JUN SF3: PLZ - SPA 4:3

Bitva jako řemen! Junioři po obratu slaví vedení v sérii

Mladí indiáni dnes odehráli třetí zápas semifinálové série a duel to byl velmi důležitý, však série byla po dvojutkání v našem hlavním městě srovnána 1:1.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

4:3
1:1, 1:1, 2:1

Branky a nahrávky: 19. Kvasnička (Eremiáš), 38. Hamšík (Korčák, Adamec), 48. Malát (Kremláček), 54. Hamšík (Kremláček, Malát) – 13. Zembol (Vitouch, Hauser), 37. Hauser (Tomek, Ducháč), 58. Zembol (Ton, Tomek). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3.

Rozhodčí: Jaroš, Micka – Hynek, Axman

vyloučení
8:6
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
35:30
Diváci
250

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák – Kvasnička, Eremiáš, Kopic, Adamec, Korčák, Soukup, Slanina, Marcel, Malát, Ženíšek, Kuchárik.

HC Sparta Praha

Krbeček (Kogler) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Červenka, Ducháč – Senčák, Mácha, Hauser, Krupička, Hrabík, Konečný, Ton, Theimer, Vitouch, Zembol.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 30 3 27 90,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 1 1 2 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Eremiáš 0 1 1 2 2
Jakub Hamšík 2 0 2 1 0
Matěj Houdek 0 0 0 1 0
Marek Kopic 0 0 0 -1 0
Matěj Korčák 0 1 1 1 0
Vladimír Kremláček 0 2 2 0 0
Daniel Kuchárik 0 0 0 1 0
Vlastimil Kvasnička 1 0 1 0 4
Daniel Malák 0 0 0 0 6
Sebastián Malát 1 1 2 0 0
Marcel Marcel 0 0 0 -1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 0 0 0 -1 4
Adam Ženíšek 0 0 0 0 0

komentář

Zápas odstartoval povedený průnik Maláta podél levého mantinelu až před Krbečka. Poté plzeňský forvard předal na pravou stranu Slaninovi, jeho ránu z první zastavil vytrčený beton. Sparta odpověděla Krbečkem z mezikruží, Vondraš se činil ramenem. Gól přišel až z hole Jakuba Zembola, jenž si našel puk na brankovišti po sražené příhře zprava. Indiáni odpověděli po úniku Eremiáše, který ještě muž s maskou Sparty dokázal hřbetem lapačky vytěsnit. Jenže právě zpět k mladému forvardovi, který rychle nabil Vlastimilovi Kvasničkovi, jenž zakončoval prakticky do prázdné.

Prostřední dějství načal na pravém kruhu osamocený Dolhý, Krbeček srazil puk do rohu. Následně na sebe vzal přečíslení dvou na jednoho Malát, ale zblízka přestřelil. Vzápětí naservíroval Ženíšek Korčákovi zprava na osu hřiště, muž s maskou Sparty se stihl přemístit. Jeho barvy navíc brzy na to zahrozily, když se k zakončení u levé tyče dostal Červenka, Vondraš si poradil i s dorážkami. Avšak poté nedosáhl na střelu Petra Hausera z vrcholu pravého kruhu, která se schovala mezi klubko hráčů a vyplavala ke vzdálenější tyči. Škoda ovšem přispěchala s rychlou odpovědí, když od modré propálil vše, co mu stálo v cestě, Jakub Hamšík.

Poslední část odšpuntovaly dvě střely z mezikruží. Tu Adamcovu zastavil Krbeček betonem, Hrabík ale vůbec netrefil zařízení. Zase až moc dobře mířil Malák, jehož dělovka pár kroků za modrou div nerozpůlila břevno. Poté se již slušně zaplněná LOGSPEED CZ Aréna dočkala. A byl to gól krásný. Sebastián Malát se prokličkoval přes dva protihráče ze středního pásma mezi kruhy a následně zavěsil pod břevno. Poté se na místo tlaku hosté dvakrát v rychlém sledu vyfaulovali, čehož pop rychlém ťukesu využil ranou z první Jakub Hamšík. V závěru souboje ještě v málo vídané výhodě šest na tři udeřil Jakub Zembol, více toho ale již hosté nestihli. Indiáni se tak ujali v semifinálové sérii vedení 2:1 na zápasy, čtvrtý duel je na programu na stejném místě již zítra!

Fota: Marek Švamberg

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dnes to bylo velmi vyrovnané utkání se spoustou šancí na obou stranách. Mělo to nasazení, dohrávaly se souboje, velmi těžký zápas. My jsme dvakrát dotahovali a nakonec utkání otočili. Ten konec jsme opět mohli sehrát chytřeji, byly tam od nás zbytečně fauly, ale nakonec jsme to ubojovali a za výhru jsme velmi rádi. Zítra je hned další zápas, je nutné se opět připravit."

Richard Žemlička (HC Sparta Praha): „Bylo to vyrovnané utkání se šťastnějším koncem pro soupeře. My jsme bojovali až do konce, bylo to tam na spadnutí, bohužel se nám to srovnat nepovedlo."