JUN: SPA - PLZ 4:2

Junioři první mečbol nevyužili, semifinále pokračuje v pondělí v Plzni!

Mladí indiáni dnes odcestovali do našeho hlavního města s postupovým mečbolem v zádech, v semifinále si totiž vypracovali náskok 3:1 na zápasy.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

4:2
0:0, 3:1, 1:1

Branky a nahrávky: 24. Vitouch (Zembol, Hauser), 34. Hauser (Zembol, Vitouch), 38. Senčák (O. Hrabík), 60. Zembol (Hauser, Konečný) – 23. Adamec (Malát, Kopic), 42. Malák (Dolhý). Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Rozhodčí: Pilný, Veselý – Bohuněk, Kis

vyloučení
3:3
Využití
1:1
střely na branku
28:36
Diváci
347

HC Sparta Praha

Krbeček (Kogler) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Ducháč (C) – Senčák, Kubánek, Hauser, Krupička, O. Hrabík, Konečný, Ton (A), Vágner, Theimer, M. Vitouch, Zembol (A).

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák (C), Kvasnička – Kopic (A), Adamec, Korčák, M. Soukup, Marcel, Kaiser, Malát (A), Ženíšek, Kuchárik, Dáňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 27 3 24 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 0 1 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 -1 0
Adam Dolhý 0 1 1 0 2
Jakub Hamšík 0 0 0 -1 2
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Marek Kopic 0 1 1 1 0
Matěj Korčák 0 0 0 -1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
Daniel Kuchárik 0 0 0 0 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 -2 0
Daniel Malák 1 0 1 -2 0
Sebastián Malát 0 1 1 0 0
Marcel Marcel 0 0 0 -1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 0 0 0 -1 2
Adam Ženíšek 0 0 0 -1 0

komentář

Jako první v utkání gólmana soupeře pořádně prověřil Malák, jeho dělovku od modré vytěsnil vyrážečkou Krbeček. Za Spartu odpověděl prudkou, leč nepřesnou, střelou Konečný z pravé strany. Následně se zjevil mezi kruhy Tomek, Vondraš svůj tým podržel. Když v samotném závěru sklapl plzeňský brankář včas betony i proti Tonovi osamocenému na levém kruhu, odcházelo se do kabin za neměnného stavu.

To brzy změnil Václav Adamec zkraje prostřední části, když se prosadil přes obránce z pravé strany. Avšak Pražané odpověděli do necelé minutky, když z vrcholu brankoviště využil příhru Zembola Michal Vitouch. Vrátit svým barvám vedení mohl po chvilce Soukup, tváří v tvář Krbečkovi z levé strany ale síť nerozvlnil. Červené světlo se navíc rozsvítilo na druhé straně, když nevýrazný pokus Petra Hausera z pravé strany smolně propadl Vondrašovi mezi betony těsně za brankovou čáru. Po chvilce navíc obdržel asistenci na brankoviště David Senčák a Sparta šla před posledním dějstvím do trháku.

Třetí dějství odšpuntoval parádní dělovkou z první z pravého kruhu do bližšího horního růžku Daniel Malák a drama bylo na světě. Po chvilce se před Krbečka proháčkoval Marcel, tísněný mezi jeho betony mezírku nenašel. Na druhé straně zase přečíslení dva na jednoho zakončil z pravé strany Konečný, Vondraš se rychle přesunul. Poradil si i s Tonem, který se před něj natlačil zleva. Po chvilce pálil v přečíslení dva na jednoho také Houdek, rovněž Krbeček se vytáhl. Vzápětí navíc skvěle zastavil teč Maláta i jeho následnou dorážku. Poslední gól utkání tak padl až do prázdné klece z hole Jakuba Zembola, první postupový mečbol tak Škoda nevyužila. Další šanci na postup do finále má již za dva dny, to se představí na svém ledě!

Foto: Ronald Hansel

Ohlasy trenérů

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): „Víme, že každé další nezvládnuté utkání znamená pro nás konec sezony. Kluci ustáli psychický tlak a předvedli další velmi dobrý výkon. Utkání bylo kvalitní a vyrovnané, stejně jako ta předchozí. Plzeň měla možná opticky mírnou převahu, ale my hráli disciplinovaněji, zodpovědněji a konečně jsme využili šance, které jsme si vypracovali. Soustředili jsme se na svou hru a nenechali se rozhodit. Týmový obětavý výkon se skvělým brankářem v zádech nám zajistil prodloužení série. V pondělí se pokusíme o totéž."

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Začali jsme dobře, vedli jsme 1:0, avšak utekla nám druhá třetina, ve které jsme dostali tři laciné góly z pěti střel. Dál nás mrzí již třetí otřes mozku našeho hráče v sérii, kdy ti kluci nehrají a lepíme sestavu, jak to jen jde. Ale to už není otázka na mě."