ČF3 JUN: PCE - PLZ 6:3

Junioři padli na ledě Dynama, ve čtvrtfinále opět ztrácejí

Modrobílí dnes v Pardubicích po domácím vyrovnaném dvojboji svedli důležitý souboj o mečbol v sérii. Tomu odpovídala i opatrná úvodní část, ve které branka nepadla.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

6:3
0:0, 3:1, 3:2

Branky a nahrávky: 24. Šťastný, 30. Herčík (Kaplan, Kaštánek), 38. Costa (, Kubíček, Štetka), 43. Kaplan (Šťastný, Nedelka), 45. Herčík (Šťastný, Kaštánek), 60. Kaplan (Pavlata, Kubíčke) – 28. Adamec (Kremláček, Kopic), 45. Kremláček (Adamec, Marcel), 55. Adamec (Kremláček). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Lhotský, Dědek

vyloučení
10:7
Využití
1:2
V Oslabení
1:0
střely na branku
28:35
Diváci
120

HC Dynamo Pardubice

Borovička (Kadlc) – Hebek, Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Koudelka, Kaštánek, Štetka, Pavlata, Lichtag, Herčík, Costa, Paleček, Novotný, Šťastný, Kaplan, Gromadzki.

HC Škoda Plzeň

Němeček (Vondraš) – Houdek, Dolhý, Pánek, Kremláček, Malák, Kvasnička, Kopic, Adamec, Korčák, Soukup D., Dvořák, Slanina, Marcel, Soukup M., Malát, Ženíšek, Dáňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Josef Němeček 45 23 5 18 78,26 0
Jakub Vondraš 11 4 0 4 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 2 1 3 -3 2
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 -2 2
Adam Dvořák 0 0 0 -1 0
Matěj Houdek 0 0 0 -1 0
Marek Kopic 0 1 1 -1 4
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 1 2 3 0 2
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 1 2
Daniel Malák 0 0 0 -2 0
Sebastián Malát 0 0 0 -3 0
Marcel Marcel 0 1 1 -2 0
Tomáš Pánek 0 0 0 -2 2
Jan Slanina 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 0 0 -1 0
Dominik Soukup 0 0 0 -2 0
Adam Ženíšek 0 0 0 -1 0

komentář

Duel odstartovalo brzké pardubické vyloučení, ve kterém zahrozil Korčák, jeho střelu Borovička neudržel, avšak vyrazil i dorážku. Podobné výhody se brzy dostalo i Dynamu, to ovšem Němečka příliš neohrozilo. Naopak na druhé straně vyslal v plných stavech tvrdou bombu od modré Kremláček a pořádně prověřil gólmana Východočechů. Ještě více zahrozil dorážkou zblízka Dvořák, muž s maskou Východočechů odolal. Když těsně před přestávkou neuspěl ani individuální akcí Štetka, museli si diváci na úvodní střelecký zápis počkat do dalších period.

V úvodu té prostřední dobře napadal Korčák, zmocnil se touše a vypálil z nadějné pozice, ani on ale touš za čáru nedostal. To se povedlo až na druhé straně Ondřej iŠťastnému, jenž si na brankovišti našel odražený černý nesmysl a bekhendem jej poslal nad lapačku Němečka. Škoda poměrně brzy odpověděla, když přesilovkový kolotoč zakončil tvrdou ranou Václav Adamec. Jenže ještě rychleji kontrovaly Pardubice. Po menším tlaku se Kaplan neukvapil, ještě předal Danielu Herčíkovi, který opět své barvy poslal blíže vítězství. Navíc za nedlouho poté při vlastním oslabení pláchl do dobré šance Kala Costa a zamířil přesně k pravé tyči.

Poslední periodu odšpuntoval z otočky Paleček, síť rozvlnil pouze z boku. Lépe mířil v přesilové hře Robin Kaplan a Dynamo bylo v trháku. Škoda ovšem nechtěla dát svou kůži lacino a brzy odpověděl Vladimír Kremláček. Ovšem rychlou odpověď si přichystali i domácí, za další necelou půlminutku totiž trojgólový náskok svým barvám vrátil Daniel Herčík. Ještě jednu jiskřičku naděje vykřesal pro Západočechy Václav Adamec po hezké kličkované, definitivní rozhodnutí ale přišlo z hole Robina Kaplana do prázdné klece Škody. Indiáni tak nyní ve čtvrtfinálové sérii ztrácejí v poměru 1:2 a k postupu musejí zítra bezpodmínečně uspět na stejném místě, poté ovšem i v úterý na svém ledě.

Ohlasy trenérů

Marek Dvořák (HC Dynamo Pardubice): „Je to cenné vítězství. Vedeme na zápasy 2:1, každopádně ještě nás čeká jeden důležitý krok. V první třetině jsme byli pod tlakem. Jediné, co bylo pozitivní, bylo to, že jsme neinkasovali branku. Postupem času jsme se v té hře zlepšovali, navýšili jsme vedení celkem vysoko a na konci jsme takovou jemnou nedisciplinovaností dali soupeři šanci, ale naštěstí jsme to ubojovali.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „První třetina byla z naší strany velmi dobrá, soupeře jsme zatlačili a přehráli, bohužel jsme tu převahu nevyjádřili góly. Druhou část jsme zase zahájili gólovou šancí, ale přečíslení 2 na 1 jsme neproměnili. Pak došlo ke zranění Slaniny, my jsme soupeři doslova darovali tři góly po našich obr hovadinách a už jsme to jen doháněli. Marně. Opět nás dnes potopila neschopnost proměnit šance a ego některých hráčů, po jejichž "tak jsem si to zkusil" jsme ty góly dostali... Zítra budeme hrát o prodloužení série a musíme pro to udělat maximum, jinak pro nás sezóna končí....“