Z9 MČR5: PLZ - MBL 7:2

Další velký úspěch! Devátá třída bere bronz!

Poslední duel na Mistrovství ČR mohl v případě úspěchu nad již stříbrnými Bruslaři indiánům zajistit bronzovou medaili. A cíl se povedlo splnit, po vysokém vítězství se tak i další plzeňský celek raduje ze zisku medaile!

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

7:2
3:0, 3:1, 1:1

Branky a nahrávky: 3. Dyk (Fousek), 9. Hanzák (Dyk), 18. Klatovský (Hanzák, Dyk), 23. Martinů (Lučan), 24. Hodaň, 28. Klatovský (Dyk), 52. Křepel (Martinů, Trachta) – 27. Tetiva (Kristek), 53. Kristek (Hanyš). Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1, 7:2.

Rozhodčí: Cabák – Kořistka, Návrat

vyloučení
8:5
Využití
2:2
střely na branku
33:26
Diváci
75

HC Škoda Plzeň

Pavlis (Prantner) – Fousek, Lučan, Kamas, Černý, Kocek – Hodaň, Křepel, Martinů, Maxa, Trachta, Klatovský, Dyk, Tománek, Úbl, Hanzák.

BK Mladá Boleslav

Balák (F. Kovář) – Barták, Macháček, D. Kovář, Tetiva, Šilhavý, Hora – Novák, Hájek, Trefil, Kristek, Holoubek, Polanský, Horníček, Hanyš, Růžička, Kurka, Poustecký.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pavlis 60 26 2 24 92,31 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Černý 0 0 0 0 6
Kryštof Dyk 1 3 4 4 2
Daniel Fousek 0 1 1 2 2
Jakub Hanzák 1 1 2 3 0
Lukáš Hodaň 1 0 1 1 0
Jiří Kamas 0 0 0 4 2
Antonín Klatovský 2 0 2 2 0
Petr Kocek 0 0 0 1 2
Daniel Křepel 1 0 1 0 0
Jan Lučan 0 1 1 1 0
Pavel Martinů 1 1 2 1 0
Jiří Maxa 0 0 0 3 0
Matěj Tománek 0 0 0 0 0
Adam Trachta 0 1 1 1 0
Matyáš Úbl 0 0 0 2 0

komentář

Modrobílí s vědomím, že výhra jim zajistí republikový bronz, vstoupili do utkání skvěle. Fousek zachytil mladoboleslavské vyhození, posunul mezi kruhy na Kryštofa Dyka, který rozvlnil síť. Poté všem na ledě pláchl v oslabení Klatovský, bekhendový blafák však zakončil jen do betonu Baláka. Do trháku tak dostal Škodu až v přečíslení Jakub Hanzák. Poté se osmělili i Středočeši, v přesilovce poslal touš do tyče zblízka Kurka. Naopak udeřilo opět na druhé straně, když zprava procedil touš za čáru Antonín Klatovský.

Prostřední dějství začalo gólově, když Balák neudržel Lučanovu ránu od modré, což dorážkou potrestal Pavel Martinů. Neuběhla ani minuta a Západočeši zkompletovali bůra, o což se zasloužil Lukáš Hodaň. Až poté se ke slovu dostali Bruslaři, v přesilové hře korigoval Václav Tetiva. Ovšem brzy na to i Středočeši kapitulovali v oslabení, když mezi betony zamířil Antonín Klatovský. Stejný hráč Baláka překonal i za nedlouho poté, touš ovšem z brankové čáry odklidili spoluhráči.

Muž s maskou Mladé Boleslavi se činil v poslední části proti Danielu Křepelovi, když se prezentoval parádním přesunem a bleskurychlou lapačkou nad betonem. Jenže akce pokračovala a gólů jako trpaslíků stejný hráč nakonec stejně zpečetil. Definitivní podobu výsledku udal Jakub Kristek střelou od modré v další přesilové hře.

O medailových pozicích je tak rozhodnuto! Indiáni berou v kategorii devátých tříd bronz! Stříbrnými jsou právě Bruslaři, mistrem se stal Liberec.

Fota: Juniorský hokej

Ohlasy trenérů

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň):Věděli jsme, o co hrajeme a tak jsme k utkání přistoupili. Všichni jsme moc chtěli medaili. Z vysoké přemíry snahy jsme ovšem hodně faulovali. Povětšinou to byly nešikovné fauly holí. Na rozdíl od minulých utkání jsme proměňovali naše šance a v polovině utkání byl zápas z mého pohledu rozhodnutý. Výborné utkání a zasloužená medaile!“