SF1 JUN: SPA - PLZ 3:4pp

Junioři se nezalekli tříbrankové smršti Sparty, rozhodli v prodloužení!

Mladí indiáni dnes rozehráli v našem hlavním městě semifinále. A začali skvěle, po necelých jedenácti minutách třímali v rukách dvoubrankové vedení.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

3:4p
0:2, 0:1, 3:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 48. M. Vitouch (Ton, Zembol), 52. Hauser (Konečný, Tomov), 56. Tomek (O. Hrabík, Hauser) – 3. Korčák (Eremiáš, Dolhý), 11. Malát (Hamšík), 34. Kopic (Malák, Vajner), 62. Slanina. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.

Rozhodčí: Hribik, Bernat – Kajínek, Špůr.

vyloučení
4:5
Využití
1:1
střely na branku
31:41
Diváci
176

HC Sparta Praha

Krbeček (Hrabal) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Červenka, Ducháč (C) – Senčák, Mácha, Hauser, Krupička, O. Hrabík, Konečný, Bareš, Ton (A), M. Vitouch, Zembol (A).

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Vajner, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, D. Soukup, Slanina (A), Malát, Ženíšek, Kuchárik, Dáňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 62 31 3 28 90,32 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 1 1 1 2
Adam Eremiáš 0 1 1 1 2
Jakub Hamšík 0 1 1 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 1 0
Marek Kopic 1 0 1 0 0
Matěj Korčák 1 0 1 1 0
Daniel Kuchárik 0 0 0 0 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 1 1 1 2
Sebastián Malát 1 0 1 0 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 2
Jan Slanina 1 0 1 0 0
Dominik Soukup 0 0 0 0 2
Stanislav Vajner 0 1 1 0 0
Adam Ženíšek 0 0 0 -1 0

komentář

Souboj o finále začalo hned zkraje gólově. Eremiáš oslovil ze strany před brankou Matěje Korčáka a Škoda šla do vedení. S brzkou odpovědí se snažil přispěchat Konečný, avšak ze samostatného úniku si na Vondraše nepřišel. Další vzrušení následovalo v oslabení Sparty. V něm totiž z mezikruží minul domácí Mácha, aby z protiútoku navýšil vedení Západočechů Sebastián Malát. Využít početní výhodu se poté snažili i Pražné, leč Ton z osy hřiště nemířil přesně. Lépe se vedlo v přečíslení tři na dva po nahrávce do ideální palebné pozice Zembolovi, jenže Vondraš své barvy podržel.

Prostřední část načal Kvasnička, který si sjel do blízkosti Krbečka, ale střílenou příhru protečoval mimo. Na druhé straně napřáhl na modré Tůma a rozezvučel brankovou konstrukci. Z podobné pozice na druhé straně vypálil Malák, gólman Sparty černý nesmysl neudržel, za což ho dorážkou potrestal Marek Kopic. Těsně před přestávkou ještě v početní výhodě domácí vykombinovali pozici pro z první zakončujícího Konečného, jeho rána ale na Vondraše neplatila.

Třetí dvacetiminutovku načal z první z pravé strany Ton, Vondraš se stihl přemístit. Nestačil ale na dorážku Michala Vitoucha z brankoviště po valné hromadě a Sparta vycítila šanci. Po chvilce navíc v přesilové hře přesně zamířil z mezikruží Petr Hauser, Pražané byli rázem na dostřel. Ve výhodě jednoho muže v poli mohli přidat branku i Západočeši, avšak neuspěli. Brzy po srovnání sil navíc v přečíslení poslal do prodloužení duel Tomáš Tomek. To ale nemělo dlouhého trvání. Indiáni se rychle oklepali, po pětašedesáti vteřinách pláchl všem na ledě Jan Slanina a rozhodl úvodní semifinále svižnou střelou k tyči. První krok směrem do finále ze čtyř tak udělala Škoda, ovšem již zítra se na stejném místě odehraje od 12:45 odveta!

Fota: Jan Beneš | HC Sparta Praha

Ohlasy trenérů

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): „Dvě třetiny to byl z naší strany ustrašený výkon. Soupeř byl jednoznačně lepší a my byli pod neustálým tlakem. Nějaké šance jsme si sice vytvořili, ale chyběl nám klid na hokejkách, trestuhodně jsme všechny své šance zahodili. Ve třetí třetině nás nakopl první gól, začali jsme si konečně věřit a odměnou bylo vyrovnání. Mohli jsme skóre i kompletně otočit, což se nám bohužel nepovedlo. Prodloužení snad asi nemá cenu komentovat. Prostě jsme ho zadarmo odevzdali, nic jiného k němu radši nebudu říkat."

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Skvěle rozehraný zápas jsme si ve třetí třetině trošku pokazili. Dělali jsme věci, kdy jsme úplně přestali hrát. Nehráli jsme dobře na puku, svými chybami a faulem jsme dostali soupeře zpátky do zápasu. Ve druhé třetině jsme měli odskočit na rozdíl více branek, měli jsme spoustu šancí i v přesilovce, ale bohužel jsme se neprosadili. Na druhou stranu jsme mohli gól inkasovat, za vedení 3:0 jsme byli moc rádi. Poslední část se nám vůbec nepovedla, musíme se z ní poučit. Jsem rád, že jsme ukázali svou sílu a charakter mužstva. V prodloužení jsme rychle rozhodli o vítězství. Nebudeme se zpětně koukat, jestli jsme vyhráli 3:0 nebo v prodloužení. Máme první bod v sérii, za který jsme moc rádi. Věřím, že v dalším utkání navážeme na svůj výkon. Musíme dobře zregenerovat a hrát podobně jako v prvních dvou třetinách."