JUN SF6: PLZ - SPA 2:0

Spartu zastavíš! Junioři po velkém boji postupují do finále!

V sobotu v pražských Holešovicích první postupový mečbol indiáni neproměnili, leč v domácím prostředí již ano! Plzeňští junioři porazili Spartu 2:0, celkově v sérii 4:2 a ve finále vyzvou liberecké Bílé Tygry.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

2:0
0:0, 0:0, 2:0

Branky a nahrávky: 44. Kvasnička (Adamec, Kremláček), 60. Marcel (Kremláček).
Průběh utkání: 0:0, 2:0.

Rozhodčí: Hribik, Ondráček – Lhotský, Svoboda

vyloučení
3:5
Využití
0:0
střely na branku
31:20
Diváci
337

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Kreuzman, Slanina (A), Marcel, Beránek, Malát, Ženíšek, Dáňa.

HC Sparta Praha

Krbeček (Hrabal) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Ducháč (C) – Senčák, Kubánek, Hauser, Krupička, Hrabík, Konečný, Ton (A), Vágner, Theimer, Vitouch, Zembol (A).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 20 0 20 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 1 1 1 2
Jiří Beránek 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Eremiáš 0 0 0 0 0
Jakub Hamšík 0 0 0 2 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Marek Kopic 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 1 1 2 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 0
Vlastimil Kvasnička 1 0 1 1 0
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 1 1 2 0
Marcel Marcel 1 0 1 1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 2
Jan Slanina 0 0 0 1 2
Adam Ženíšek 0 0 0 0 0

komentář

Utkání začalo aktivně, první ránu vyslal od modré čáry kapitán Škodovky Daniel Malák, branku Krbečka však těsně minul. Poté si Sebastián Malát vybruslil zpoza branky až před gólmana, toho ovšem rychlým zasunutím nepřekvapil. Neujala se ani rána Vlastimila Kvasničky, který pálil rychle bez přípravy z levého kruhu. Sparta následně nevyužila početní výhodu a mohla za to pykat. Václav Adamec se fantasticky uvolnil proti dvěma protihráčům ve středním pásmu, vzápětí oslovil na levém kruhu Jana Slaninu, po jehož tvrdé ráně Krbečkovi spadla helma. Přesilovou hru si nedlouho poté zahráli i indiáni, na levé straně v ní napřáhl Adam Ženíšek a v hledišti to jen zahučelo. Poslední velkou příležitost měl opět Sebastián Malát, který se dostal s pukem až před Krbečka, po rychlé otočce ho prověřil prudkou střelou, ačkoliv hostující brankář chvíli nevěděl, kde má kotouč, situaci zachránil. Po dvaceti minutách se tak hrálo bez branek.

Prostřední dějství načal svou střelou Daniel Malák, který si našel prostor na modré čáře, jeho přízemní rána měla zajímavou rotaci, Krbeček s pomocí svých obránců ale dostali kotouč do rohu. Vzápětí Václav Adamec tělem odmítl obránce Sparty, s kotoučem se protlačil až do zakončení, forhendový blafák ovšem nedotáhl do zdárného konce, hbitému útočníkovi Škody stačilo už pouze přehodit beton Krbečka. Při další příležitosti Malát našel na pravém kruhu volného Josefa Dáňu, ten ovšem trefil jen pravou tyč brány. Poté vehementně dorážel na brankovišti Adam Ženíšek, Krbeček však udržel pod tlakem puk ve své výstroji. Následně Marek Kopic dostal skvělý pas mezi kruhy, plzeňský útočník mířil do levého rohu, branku těsně minul. A když svou šanci nevyužil bekhendem ani Adam Eremiáš, který byl chvilku zcela sám před Krbečkem, po čtyřiceti minutách tak nadále kostka nad ledem ukazovala bezbrankový stav.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Maxim Kubánek, který se uvolnil skrz dva domácí hráče, svou střelu avšak z dobré pozice následně poslal jen vedle brány. Následně už ale udeřilo a k velké radosti gól vstřelili domácí indiáni. Václav Adamec se fantasticky uvolnil na pravé straně útočného pásma, poté oslovil u druhé tyče zcela volného Vlastimila Kvasničku, kterému zbývalo už jen trefit poodkrytou bránu. Za hosty se snažil bleskově odpovědět Filip Ducháč, jeho ostrou ránu od modré čáry ale vykopl Vondraš svým betonem do bezpečí. Poté při hře ve čtyřech ujel Jakub Konečný, který se posléze snažil trefit mezeru mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas. Na druhé straně Vladimír Kremláček zkusil své štěstí od modré čáry, Krbeček jeho pokus ale vyrazil mimo svou svatyni. V závěru si vzala hostující střídačka čas na poradu, Krbeček zůstal na střídačce, hra bez brankáře ovšem hostům nevyšla. Vyhození Kremláčka totiž dobruslil Marcel Marcel, který trefil opuštěnou klec Sparty. Plzeň porazila Spartu 2:0 a může se těšit na finále s Libercem.

Fota: Marek Švamberg

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Chtěli jsme sehrát lepší utkání než v sobotu na Spartě, kdy už i tam jsme mohli postoupit, a to se podařilo. Dneska to byl výborný týmový výkon, což nám celou sérii chybělo. Zaslouženě jsme postoupili do finále, kde uděláme všechno pro to, abychom ten titul vyhráli.“

Richard Žemlička (HC Sparta Praha): „Plzeň je výborně organizované mužstvo, dneska jsme se do šancí příliš nedostávali. Když nedáme v zápase gól, tak nemůžeme vyhrát. Rozhodla jedna chyba ve třetí třetině, kdy domácí odskočili. Celou sérii jsme prohráli v prvním zápase doma, kdy jsme v poslední třetině srovnali z 0:3 na 3:3, avšak nesmyslnými chybami jsme darovali Plzni první vítězství. Nepodařilo se nám ani první utkání v Plzni, kdy jsme na konci druhé třetiny vedli 2:1, leč naší laxností jsme si utkání nechali otočit.“