DOR: PLZ - DAV 0:1

Dorost v prvním zápase těsně podlehl Davosu

Mistrovský dorost má za sebou první přípravný duel před novou sezónou. Na západě Čech se hrál hokej plný šancí, avšak kralovali brankáři. V bráně nakonec skončila jediná přesná rána, zkraje třetí třetiny se dokázal prosadit švýcarský celek.

HC Škoda Plzeň - HC Davos

0:1
0:0, 0:0, 0:1

Branky a nahrávky: 41. Steiner
Průběh utkání: 0:0, 0:1.

Rozhodčí: Turhobr – Rubáš, Kaiser.

vyloučení
3:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Prošek, Skala (C), Kocek, Tolar, Kamas, Mašek, Holubec, Hnát, Štulc – Pittr, Fábera, Martinů, Úbl, Matějka, Makovec, Hofrajtr, Slačík, Trachta, Beran, Pavlák, Klatovský, Hanzák, Fefer.

HC Davos

Solér (35. Steilnmann) – Fitzgerald, Grünenfelder, Janggen, Minder, Müller (C), Keppel, Van der Kaaij, Dunst – Aebli, Barandun, Baumann, Hunziker, Körbler, Märki, Schena, Schmid, Soder, Steiner, Wey, Parrée.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Úřadující mistři dorostu vtrhli do prvního přípravného zápasu jak smyslu zbavení, hned v první minutě byl faulován domácí hráč při rychlém brejku a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. To si vzal na starosti Petr Makovec, domácí útočník zkusil rychlou kličku do forhendu, na švýcarského brankáře si ovšem nepřišel. Nedlouho poté Sebastián Pavlák připravil puk mezi kruhy Adamu Trachtovi, leč ten trefil brankáře Davosu jen do hrudi. V sedmé minutě Matyáš Beran vybojoval zpět v útočném pásmu ztracený kotouč, následně lehkou žabičkou oslovil opět Petra Makovce, který proti puku nastavil svou hokejku, prostor mezi třemi tyčemi ale těsně netrefil. Na opačné straně Anton Dunst od modré čáry nahazoval kotouč na brankoviště, tam se zajímavě odrazil, nicméně plzeňský brankář dával pozor a puk přikryl po chvilce pod svou lapačku. O minutu později si nabruslil ve velké rychlosti do útočné třetiny Matyáš Beran, branku soupeře ovšem o malý kousek přestřelil. A tak mohli skóre zápasu otevřít hosté. Akadiy Barandun zachytil nepovedenou domácí rozehrávku, čímž byl rázem zcela sám před Maříkem, plzeňského gólmana ovšem rychlou střelou na lapačku nepřekvapil. Poslední šanci úvodního dějství měl David Slačík, jenž si najel až před brankáře, leč toho rychlou střelou zápěstím neprostřelil.

Na úvod druhé části měl velkou šanci Lyf Soder, hostující hráč si vybruslil až před Maříka, kličku ovšem nedotáhl a maskovaný muž indiánů tak mohl na poslední chvíli zasáhnout. O dvě minuty později Matouš Mašek měl chvilku času i prostoru na modré čáře, domácí obránce vyslal skrytou ránu na brankoviště a kotouč se zřejmě otřel o tyčku z vnější strany. Indiáni tlačili, v další šanci si Matyáš Beran najel od levého mantinelu až před brankáře, Laurin Solér musel předvést parádní zákrok, aby nadále držel nulu na svém kontě. Krátce za polovinou zápasu Soléra vystřídal v brankovišti Steilnmann a i náhradní brankář Davosu musel bleskurychle do akce. Indiáni jeli ve dvou proti jedinému obránci, Petr Makovec se dočkal přihrávky na levou stranu, leč neposedný kotouč nepříjemně skákal a domácí hráč to tak měl následně velice složité. Poté Steilnmanna neprostřelil v početní výhodě Sebastián Pavlák, který byl několikrát úplně sám mezi kruhy. V poslední vteřině druhé periody měl na hokejce gól Antonín Klatovský, ke kterému se dobře odrazil kotouč, domácí útočník nicméně z brankoviště branku přestřelil.

Co se nepovedlo čtyřicet minut, stalo se hned v úvodní minutě závěrečné dvacetiminutovky. Lars Steiner se dokázal prokličkovat až před Matyáše Maříka a plzeňského brankáře záhy překonal rychlou střelou do pravé šibenice, tahle střela již chytit nešla. Škodovka mohla bleskově odpovědět, navíc ve vlastním oslabení. Jakub Hanzák vybojoval ve středním pásmu kotouč, který následně před brankou předal Dominikovi Fáberovi, ten ovšem z dobré pozice poslal kotouč jen do připraveného Steilnmanna. Vyrovnání vyselo vzápětí doslova na vlásku, to když Petr Makovec vyslal do úniku Antonína Klatovského, který již byl sám před brankářem, avšak ani z této velké šance se Škodovka nedočkala. Stejný hráč měl i další příležitost, opět ve velké rychlosti nabruslil do pásma, následně se zbavil obránce, prudkou ránu avšak posla nad branku. V závěru to svěřenci Petra Kořínka zkusili v šesti a ještě se děly věci. Körbler nejprve posílal puk do opuštěné brány, trefil však pouze levou tyčku. Na druhé měl obrovskou šanci Jiří Matějka, z osy hřiště ale přestřelil zcela prázdnou bránu. V prvním přátelském zápase před novou sezónou tak plzeňské pušky mlčely, Davos zvítězil na západě Čech nejtěsnějším možným rozdílem.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Myslím, že zápas měl celkem rychlé tempo, hodně se bruslilo, navíc Davos hrál velice dobře. My zatím zkoušíme různé formace, dneska to byl první zápas, takže z porážky bych vůbec nic nedělal. Měli jsme spoustu šancí, bohužel jsme je neproměnili. V závěru jsme měli přesilovou hru, byli jsme blízko srovnání, nepovedlo se, ale tak to někdy bývá.“

Jakub Volek (HC Davos): „Samozřejmě, dnes jsme odehráli první zápas v přípravě, to nikdy není jednoduché. Myslím, že jsme se s tím dobře poprali, kluci byli skvěle připravení, navíc oba brankáři nám dnes skvěle zachytali. Na to, že jsme dlouho na zápas cestovali, tak jsem byl s hrou celkem spokojený. Jsme týden na ledě, takže vše bylo v pořádku, kluci bojovali a nakonec jsme vyhráli 1:0. Musíme být spokojení.“