DOR: PLZ - KLN 2:3

Vedení o dvě branky nestačilo, dorost vstoupil do turnaje porážkou

Netradičně již v devět ráno museli do akce plzeňští dorostenci. Na západě Čech začal druhý ročník mezinárodního turnaje a prvním protivníkem pro domácí tým byl německý Kolín nad Rýnem. Turnaj se odehraje pod záštitou 1. náměstka primátora města Plzně pana Mgr. Romana Zarzyckého, partnery jsou Sportovní Plzeň a Vodárna Plzeň.

HC Škoda Plzeň - Kölner Haie

2:3
1:0, 1:2, 0:1

Branky a nahrávky: 16. Fábera (Makovec), 26. Makovec (Tolar, Feher) – 33. Sohn (Klein), 36. Stadler (Klein, Rentmeester), 46. Sohn (Thiel, Stadler)
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:3.

Rozhodčí: Valenta – Sýkora, Hošťálek.

vyloučení
5:5
Využití
0:2
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Pavlis (Mařík) – Prošek, Skala, Tolar, Kamas, Mašek, Štulc – Pittr, Fábera, Martinů, Makovec, Hofrajtr, Slačík, Trachta, Beran, Pavlák, Klatovský, Hanzák, Feher.

Kölner Haie

Majewski (Camphausen) – Schiffer, Shell, Klein, Bergreen, Schwarz, Stadler – Rentmeester, Thiel, Hemr, Aul, Kreps, Sohn, Thiel, Walter, Muller, Wendijk, Kottner, Schmidt.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Do prvního zápasu turnaje vstoupili aktivnější domácí, hned po třinácti vteřinách se dostal kotouč na modrou čáru k Hynku Prošekovi, který mířil pod horní tyčku, brankář soupeře nicméně vše viděl a kotouč vyrazil do rohu ledové plochy. Poté táhl rychlou akci středem hřiště Tomáš Pittr, plzeňský útočník krátce za modrou čárou nebezpečně vystřelil, Majewski byl ale opět připraven na svém místě. Na opačné straně zůstal chvilku nehlídaný mezi kruhy Elias Aul, hostující útočník mířil dobře k levé tyči, tam měl ovšem Lukáš Pavlis svou lapačku. V deváté minutě už doslova byl gól na vlásku, několik velkých příležitostí měl Adam Trachta. Plzeňský útočník byl sám na brankovišti, avšak ani natřikrát nedokázal dostat puk za gólmana soupeře. A když už se mu to povedlo, puk skončil těsně vedle pravé tyče. Neuspěl ani o několik momentů později Antonín Klatovský. Ten vybojoval v útočném pásmu kotouč, poté ho přihrál Pavlákovi, jenž mu přihrávku následně vrátil, Majewski puk konečky svého betonu vyrazil vedle brány. Až poté se Plzeň konečně mohla začít radovat. Petr Makovec se dostal před brankářem parádním průnikem od mantinelu, Majewski jeho pokus jen vyrazil a u bližší tyče byl připraven k dorážce Dominik Fábera. Po prvních dvaceti minutách tak vedla domácí Škoda o jeden gól.

Na začátku prostředního dějství si obě mužstva vyměnila početní výhody, brankáři však byli bezchybní. Až při rovnovážném stavu se opět měnilo skóre. Adam Feher přihrál kotouč na modrou čáru, tam byl zaparkovaný ke střele Vojtěch Tolar, Majewski puk dokázal se štěstím jen vyrazit mezi kruhy, kde byl ve správný čas na správném místě Petr Makovec. Indiáni mohli svůj náskok ještě navýšit, leč proti střele Sebastiána Pavláka se fantasticky přesunul Mateusz Majewski. Hezký hokejový moment. Krátce za polovinou utkání dostali Němci k dispozici další početní výhodu a nyní už ji dokázali zužitkovat. Zápletku utkání dal Mika Sohn, který přesnou ranou nedal Pavlisovi šanci. A o tři minuty bylo pro domácí ještě hůře. Další zbytečný zákrok dokázal Kolín potrestat hned po sedmi vteřinách. Po vyhraném buly pálil od modré čáry Ben Stadler a puk po jeho ráně zapadl do brány. Třetí třetina tak slibovala zajímavý boj a první vítězství na turnaji.

Závěrečnou periodu odšpuntoval Petr Makovec, jenž si najel do útočné třetiny podél levého mantinelu, domácí hráč zkusil překonat brankáře střelou na bližší tyč, tu si však Majewski bedlivě pohlídal. Poté jeli indiáni ve dvou proti jedinému obránci, Aleš Hofrajtr dostal hezkou přihrávku na pravý kruh, černou gumu však netrefil. A tak platilo opět známé sportovní pořekadlo, nedáš - dostaneš. Hra se rychle přesunula na druhou stranu a Mika Sohn svou druhou trefou v zápase trefil německé vedení. Modrobílí se snažili o vyrovnání, po přihrávce Klatovského pálil z voleje Sebastián Pavlák, jeho střela z mezikruží ale skončila jen na betonu brankáře. Německý celek se následně spíš zaměřil na defenzivu a Plzeň to měla složité. V poslední minutě si vzal Petr Kořínek oddechový čas, Lukáš Pavlis zůstal na střídačce, přesto už se skóre neměnilo, protože šanci Matyáše Beran zlikvidoval maskovaný muž Kolínu. Škoda Plzeň tak do turnaje vstoupila porážkou, napravit ji mohou ještě dnes, kdy od 16:30 hrají s Duklou Jihlava.



Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Zápas jsme měli dobře rozehraný, vedli jsme 2:0, navíc byla otázka času, kdy jsme mohli vstřelit třetí branku. Bohužel jsme se nechali zbytečně vyloučit a soupeř nás potrestal. Záhy se mu podařilo i vyrovnat a ve třetí třetině jsem věřil v remízu, která by byla spravedlivá, avšak bohužel jsme inkasovali zase zbytečný gól. Trošku máme problém se zakončením, musíme na tom zapracovat do dalších zápasů.“