JUN: VIT - PLZ 3:1

Junioři ztratili ve Vítkovicích

Junioři indiánů dnes vyrazili ke svému druhému střetnutí v extralize, po duelu na Spartě zamířili do Ostravy.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň

3:1
0:1, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 27. Bystroň (Kotásek), 29. Bialy (Kotásek, Puchálek), 59. Macias K. T. (Pavelec, Štiak) – 9. Soukup D. (Titlbach, Skok). Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Vyšší tresty: Činčala (VIT) 5+DKU

Rozhodčí: Cabák, Rapák – Gebauer, Bartoň

vyloučení
2:5
Využití
0:0
střely na branku
28:29
Diváci
108

HC Vítkovice Ridera

Bartošák (Irgl) – Lazár, Fibigr, Puchala, Chaloupka, Bialy, Bystroň (A), Činčala, Smolka – K.T. Macias, Pavelec, Štiak, Krejsa (C), Tobola, Kotásek (A), Milata, Glas, Kubík, Slusarczyk, Přibyl.

HC Škoda Plzeň

Korytar (Bočan) – Kubíček, Jiříček, Hodinář, Buzek, Eichler, Jánský, Skok – Matuška, Korčák, Řehoř, D. Soukup, M. Soukup, Pešek, Mazanec (A),Kučera, Kaiser, Titlbach, Borák, Dáňa (C).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Korytar 60 28 3 25 89,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Borák 0 0 0 -3 0
Adam Buzek 0 0 0 0 2
Josef Dáňa 0 0 0 -1 0
Josef Eichler 0 0 0 -1 4
Jan Hodinář 0 0 0 -1 0
Martin Jánský 0 0 0 -1 0
Adam Jiříček 0 0 0 -1 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Petr Kubíček 0 0 0 -1 0
Jan Kučera 0 0 0 -1 0
Jan Matuška 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 2
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 0 0 1 0
Jan Skok 0 1 1 0 2
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 1 0 1 0 0
Adam Titlbach 0 1 1 -1 0

komentář

V loňské sezóně se oba dnešní aktéři potkali dvakrát, Vítkovice vyhrály na ledě Plzně 3:1, naopak doma podlehly těsně 4:5.

A dnes opět začali lépe hosté. Dominik Soukup rozjel útočnou akci, po chvilce se dostal k puku před Bartošákem a otevřel skóre. Zvýšit náskok svých barev mohl vzápětí Mazanec, jenže mířil až příliš přesně, zleva orazítkoval teč. Vzápětí všem na ledě pláchl Přibyl, svižnou střelou ale přestřelil. Těsně před úvodní sirénou ještě unikli v oslabení do přečíslení Kaiser s Kučerou, avšak skóre se již neměnilo.

Prvně jmenovaný zahrozil hned několika dorážkami na začátku prostřední části, ale domácí tlak ustáli, v jednu chvíli jim pomohlo i břevno. A tak platilo otřepané: nedáš - dostaneš. Dvě vteřiny po vypršení plzeňského trestu přeci jenom tlak Ridery zužitkoval Michal Bystroň. Za necelé dvě minuty byl navíc dokonán obrat. Kotáskovi ještě střela byla zablokována, k puku se ovšem jako první dostal Šimon Bialy a rozvlnil síť. S odpovědí málem přispěchal Korčák, který dorážel proti již sedícímu vítkovickému brankáři, leč ten i tak dokázal zakročit.

Poslední periodu odšpuntoval Marek Soukup, který dostal v útočném pásmu mnoho prostoru, na Bartošáka si ale nepřišel. Po chvilce se nadvakrát k zakončení dostal Borák, vyprášil ovšem soupeři jen betony. Naopak rozhodnout mohl sám na branku ze strany najíždějící Krejsa, avšak činil se i Korytar. Definitivní podobu výsledku tak udal až Krzysztof Tomasz Macias, jenž obdržel příhru od Pavelce zpoza branky před ní a zavěsil pod břevno. Škodě již nepomohla ani power play, ztrácí tak i druhé extraligové utkání, již zítra se ale představí na ledě Třince.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dneska bohužel rozhodly dva klíčové momenty ve hře. První - za našeho vedení 1:0 jsme v úvodní třetině nastřelili v jasné šanci do prázdné branky tyč a následně pak na začátku druhé periody ještě břevno. Neodskočili jsme tak ve skóre na 2:0, nebo dokonce na 3:0. A to se nám vymstilo, protože pak rozhodla minuta v prostřední části, kdy jsme si dali vlastní gól a následně hned po minutě a půl a odrazu do slotu druhý. Limituje a sráží nás naše střelecká nemohoucnost a neschopnost proměnit ani ty nejvyloženější šance. Pak je vidět každá, i sebemenší, chyba v defenzivě. Musíme se v tomto ohledu zlepšit, přijdou s tím i výhry a body.“