JUN: KVA - PLZ 1:0PP

Juniorské derby těsně ovládla Energie

Fotbalovým výsledkem nakonec skončilo první letošní západočeské derby, které navíc muselo rozetnout až prodloužení.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

1:0p
0:0, 0:0, 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 61. Sapoušek (Kočí). Průběh utkání: 0:0, 1:0.

Vyšší tresty: Jiříček 5+DKU

vyloučení
7:8
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
Diváci
32

HC Energie Karlovy Vary

Kubát (Dybai) - Kočí, Blengino, Krajčík, Tůma, Anton, Smýkal, Dráb, Berán - Adámek, Sapoušek, Varvařovský, Sever, Váňa, Handl, Zolnaj, Botoš, Šlechta, Skuhravý, Rybár.

HC Škoda Plzeň

Bočan (Vondraš) - Jánský, Kubíček, Hodinář, Buzek, Jiříček, Houdek, Eichler, Skok - Mazanec, Borák, M. Soukup, Titlbach, D. Soukup, Eremiáš, Korčák, Pešek, Kučera, Beránek, Kreuzman, Kaiser, Řehoř, Sabiniok, Hořejší.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Vloni ve střetnutí obou celků padlo ve dvou extraligových duelech patnáct branek, dnes to byl ovšem zcela jiný zápas. Na loňskou výhry indiánů 8:0 a 4:3 totiž dnes navázala obrovská bitva.

A to doslova, diváci se totiž po šedesáti minutách hry gólu nedočkali. A to i přesto, že hlavní sudí rozdal patnáct menších trestů a jeden velký. Navíc i proti Plzni nařídil v šestadvacáté minutě trestné střílení.

Nakonec ale fauly přeci jenom rozhodly, ale až v prodloužení. V poslední desetiminutovce byl totiž poměr vyloučených 2:4, navíc Škoda obdržela i trest do konce utkání. A toho Karlovy Vary nakonec využily, kdy v početní výhodě 4:3 rozhodl po devětatřiceti sekundách prodloužení Robin Sapoušek.

Indiáni tak padli po sérii čtyř vítězných duelů, před startem extraligy je ještě příští týden čeká souboj v Liberci a páteční domácí generálka s Pískem.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Odehráli jsme velmi špatný zápas. Bez jakýchkoliv výmluv. To, co jsme dneska na ledě předvedli, od nás nemělo extraligové parametry. Už je to navíc druhý zápas v přípravě, kdy jsme hráli 0:0. Druhá třetina byla dokonce to nejhorší, co jsme letos předvedli. Nedokázali jsme si přihrát a zpracovat puk, dokonce jsme v té druhé třetině nedonutili soupeřova brankáře udělat ani jeden zákrok. Ano, byla tam tyčka, přečíslení, šance ze slotu, ale bohužel jsme tu finální fázi ani nedohráli do koncovky... Nezažil jsem, aby jsme za třetinu nedostali jeden jediný puk na bránu soupeře. Neustále jsme někam zahazovali puk, nehráli s ním a ani se na něm neudrželi. Katastrofa. Domácí byli velmi bojovní, zápas byl v podstatě jen o soubojích a bojovnosti, my jsme to ale nechtěli na malém hřišti podstupovat. Navíc jsme byli velmi nedisciplinovaní, za stavu 0:0 jsme v poslední minutě udělali tři fauly a do prodloužení šli v oslabení 3:4, což nás nakonec stalo zápas. Místo toho, abychom se ladili na ligu, mám v hlavě mnoho otázek.“