JUN: PIS - PLZ 3:10

Junioři v Písku čepovali poctivou plzeňskou desítku!

Plzeňští junioři nastoupili již ke svému osmému přátelskému utkání, po českých extraligových soupeřích a mužstvech ze Švýcarska dnes vyzvali na souboj Písek.

IHC Králové Písek - HC Škoda Plzeň

3:10
1:3, 2:3, 0:4

Branky a nahrávky: 17. Pitel (Sabionoik), 30. Reiser (Sypla), 36. Řehoř - 15. Titlbach (Korčák), 16. Sabionoik (Kreuzman), 17. Kreuzman (Kaiser), 29. Kučera (Soukup), 31. Eichler (Titlbach, Korčák), 39. Kreuzman (Borák, Korčák), 42. Kaiser, 49. Jánský (Kaiser), 53. Kreuzman (Jánský, Titlbach), 54. Korčák (Borák, Eremiáš). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:10.

vyloučení
3:1
Využití
1:0
V Oslabení
0:2
Diváci
50

IHC Králové Písek

Jansa (Tesař) - Cháb, Šindelář, Pitel, Cícha, Lechnýř, Reiser, Hořejší, Řehoř, Sypla, Zralý, Hlaváček, Zátopek, Sládek, Velíšek, Polák, Bejšák, Bouška, Koutník, Sabionoik.

HC Škoda Plzeň

Korytar (Bočan) - Jánský, Kubíček, Hodinář, Buzek, Jiříček, Skok, Eichler, Mazanec, Borák, Soukup, Titlbach, Eremiáš, Korčák, Pešek, Kučera, Beránek, Kreuzman, Kaiser, Řehoř, Sabioniok, Hořejší.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Osmý přátelský duel léta byl ve znamení deseti nastřílených branek indiánů. Ti o svém vítězství rozhodli v závěru úvodní třetiny, když se hned třikrát prosadili během 110 vteřin. Konkrétně to byli Titlbach, Sabionoik a Kreuzman. Za dalších šestačtyřicet vteřin sice snížil domácí Pitel, více se ale již do úvodní části nevešlo.

Před polovinou střetnutí vrátil tříbrankový náskok svým barvám Kučera, ovšem opět velmi brzy odpověděl Reiser. Přestřelka pokračovala, bůra zkompletoval pro modrobílí Eichler a za Písek rozvlnil síť Řehoř. Avšak i toto dějství nakonec ovládli Západočeši, půltucet trefil Kreuzman.

Poslední dvacetiminutovka již byla v režii Škody, která dokázala zakulatit počet nastřílených branek na deset. Postupně se prosadili Kaiser, Jánský, Kreuzman a Korčák, diváci se tak dočkali i jednoho hattricku.

Plzeň nyní ještě čeká před extraligou duel v Liberci a Karlových Varech, generálku pak obstará odveta právě s Pískem poslední srpnový pátek od 16:00 v LOGSPEED CZ Aréně.

Fota: Petr Eliáš

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme s tímto utkáním nějaký záměr – hlavně jsme chtěli vidět kluky, které jsme kvůli účasti v reprezentacích neměli déle na očích. Zkoušeli jsme i různé varianty sestavy. Musíme zlepšit důraz v předbrankovém prostoru a kvalitu na hokejkách, která se mi zatím moc nelíbí. Jsme už měsíc na ledě a měli bychom v tom být lepší. Nesmíme soupeře tak pouštět do šancí, kluci si musejí srovnat v hlavě, jestli měli úplně stoprocentní přístup. Aktuálně jsme na konci přípravy – pojedeme na zápas do Karlových Varů a v příštím týdnu nás čekají poslední dvě přípravná utkání, kde už chceme mít finální sestavu. S tou pak půjdeme do extraligy.“