SF4 JUN: PLZ - SPA 3:1

Povedlo se! Junioři opět skolili Spartu a mají semifinálový mečbol

Mladí indiáni podruhé během čtyřiadvaceti hodin na svém ledě přivítali pražskou Spartu a po včerejším vítězství mohli vybojovat postupový mečbol.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

3:1
0:0, 0:0, 3:1

Branky a nahrávky: 42. Kremláček (Adamec, Malát), 57. Adamec (Hamšík, Malát), 60. Marcel – 56. Senčák (Hrabík, Ducháč). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Vyšší tresty: Kubánek (SPA) 5+DKU

Rozhodčí: Fraňo, Kosnar - Josef Špůr, Šimánek.

vyloučení
8:3
Využití
1:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
24:32
Diváci
405

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák – Kvasnička, Eremiáš, Kopic, Adamec, Korčák, Slanina, Marcel, Beránek, Malát, Ženíšek, Kuchárik.

HC Sparta Praha

Krbeček (Kogler) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Červenka, Ducháč – Senčák, Kubánek, Hauser, Krupička, Hrabík, Konečný, Ton, Vágner, Theimer, Zembol.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 32 1 31 96,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 1 2 1 0
Jiří Beránek 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Eremiáš 0 0 0 0 4
Jakub Hamšík 0 1 1 1 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Marek Kopic 0 0 0 1 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 2
Vladimír Kremláček 1 0 1 1 0
Daniel Kuchárik 0 0 0 -1 2
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 2
Daniel Malák 0 0 0 1 0
Sebastián Malát 0 2 2 1 2
Marcel Marcel 1 0 1 0 0
Tomáš Pánek 0 0 0 -1 4
Jan Slanina 0 0 0 1 0
Adam Ženíšek 0 0 0 -1 0

komentář

Jako první zahrozil v utkání po chybě Tomova na modré Malát, který se hnal do přečíslení dvou na jednoho. Zvolil střelu, ta mířila těsně mimo. Poté dostal mezi kruhy nabito Korčák, puk zamířil nad. Sparta se osmělila v početní výhodě, to Tomov z vrcholu pravého kruhu nastřelil tyč. Po chvilce obdržel po rychlém ťukesu na jeden dotek před Krbečka příhru Kvasnička, ale ani nadvakrát neuspěl. Když poté v oslabení v situaci dva na jednoho zblízka bekhendem nevyzrál na Krbečka Marcel, odcházelo se do kabin o první přestávce za stejného stavu jako na začátku duelu.

I druhou periodu odšpuntoval Malát. Prokličkoval se ze středního pásma mezi kruhy, Krbeček vyrazil nad ramenem. Na druhé straně Kubánek protečoval před Vondrašem pobídku od modré, plzeňský gólman i tak odolal. Muž s maskou indiánů se činil i vzápětí, kdy to dvakrát zkoušel osamocený Hrabík u levé tyče. Těsně před druhou sirénou se Marcel dostal k zakončení z mezikruží, avšak minul. Touš se ještě odrazil na levý kruh od zadního mantinelu k Eremiášovi, Krbeček jeho střelu zastavil betonem.

Poslední dvacetiminutovku odstartoval hloupý faul na Vondraše od Hausera, který nejenom Spartě předčasně ukončil přesilovou hru, ale navíc ještě Plzeň posléze dokázala otevřít dnešní střelecký výčet. Adamec z pravého kruhu předal na brankoviště Vladimírovi Kremláčkovi, kterému prakticky pouze stačilo nastavit hůl. Srovnání měl na čepeli Theimer, který se s pukem dostal před Vondraše, po kličce do forhendu ale našel svým zakončením pouze jeho beton. V oslabení zase pláchl do sóla Konečný, avšak při kličce do bekhendu mu touš utekl z čepele. Rozhodnout mohl naopak po Malátově pasu z pravého kruhu před branku najíždějící Slanina, Krbeček zakročil. Nakonec udeřilo až po ráně Hrabíka od modré, kterou za čáru dorazil David Senčák. Jenže neuběhla ani minuta, Krbeček pouze vyrazil dělovku Hamšíka a vedení vrátil svým barvám Václav Adamec. Závěrečný tlak Sparty ve výhodě šest na čtyři již přinesl jen gól Marcela Marcela do opuštěné klece, což znamená jediné, Škoda nyní v rukách třímá semifinálový mečbol!

Fota: Marek Švamberg a Milan Podpera

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dnes se duel vyvíjel trochu jinak než včera. Včera tam bylo hodně šancí, obrany byly nezodpovědné. Dnes to bylo jiné, na první gól se čekalo strašně dlouho, bylo poznat, že se na to oba soupeři zaměřili. Bylo to dnes o tom, kdo dá první gól. Mysleli jsme si, že jsme ho dali my, bohužel soupeř po naší chybě v závěru vyrovnal. Jsme rádi, že jsme to na konci strhli na naši stranu, byl to urvaný a ubojovaný zápas. Myslím, že jsme si to za průběh, kdy jsme byli trochu lepší, zasloužili. Ovšem máme tam stále zbytečná vyloučení a ty nás strašně srážejí dolů. To je pro nás věc, kterou musíme odstranit a nesmí se to objevovat ve hře."

Richard Žemlička (HC Sparta Praha): „Budu hovořit jako včera. Zápas byl vyrovnaný, srovnali jsme v závěru na 1:1, ale nechali jsme si dát zbytečný gól, který rozhodl. Trochu mi vadí nedisciplinovanost našich klíčových hráčů, to rozhoduje sérii a musíme to zlepšit. Musíme hrát disciplinovaněji a zodpovědněji dozadu."