ČF4 JUN: PCE - PLZ 2:6

Junioři půltuctem srovnali sérii! Rozhodne se v úterý v Plzni!

Mladé pušky dnes stály nad propastí, ve čtvrtfinálové sérii hrané na tři vítězné duely totiž na ledě soupeře odvracely konec sezóny.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

2:6
1:1, 0:4, 1:1

Branky a nahrávky: 14. Kubíček (Herčík, Kaštánek), 54. Kaplan (Šťastný) – 1. Kremláček (Adamec, Kopic), 25. Dáňa (Marcel), 31. Malák (Adamec, Kopic), 33. Adamec (Malát, Dvořák), 39. Kvasnička (Dvořák, Soukup), 45. Marcel Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6.

Vyšší tresty: Kremláček (PLZ) 5+DKU

Rozhodčí: Veselý, Micka – Klouček, Šimánek.

vyloučení
4:4
Využití
1:1
V Oslabení
0:2
střely na branku
20:38
Diváci
200

HC Dynamo Pardubice

Borovička (31. Kadlc) – Hebek, Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Koudelka, Kaštánek, Štetka, Pavlata, Lichtag, Herčík, Costa, Urban, Paleček, Šťastný, Kaplan, Gromadzki.

HC Škoda Plzeň

Vondráš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Vajner, Malák, Kvasnička, Kopic, Adamec, Soukup, Dvořák, Marcel, Malát, Ženíšek, Beránek, Dáňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 20 2 18 90,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 2 3 1 0
Jiří Beránek 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 1 0 1 2 2
Adam Dolhý 0 0 0 -1 0
Adam Dvořák 0 2 2 1 2
Jakub Hamšík 0 0 0 1 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Marek Kopic 0 2 2 1 0
Vladimír Kremláček 1 0 1 2 25
Vlastimil Kvasnička 1 0 1 1 0
Daniel Malák 1 0 1 4 0
Sebastián Malát 0 1 1 1 0
Marcel Marcel 1 1 2 2 0
Tomáš Pánek 0 0 0 1 2
Dominik Soukup 0 1 1 1 2
Stanislav Vajner 0 0 0 1 0
Adam Ženíšek 0 0 0 0 0

komentář

Do utkání lépe vstoupili hosté, když již po dvaadvaceti vteřinách hry na modré napřáhl Vladimír Kremláček a propálil vše, co mu stálo v cestě. Odpovědět mohl brzy na to Costa, jenž se protáhl ze středního pásma až před Vondraše, ten zakročil betonem. Poté to po ledě zkoušel ze střední vzdálenosti Malát, jen těsně minul pravou tyč. Podobně dopadla i dělovka Hamšíka od modré. Skóre se tak měnilo až ve dvojnásobné výhodě Východočechů, ve které dostal mnoho prostoru k zakončení Martin Kubíček a umístěnou ranou srovnal misky vah. Dokonat obrat v duelu mohl těsně před přestávkou Hebek, jehož od tyče k tyči oslovil Urban, avšak pardubický bek si chvilku rovnal kotouč a muž s maskou indiánů se stihl přemístit.

Prostřední periodu odšpuntoval na levé straně nepokrytý Costa, leč vzdálenější tyč minul. Lépe si vedl Josef Dáňa, který dokonce vrátil svým barvám vedení v oslabení. Po chvilce poslal do pohodlného náskoku Škodu Daniel Malák a vyhnal Borovičku z branky Dynama. Jenže Kadlc se mezi třemi tyčemi ani neohřál a již jej přivítal Václav Adamec, jenž do sítě usměrnil křižnou příhru Maláta z pravé strany k levé tyči. Tečku za povedou třetinou indiánů udělal Vlastimil Kvasnička, když první ranou ještě neuspěl, radoval se ale z následné dorážky po zmatcích na brankovišti.

Poslední dějství načal druhý gól Škody v oslabení. Marcel Marcel domácím vypíchl kotouč, pláchl do úniku a zakončil střelou k levé tyči. Pardubice odpověděly Robinem Kaplanem, jehož střela nad beton využila dobrého napadání Šťastného plzeňské rozehrávky. Více toho již Východočeši nestihli, série je tedy srovnána na 2:2. Rozhodující duel o postup do semifinále uvidí plzeňská LOGSPEED CZ Aréna v úterý 29. března od 17:00.

Ohlasy trenérů

Marek Dvořák (HC Dynamo Pardubice): „Měli jsme opět špatný vstup do utkání. Hned v prvním střídání jsme obdrželi branku, ale docela jsme se z toho oklepali. Vyrovnali jsme a myslím si, že první třetina byla vyrovnaná. Ve druhé části až do naší pětiminutové přesilovky ten náš standard z první třetiny pokračoval. Potom jsme inkasovali při naší přesilovce branku na 1:2 a tím se naše hra úplně sesypala a od té doby jsme nedokázali soupeři konkurovat. To nic nemění na tom, že se do Plzně pojedeme poprat o postup.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dnes jsme utkání odehráli velmi dobře týmově. Vyvarovali jsme se individuálních chyb ze včerejšího zápasu, dělali správná rozhodnutí a byli produktivní. Měli jsme tam ale díky vyloučením těžké pasáže, které jsme nakonec zvládli a tím i celý zápas uhráli. V úterý se vše u nás rozhodne.