtvrtfinále nepomohla ani herní a střelecká převaha

Mladí indiáni dnes rozrazili bránu čtvrtfinále, avšak lépe začaly hostující Pardubice, které se ujaly dvoubrankového vedení.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

2:5
1:2, 0:0, 1:3

Branky a nahrávky: 20. Slanina, 52. Slanina (Soukup, Kvasnička) – 8. Herčík (Šťastný), 11. Kaplan (Herčík), 58. Pavlata (Kaštánek, Lichtag), 59. Herčík (Kaplan, Štetka), 60. Lichtag (Pavlata, Chabada). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.

Rozhodčí: Fraňo, Jaroš – Frodl, Komárek.

vyloučení
4:3
Využití
0:1
střely na branku
40:25
Diváci
78

HC Škoda Plzeň

Němeček (Vondraš) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák – Kvasnička, Eremiáš, Kopic, Adamec, Soukup, Dvořák, Slanina, Marcel, Malát, Ženíšek, Dáňa.

HC Dynamo Pardubice

Borovička (Kadlc) – Hebek, Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Koudelka, Kaštánek – Štetka, Pavlata, Lichtag, Herčík, Costa, Paleček, Novotný, Šťastný, Kaplan, Gromadzki.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Josef Němeček 59 23 3 20 86,96 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -4 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 -4 0
Adam Eremiáš 0 0 0 0 2
Jakub Hamšík 0 0 0 -1 0
Matěj Houdek 0 0 0 1 0
Marek Kopic 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -2 2
Vlastimil Kvasnička 0 1 1 2 0
Daniel Malák 0 0 0 -1 0
Sebastián Malát 0 0 0 -3 0
Marcel Marcel 0 0 0 -2 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Jan Slanina 2 0 2 1 0
Dominik Soukup 0 1 1 1 0
Adam Ženíšek 0 0 0 0 2

komentář

Jako první v utkání zahrozil Kaplan, z vrcholu levého kruhu ovšem minul vzdálenější tyč. Poté se již skóre měnilo, když se za obranu indiánů dostal Daniel Herčík a zakončil svižnou střelou k pravé tyči. Tu po pár vteřinách navíc rozezvučel Štetka, když se opřel na kruhu do černého nesmyslu z první. Na druhé straně nebezpečně zakončoval z osy hřiště Kopic, leč minul zařízení. Lépe si vedl v přečíslení dvou na jednoho Robin Kaplan, jenž akci završil kličkou do bekhendu. Třetí trefu měl na čepeli Kubíček, který pelášil na domácí svatyni sám z levé strany, její strážce odolal. Plzeň poté převzala iniciativu, avšak neujala se rána Soukupa z levého kruhu, Pánka pár kroků za modrou či Adamce z blízka. Když už se zdálo, že se skóre do přestávky měnit nebude, podařilo se snížit dvaatřicet vteřin před sirénou Janu Slaninovi.

Prostřední dějství odšpuntoval z levého kruhu z první Dvořák, Borovička zakročil betonem. Ramenem zase zasahoval proti Adamcovi z druhé strany. Následně se na gólmana Východočechů řítil sám z levé strany Marcel, ovšem proti srovnání byl hřbet lapačky. Po chvilce v rychlém sledu pálili po křižných příhrách z levého kruhu z první Dvořák a Soukup, Borovička se vždy stihl přemístit. Když nakonec tečované rány Maláka a Pánka od modré těsně minuly cíl, odcházelo se i o druhé přestávce do kabin za stavu 1:2.

Na úvod třetí dvacetiminutovky neudržel Borovička zakončení Maláta z levého kruhu, kotouč ovšem zamířil mimo. Po chvilce ale bravurně zakročil betonem proti teči Adamce z osy hřiště. Na druhé straně mohl dodat Východočechům klid po ráně Kaštánka od modré u levé tyče dorážející Novotný. Následně oslovil od pravého mantinelu na osu hřiště Slanina Soukupa, rána z první zamířila jen do betonu muže s maskou Dynama. Jenže i on chyboval. Hokejkou pouze odklonil lehké nahození Soukupa z pravé strany, jenže přesně na čepel Jana Slaniny, který srovnal střelecký výčet. Obrat mohl dokonat z mezikruží Dvořák, Borovička zakročil betonem. To na druhé straně se k zakončení z levého kruhu dostal Dominik Pavlata a trefil náramně do vzdálenějšího horního růžku. A protože poté se již prosadili pouze hosté dvakrát do prázdné - Daniel Herčík a Jakub Lichtag, ujímají se i přes velkou herní a střeleckou převahu Škody v sérii vedení právě oni.

Foto: Marek Švamberg

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „My jsme do zápasu vstoupili strašně špatně, nevím, jestli to bylo nervozitou nebo natěšeností. Soupeř nás tam přebruslil i přehrál a dostal se zaslouženě do vedení. My jsme se v zápase postupem času zlepšovali, byl to ale boj, soupeř je takticky vyspělý. My jsme dělali strašně moc individuálních chyb, nedrželi jsme se herního plánu. Když už jsme nakonec skóre dotáhli, zase jsme udělali nesmyslný útočný faul, pak sehrajeme špatně oslabení a prohrajeme si zápas. Musíme se nyní zvednout, hlavně se poučit, zítra nastoupit jinak a vyhrát.“

Marek Dvořák (HC Dynamo Pardubice): „Očekávali jsme od soupeře v úvodu větší tlak, nástup asi neměli, jaký si sami představovali. My jsme tak ze dvou rychlých akcí dali dva góly. Pak nás samozřejmě mrzelo, že jsme těsně před pauzou inkasovali kontaktní gól. Následně jsme byli prakticky až do vyrovnání pod tlakem, bylo jen otázkou času, kdy tu branku dostaneme. Pomohlo nám, že jsme rychle dali na 3:2, opět jsme ale spíše očekávali, že nás domácí dorazí. Ale pak už jsme si to pohlídali, za vítězství jsme samozřejmě rádi.“